Yanlış IBAN'a yapılan para transferi

ByWasco

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2015
Mesajlar
236
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Yapı Kredi hesabımından Ziraat Bankası hesabıma Fast sistemi ile gece 23:59 para transferi yaptım. Bilenler bilir, Yapı Kredi'de akıllı rehber var ve daha önce yaptığınız para transferi ya da fatura ödemesi buraya kayıt olur. Ben daha önce Ziraat Bankası hesabıma para gönderimi yaptım, para hesabıma yatmıştı. 1 Mayıs akşamı tekrar attığımda para hesaba geçmedi, kontrol ettiğimde IBAN'da 2 rakam değişmiş. Ben müdehale etmediğim halde daha önce gönderim yaptığım IBAN nasıl olur da değişir anlamadım. Sonuç, Yapı Kredi hesabımda 1000 TL para transferi gerçekleşti lakin Ziraat Banka hesabıma para girişi yok. Kaç gündür ariyorum 2 bankayı da, ikisi de yardımcı olmuyor. Birbirlerin üstüne atıp duruyorlar. Ne yapmam gerek bu konuda? Para çok acil lazımdı, zarar ettim o kadar üstüne. Tecrübeli olanlar bir yardım etsinler lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
IBAN geçersiz ise o para size geri döner ancak IBAN başka birine ait ise, gene isimler uyuşmadığı için para EFT merkezinde takılı kalır ve belli bir süre sonra gene size geri döner.

Ama siz işinizi şansa bırakmayın her iki bankaya da "müşteri hizmetleri üzerinden" yazılı dilekçe verin (Laf uçar yazı kalır) olayı anlatın.
 

Geri
Yukarı