Yanlışlıkla birim küçültme sonucu dosyalar silinmiş midir?

Kadiroaou

Kilopat
Katılım
10 Ağustos 2016
Mesajlar
475
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
USB bozulunca yeni USB alana kadar oyunlarımın ve filmlerim vs olduğu HDD'yi disk yönetiminden 20 GB bölerek yeni birim oluşturmuştum. Bugün USB aldım ve ayrdığım birimi küçültüp eski haline getirmek isterken yanlışlıkla içinde dosyalarımın olduğu kısımı küçülttüm :) Belki içindekiler silenmemiştir yanlış bir şey yapmamak için sormak istiyorum. Dosyalar silinmiş midir, eski haline döner mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Küçültme yaptığınız bölümde boş alan varsa sistem küçültür yoksa uyarı verir.
Dosyaları kontrol edin.

Dosya gezgini\Bu bilgisayar kısmında disk gözükmediği için dosyalara bakamıyorum, disk yönetimi kısmında 2TB ayrılmamış şeklinde gözüküyor. Yeni basit birim yapmam lazım ama dosyalar silinmemişse başka işlem yapmaktan tırsıyorum :)
Sorunu hallettim. Disk yönetiminden HDD ayrılmamış olarak gözüküyordu yeni birim diyerek harf atadım bunu yaparken biçimlendirmeden yap seçeneğini seçtim. HDD gözüktü ama açmak için biçimlendirmemi istiyordu eğer biçimlendirirsem dosyalar silineceği için internette biçimlendirmeden nasıl açarım diye araştırdım ve şunu buldum. Komut işlemini yönetici olarak çalıştırdım şu komutu yazarak chkdsk D: /f enterledim ve diskten hiçbir şey silinmeden açılıverdi ve deriiiiiin bir nefes çektim 2TB'lik veri vardı ve bu verileri toplamak yıllarımı aldı şimdi hemen kopyasını alacağım insan elindekini kaybedince değerini anlıyormuş :)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı