Yanlışlıkla girilen siteden 5 adet Opera GX indirildi

shadow52

Decapat
Daha fazla  
Az önce bir program indirmek için site ararken yanlışlıkla bir siteye girdim ve bilgisayarıma 5 tane Opera GX setup yükledi. Yüksek ihtimal 5 tanesi de virüs. Bilgisayarımda çok önemli bilgilerim var. Şu an tam tarama yapıyorum Windows Defender'dan ama yine virüssüz verse de içim rahat etmeyecek. Ne yapmalıyım? şu an keylogger bile olabilir, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows defender bazen işinize yaramayabilir. Kaspersky kullanabilirsiniz. En kötü ihtimalle dosyalarınızı / bilgilerinizi yedekleyip format atarsınız.

Hiçbirini açmadıysanız büyük ihtimalle sorun olacağını sanmıyorum. Bu tür durumların önüne geçebilmek adına tarayıcınızda "indirmeden önce sor" seçeneğini aktif etmenizi öneriyorum. Böylece her inecek dosya için önce onayınız gerekecek.

Örneğin Microsoft Edge'de bu ayar şu şekilde. Google Chrome'da ve diğer birçok tarayıcıda da mevcut olması lazım.
1755242644955.png

Hiçbirini açmadıysanız büyük ihtimalle sorun olacağını sanmıyorum. Bu tür durumların önüne geçebilmek adına tarayıcınızda "indirmeden önce sor" seçeneğini aktif etmenizi öneriyorum. Böylece her inecek dosya için önce onayınız gerekecek.

Örneğin Microsoft Edge'de bu ayar şu şekilde. Google Chrome'da ve diğer birçok tarayıcıda da mevcut olması lazım.
Eki Görüntüle 2556201
GX'de nereden açılıyor?

GX'de nereden açılıyor?
İndirme ayarları kısmı vardır, orada indirmeden önce sor ya da dosya indirilmeden önce nereye kaydedileceğini sor gibi bir ayar olması lazım.

Az önce bir program indirmek için site ararken yanlışlıkla bir siteye girdim ve bilgisayarıma 5 tane Opera GX setup yükledi. Yüksek ihtimal 5 tanesi de virüs. Bilgisayarımda çok önemli bilgilerim var. Şu an tam tarama yapıyorum Windows Defender'dan ama yine virüssüz verse de içim rahat etmeyecek. Ne yapmalıyım? şu an keylogger bile olabilir, ne yapmalıyım?
malwarebytes ile tarama yapabilirsin fakat setupları açmadığın sürece muhtemelen bir sıkıntı çıkmayacaktır

Keylogger’lar genellikle çalıştırılmak zorundadır; yani setup dosyalarına çift tıklamadığına göre sorun olmaz. Autorun virüsleri de artık öyle kolay kolay bulaşmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı