Yandex Browser virüsü

Herixa

Hectopat
Katılım
7 Ekim 2019
Mesajlar
4.325
Çözümler
23
Merhaba, bugün Malwarebytes ile tarama yaptım ve 1 adet virüs tespit ettiğini söyledi. Virüsün dosya konumunda "Yandex Browser" kelimesi geçiyordu, daha detaylı anlamanız için eke bir adet görsel bırakacağım. Ne olduğunu bilmiyorum, internetten de bulamadım. Ekstra olarak bilmenizi istiyorum, Yandex Tarayıcı kullanmıyorum. Son olarak, Kaspersky ile de tarama yapayım mı?

yandex browser virüs.png


Acaba false positive mi, değilse bunun kaynağı nedir? Bilen varsa sevinirim.

@24099
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bugün Malwarebytes ile tarama yaptım ve 1 adet virüs tespit ettiğini söyledi. Virüsün dosya konumunda "Yandex browser" kelimesi geçiyordu, daha detaylı anlamanız için eke bir adet görsel bırakacağım. Ne olduğunu bilmiyorum, internetten de bulamadım. Ekstra olarak bilmenizi istiyorum, Yandex tarayıcı kullanmıyorum. Son olarak, Kaspersky ile de tarama yapayım mı?

Eki Görüntüle 1017534

Acaba false positive mi, değilse bunun kaynağı nedir? Bilen varsa sevinirim.

@24099

Gizlice dosya inmiş olabilir Crack'li oyun indirirken PC'ye başka şeylerde iniyor.
 
Çok yüksek ihtimalle bir reklam virüsü dostum. uTorrent veya benzeri herhangi bir yazılım kurulumunda seri bir şekilde devam et butonuna tıkladıysan arada kaynamıştır. Bu tür yazılımları kurarken devam et butonuna basmadan önce iyice bir bakmanı öneririm. Kaspersky antivirüs programını da önerebilirim. İlk indirdiğinde 30 günlük bir deneme versiyonu mevcut. İndirip tam tarama yaparsan bir şeycik kalmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı