Xbox Yanlış bölge hatası veriyor

EnesDayi

Hectopat
Daha fazla  
Xbox ve Xbox'a bağlı minecraft.net üzerinde son 1 aydır falan karşıma çıkmaya başlayan bir hata konusunda yardım istiyorum. İlk başta geçen ay falan bir oyun alacaktım ama yanlış bölge uyarısı verdi, ben de karttandır hiç uğraşamam diye boş vermiştim ama bugün Minecraft'ın Minecraft filmi için bedava pelerin verdiğini öğrenince ben de 3 dakika rastgele bir Twitch yayını izledim ve kodu aldım. Ama bunu minecraft.net üzerinde kullanmaya çalışınca yine aynı "yanlış bölge" uyarısını verdi. Bilgisayarımın bölgesi doğru, Microsoft hesabımınki doğru, VPN falan kullanmıyorum, başka tarayıcıdan denedim, mobili bağladım, telefondan denedim ama nafile...

Bir çözüm bilen yardım ederse sevinirim. Bu problemi başka yaşayanlar da olmuş ama bir çözüme şimdiye kadar denk gelmedim.

Ayrıca kodu kullanmak için Microsoft Store'u da denedim ama aynı sonuç...

1742758724811.png

1742758704121.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox ve Xbox'a bağlı minecraft.net üzerinde son 1 aydır falan karşıma çıkmaya başlayan bir hata konusunda yardım istiyorum. İlk başta geçen ay falan bir oyun alacaktım ama yanlış bölge uyarısı verdi, ben de karttandır hiç uğraşamam diye boş vermiştim ama bugün Minecraft'ın Minecraft filmi için bedava pelerin verdiğini öğrenince ben de 3 dakika rastgele bir Twitch yayını izledim ve kodu aldım. Ama bunu minecraft.net üzerinde kullanmaya çalışınca yine aynı "yanlış bölge" uyarısını verdi. Bilgisayarımın bölgesi doğru, Microsoft hesabımınki doğru, VPN falan kullanmıyorum, başka tarayıcıdan denedim, mobili bağladım, telefondan denedim ama nafile...

Bir çözüm bilen yardım ederse sevinirim. Bu problemi başka yaşayanlar da olmuş ama bir çözüme şimdiye kadar denk gelmedim.

Ayrıca kodu kullanmak için Microsoft Store'u da denedim ama aynı sonuç...

Eki Görüntüle 2452725
Eki Görüntüle 2452724
merhaba.

xbox resmi sitesinde çözüm şu şekilde gözüküyor;

1. Xbox konsolunda oturum aç
  2. xbox butonuna basarak rehbere girin
  3. profil ve sistem > ayarlar > sistem > dil ve bölge seçimi
  4. yer listesinden kendi ülkenizi seçin

merhaba.

xbox resmi sitesinde çözüm şu şekilde gözüküyor;

1. Xbox konsolunda oturum aç
  2. xbox butonuna basarak rehbere girin
  3. profil ve sistem > ayarlar > sistem > dil ve bölge seçimi
  4. yer listesinden kendi ülkenizi seçin
Xbox konsolum yok. Bu problemi bilgisayardan yaşıyorum (belirtmeyi unutmuşum) ve telefondan da denedim ama gene aynı hatayı verdi.
(Bilgisayarın ayarlardaki bölgesi de doğru bu arada)

Maalesef benzer sorunu yaşamaktayım ve günlerdir sorunu çözemedim, amacım indirim döneminde oyunlar almaktı. Microsoft ile telefonda bile görüştüm, kendileri yardımcı olmaya çalışsalar da telefon ile şu an yapabilecekleri birşey olmadıklarını söylediler. Bilgisayarımın ve konsolumun kullanım yeri ve bulunduğu yer Türkiye fakat mağazadan oyun veya game pass almak istediğimde Incorrect region-Yanlış bölge hatası almaktayım.

ben bu sorunu kod kullanırken yaşıyordum aklıma bölgeyi ayarlardan almanya yapmak geldi yaptım microsoft store girince yeniden başlat seçeneği çıktı başlatıp kodları kullandım ve sorun çıkmadı işim bitince de bölgemi geri Türkiye yaptım

Uzun süre gecmıs yeni gordum kusura bakmayın. Aynı sorun bende de vardı ben Xbox'un ayarlarını sısıfrladım ve onardım sorun düzeldi. Umarım yardımcı olur.

Maalesef 4 aydır aynı sorunu yaşıyorum. Kendilerine yazıp sorunumu belirttiğimde size üç gün içinde ulaşacağız diyorlar fakat hiçbir cevap alamadım. Başka bir yerde de üç ay boyunca sadece Türkiye IP'sinden girersem olacağını okudum fakat bu VPN kullandığımdan dolayı benim için pek mümkün değil.

Ben yeni bir Microsoft hesabı açarak sorunu çözdüm. Cihazımda artık çift hesap var ve istediğim hesaptan bütün oyunlarımı oynayabiliyorum.

Konuyu biraz hortlatıyorum. Aynı sorunu ben de yaşadım ve çözümü şu şekilde.
Windows arama bölümüne "bölgesel biçimi ayarla" sekmesine giriyorsunuz. Gelen ayarlar sayfasında "ülke veya bölge" karşısından "Türkiye" seçiyorsunuz.
Daha sonra arama bölümünden "program ekle veya kaldır" sekmesine giriyorsunuz. Oradan "Xbox" uygulamasını buluyorsunuz ve yanındaki üç noktaya tıklıyorsunuz. "gelişmiş seçenekler" e giriyorsunuz. Aşağı inip "onar" daha sonra "sıfırla" ya basıyorsunuz. Daha sonra Xbox'a girin. Sorun devam ediyorsa bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
Muhtemelen çözülecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı