Yanlışlıkla C: Diskine Linux kurmak

120914

Yoctopat
Daha fazla  
Kali Linux Live'da persistence ayarlıyordum. Hata yaptığımı fark ettim. O bölümü silmeye çalışırken dalgınlığıma geldi ve yanlışlıkla Windows'un diskini sildim. C diski unallocated olarak gözüküyordu. Ve üstüne Kali Linux kurdum.(C: Diskinin içine). Testdisk photorec falan denedim hepsi Linux'un kurulu olduğu diski görüyor yani hata yok diyor. Windows'ta bulunan dosyaları kurtarma imkanı var mıdır?

Gpart ile mümkün gibi. (?)
Kali linuxu live olarak aç gparted ile gpart adlı paketleri kur. Gpartedi aç sonra diski seç sonra üst menüden aygıta tıkla veri kurtarmayı dene de. Ancak bölümü tekrar ntfs olarak biçimlendirmesilin. HDD ise günler hatta boyutuda büyükse 1 haftayı bulabilir.

Gpart ile o diske baktım ve unallocated olarak gözüküyordu. Bu tür konularda çok fazla bilgim yok. Ve şu an Kali Linux tam olarak kurulu bilgisayarda. Diskim SSD. Ve gpart ile tarama yaptığımda (Linux kurduktan sonra) hiç dosya sistemi bulunamadı dedi.

Teşekkür ederim ilginiz için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı