Çıktım hocam evdeyim ağrılıyım sadece, teşekkür ederim.Çok geçmiş olsun hocam, sorununuzu anlatmıştınız fakat buradan da yazmak istedim tekrardan geçmiş olsun.
Haftalarca da kalabiliyor boyundakiler, zaten normalde en sık boyundan takılıyor. Sizin işlem 6 ay olduğu için hem konforlu hem de pansumanı vs kolay diye göğüs tercih ediliyor sanırım. Ben fakültede 4-5 ay içinde yüzlerce boyunda kateteri olan hasta gördüysem 1-2 tane göğüs kateteri anca görmüşümdür. Ama benim gördüklerimin çoğunluğu 1-2 haftalık, en fazla 1 ay civarı kalıyordu, o da gerçekten kritik durumdaki hastalarda.Hocam bana taktiği hali geçici katater diye geçiyor sadece 1 2 günlüğüne takılıyor ve çıkartılıyor, ancak doktor 6 ay işlem olacağımı bilmiyormuş sanırım o yüzden bunu takmış diye anladık biz.
Haftalarca da kalabiliyor boyundakiler, zaten normalde en sık boyundan takılıyor. Sizin işlem 6 ay olduğu için hem konforlu hem de pansumanı vs kolay diye göğüs tercih ediliyor sanırım. Ben fakültede 4-5 ay içinde yüzlerce boyunda kateteri olan hasta gördüysem 1-2 tane göğüs kateteri anca görmüşümdür. Ama benim gördüklerimin çoğunluğu 1-2 haftalık, en fazla 1 ay civarı kalıyordu, o da gerçekten kritik durumdaki hastalarda.
Doktorlarınız arasında bir iletişim problemi olmuş herhalde, kateteri takan doktora sadece "santral venöz kateter takılacak" şeklinde bilgi gittiyse, doğal olarak en rahat ve en sık tercih edileni boyundan takılması, o yüzden boyundan takmıştır.
"Subklavyen santral venöz kateter" diye özellikle belirtildiyse, ameliyatı hazırlayan ekibin gerçekten büyük bir dalgınlığı sonucu yaşanmış.
İki türlü de gerçekten olmaması gereken bir hata. Boş yere bir kez daha anestezi verilip kateter işlemi yapılmış olmuş, çok çok geçmiş olsun.
Kimse bilerek yapmaz böyle bir şey, belki o doktorun ömrü boyunca yapacağı böyle bir dalgınlık 2-3 tanedir, o da size denk gelmiş gerçekten. En azından sorunsuz atlatmışsınız.
Çok teşekkür ederim güzel bilgi vermeniz için bu arada.Haftalarca da kalabiliyor boyundakiler, zaten normalde en sık boyundan takılıyor. Sizin işlem 6 ay olduğu için hem konforlu hem de pansumanı vs kolay diye göğüs tercih ediliyor sanırım. Ben fakültede 4-5 ay içinde yüzlerce boyunda kateteri olan hasta gördüysem 1-2 tane göğüs kateteri anca görmüşümdür. Ama benim gördüklerimin çoğunluğu 1-2 haftalık, en fazla 1 ay civarı kalıyordu, o da gerçekten kritik durumdaki hastalarda.
Doktorlarınız arasında bir iletişim problemi olmuş herhalde, kateteri takan doktora sadece "santral venöz kateter takılacak" şeklinde bilgi gittiyse, doğal olarak en rahat ve en sık tercih edileni boyundan takılması, o yüzden boyundan takmıştır.
"Subklavyen Santral Venöz Kateter" diye özellikle belirtildiyse, ameliyatı hazırlayan ekibin gerçekten büyük bir dalgınlığı sonucu yaşanmış.
İki türlü de gerçekten olmaması gereken bir hata. Boş yere bir kez daha anestezi verilip kateter işlemi yapılmış olmuş, çok çok geçmiş olsun.
Kimse bilerek yapmaz böyle bir şey, belki o doktorun ömrü boyunca yapacağı böyle bir dalgınlık 2-3 tanedir, o da size denk gelmiş gerçekten. En azından sorunsuz atlatmışsınız.
Özel hastane.Devlet hastanesi mi bu arada? Eğer öyleyse hangi şehirin?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.