Yanlış Bağlanan Ankastre Kablosunu Düzeltme

ErsinK.

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zamanda Netspeed bağlattım. Binadaki internet kutusunda yanlış yere takılmış kablolar. 35 Mbps internetin sadece 8'ini alabiliyorum. Elektrikçi çağırmanız lazım dediler. Bu işin maliyeti ne kadar olur tahmininiz var mı? Çünkü daha öncede internet için elektrikçi getirdiğimde bilgisizliğimden yararlanıp fazla para aldılar gibi geliyor.

Yanlış yere takılma gibi bir lüksü yok? Portta bir sıkıntı olabilir. Bizim binada bir port 130 Mbps destekler iken diğeri 100-106 Arasında oynuyor. Dediğim gibi yanlış takılamaz.

Yanlış takılıp takılmadığı konusunda bir şey diyemem ama elektrikçiler ortalama 50 TL alıyorlar.

Yanlış yere takılma gibi bir lüksü yok? Portta bir sıkıntı olabilir. Bizim binada bir port 130 Mbps destekler iken diğeri 100-106 Arasında oynuyor. Dediğim gibi yanlış takılamaz.
Yanlış takılabilir. Ankastredeki sorun sizi ilgilendirmez Netspeed ile görüşüp TTnet ekibi isteyin.
Yanlış takılıp takılmadığı konusunda bir şey diyemem ama elektrikçiler ortalama 50 TL alıyorlar.

Netspeed ile görüştüm ve şu an interneti bizden almıyorsunuz dediler. Fatura falan geliyor adıma, ödedim ilk faturayı. Ama yanlış yere bağlandığı için sıkıntı olmuş. Elektrikçi çağırıp doğru bağlantı yaptırın dediler. Elektrikçiye gittim o da dedi ki netspeed'in bağladığı kablo belli mi, belli değilse bir şey yapamam. Kısacası kısır döngüye girdiler.

Netspeed kablosu ankastre kutusunda işaretlidir. Telekom ekipleri gelip kablo üzerine sizin bilgilerinizi yazıyorlar.
Ankastreye bakıp adınız var mı yok mu belli olur.

Netspeed kablosu ankastre kutusunda işaretlidir. Telekom ekipleri gelip kablo üzerine sizin bilgilerinizi yazıyorlar.
Ankastreye bakıp adınız var mı yok mu belli olur.

Adımı yazmışlar kağıda Ekrem Bey. Elektrikçi gelip kabloyu oradan çıkarıp başka bir porta mı takacak onu anlayamadım. Dairemizden gelen kabloyu neye göre takacak. Aynı sorun yaşanmaz mı diye düşünüyorum. Her çağırışımda 50 ₺ para alıyorlar.

Cizlam20 Bey.

Adınız var ise elektrikçinin işi çok kolay. Sizin dairenizden gelen kablo ile Telekom tarafından işaretlenmiş yani adınızın olduğu kabloyu birleştirecek. Bu kadar kolay yani. Bilibili denilen cihaz ile kabloyu bulması 5 dakika bile sürmüyor.

Evde şu an internet var. Yani telekom tarafından bağlanılmış. Sadece hız değerlerim düşük olduğu için böyle bir tespitte bulundu netspeed. Yanlış yere nasıl işaretlemişler anlamadım. En iyisi çağırayım elektrikçiyi. Teşekkür ederim ilginiz için.

Yanlış yere işaretlemeleri çok düşük bir ihtimal.
İşaretli kablo sizin dairenize gelen kablo mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…