"Yanlış Anlaşılan Köpekler" hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam ben debilirkişi değilim ama videoda "fact" gibi öne sürdüğü şeyler kendi uydurduğu teoriler. Bilimsel bir karşılığı yok. Bilimsel bir karşılığı olmayan fikirlerini bilimsel gerçeklermiş edasında anlatıyor. Birçok videosu karşıma çıktı ve iddialarının geneli saçma sapan şeylerdi. Tabii ki aralarında doğru olanlarda var, örneğin aynaya bakan köpeğin kendisi olduğunu fark etmediği, sarılan köpeklerin öyle eğitildiği için yaptıkları vs. çok açık ama aralara zaten bariz olan şeyleri koyunca diğer fikirleri doğru olmuyor.

Kendisi, ortaya attığı iddiaları kanıtlamakla mükellef. Ama yaptığı videolarına hiçbir bilimsel kaynak koymuyor. Bazı uç iddialar ortaya atıyor, genel kanıya ters şeyler söylüyor. Şimdi buraya uzun uzadıya araştırıp tek tek iddialarını koymakla uğraşmak istemiyorum ama sayfasına girerseniz birçok 'farklı' iddiada bulunduğunu görebilirsiniz. Ama bunları destekleyecek somut deliller ortaya koymuyor.

Ortaya böyle "biz köpek beden dilini yanlış anlıyoruz, aslında şöyledir" ya da "biz köpekleri yanlış eğitiyoruz aslında doğrusu böyledir" gibi iddialar atıyorsan bunu bilimsel kaynaklarla desteklersin. Desteklemiyorsan ve bu iddialar 'sadece' senin savunduğun "ben buldum" dediğin fikirlerse şarlatandan farkın kalmaz.

Örneğin, videonun başında "burada köpek çocuğu kurtarmıyor, tehlikeyi sezmiyor" gibi bir iddiası var. Bu video özelinde doğrudur ya da yanlıştır ama köpeklerin tehlikeyi sezmedikleri gibi bir iddia safsatadan ibaret, köpeklerin sahiplerinin başına gelen tehlikeye karşı duyarlı oldukları çok açık. Kısaca eğer ortaya genel köpek davranışları ve eğitimiyle alakalı bildiklerimize ters bazı iddialar atıyorsa ama fikirlerini destekleyecek araştırma-makale-uzman vs. göstermiyorsa orada bir problem vardır.

Çok haklsınız, mesela köpeklerin sebep sonuç ilişkisini bilmemesi veya ölümün anlamını kavrayamamısı gibi şeyler diyor, ancak bunlar apaçık bir şekilde yalan yanlış bilgiler. Tüm bilimsel bilgilere karşı çıkıyor.
 
Saçmalıktan ibaret bir video bana göre, o kadar yanlış, kötü bilgi var ki. Çoğu köpek yeteneklerini sergilemek ve kalabalığa girmekten hoşlanır. Sahibini kurtaran milyonlarca köpek gördük. Şu kanalın aboneye bile sahip olmaması gerekiyor bana göre. Kendini köpek uzmanı falan sanıyor sanırsam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adam 10 yıllardır bu işle uğraşıyor, kitap yazmış ve sosyal medyada bu değerli bilgileri paylaşmaya çalışıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Azıcık mesajlarıma baksanız hatamı anladığımı anlardınız, bir insanı yaşından ve profil fotoğrafından yargılamak sizin neyinize acaba? Tamamen seviyeli bir tartışma yaptık ve en sonunda karara varmamıza rağmen sizin bu mesajınıza bakın. Azıcık konuyu okusanız keşke. Gerçekten komiksiniz.

Adam 10 yıllardır bu işle uğraşıyor, kitap yazmış ve sosyal medyada bu değerli bilgileri paylaşmaya çalışıyor.

Adam 10 yıllardır bu işle uğraşıyor, kitap yazmış ve sosyal medyada bu değerli bilgileri paylaşmaya çalışıyor.

En azından yaşımı gerçekten koyuyorum ve fikirlerimi paylaşmaktan çekinmiyorum ben.

Adam 10 yıllardır bu işle uğraşıyor, kitap yazmış ve sosyal medyada bu değerli bilgileri paylaşmaya çalışıyor.

Siz ise gelip bir insanı sadece gördüğünüz sanal platfrom üzerinden yargılayıp varsayımlarda bulunuyorsunuz. Burada kim haklı kim haksız bence çok ama çok belli, konuyu uzatmanız gerçekten çok komik.

@319361 konuyu kapatmamış mıydık? Hatam için özür dileyip size katılmamış mıydım ben?

1716213186383.png
 
  • İnanılmaz
İfadeler: 3ir
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı