Yanlışlıkla Partition primary sildim

Önceki mesajıma ilave ettim. Google'dan aramanız halinde epeyce alternatif de bulabilirsiniz.
İlk olarak WinfrGui deneyin. What is WinfrGUI? Bu yazılımın kaynak kodu Microsoft'a ait ve ücretsiz.
Hangi PC de denediğiniz fark etmez ama bu programlar Windows üzerinden çalışıyor.

Önemli Dikkat: TRIM == devre dışı bırakın. (Kurtarma işlemi için hangi PC'yi kullanacak iseniz onda.) TRIM özelliğinin açık olması verileri kurtarılamaz hale getirebilir/getirir. devre dışı bırakmanın sakıncası yok. Dilediğiniz zaman geri açılabilir. @Polaris35

Teşekkür ederim TRIM'i kapattım.
Başka bir sorum olacak. Ben şu anda Windows'u açamıyorum nedeni sanırım C bölümünün RAW türünde olması. RAW türünde olsa bile Windows içinde olduğu için Windows tamamen silinmişde olabilir. Bu diski kendi bilgisayarımda açmaya zorlamalı mıyım? Kendi bilgisayarımdan halledemeyeceğim bir şeyse arkadaşımın bilgisayarı ile kendim halledebilir miyim?

Teşekkür ederim TRIM'i kapattım.
Başka bir sorum olacak. Ben şu anda Windows'u açamıyorum nedeni sanırım C bölümünün RAW türünde olması. RAW türünde olsa bile Windows içinde olduğu için Windows tamamen silinmişde olabilir. Bu diski kendi bilgisayarımda açmaya zorlamalı mıyım? Kendi bilgisayarımdan halledemeyeceğim bir şeyse arkadaşımın bilgisayarı ile kendim halledebilir miyim?
Kendi PC niz veya başka PC hiç farkı yok.
Size gereken tek şey Windows kurulu herhangi bir PC üzerinden o diske ulaşabilmek.

Kendi PC niz veya başka PC hiç farkı yok.
Size gereken tek şey Windows kurulu herhangi bir PC üzerinden o diske ulaşabilmek.
Kendi bilgisayarımda tek disk olduğu için başka bilgisayar kullanmalıyım o halde.
Peki o diske laptopun içini açmadan nasıl erişebilirim ?

Kendi bilgisayarımda tek disk olduğu için başka bilgisayar kullanmalıyım o halde.
Peki o diske laptopun içini açmadan nasıl erişebilirim ?
Konu başka bir boyut kazandı.
Önceki tüm yazdıklarımı unutun.
Hiren indirip bootable bir USB oluşturun.
Hirenin içinde veri kurtarma yazılımları da var hem de yukarıda yazdıklarımızdan daha iyi ve kapsamlı.
PC yi Hiren ile boot edin ve veri kurtarmak için içinde bulunan yazılımları kullanın.

EK BİLGİ:
Hiren nedir?
Şöyle düşünebilirsiniz. USB ye kurulu bildiğiniz W11. (Winpe)
İçinde pekçok program kendiliğinden yüklü.
Hiren nedir anlamak ve daha fazla bilgi için Youtube'den araştırma yapabilirsiniz.

Konu başka bir boyut kazandı.
Önceki tüm yazdıklarımı unutun.
Hiren indirip bootable bir USB oluşturun.
Hirenin içinde veri kurtarma yazılımları da var hem de yukarıda yazdıklarımızdan daha iyi ve kapsamlı.
PC yi Hiren ile boot edin ve veri kurtarmak için içinde bulunan yazılımları kullanın.

EK BİLGİ:
Hiren nedir?
Şöyle düşünebilirsiniz. USB ye kurulu bildiğiniz W11. (Winpe)
İçinde pekçok program kendiliğinden yüklü.
Hiren nedir anlamak ve daha fazla bilgi için Youtube'den araştırma yapabilirsiniz.
Hakkında bir video izledim mini windows xp açıp fotoğraf gibi dosyaları kurtarabiliyor ekstra taşınabilir ssd almam gerekiyor sanırım dosyaları ona atmam gerekiyor.
Peki bu uygulama ile her tür dosyayı kurtarabilir miyim acaba ? Unity projelerim vardı bozulmamış bir şekilde yedeklenir mi ?

Ekran görüntüsünden yanlış anlamadı isem taşınabilir disk almanız gerekmez.
Kurtarılacak dosyaların farklı diske aktarılması şart değil. Aynı disk içinde bulunan farklı bölüme aktarılması yeterli. USB belleğe de aktarabilirsiniz.

Neleri kurtarıp kurtaramayacağınız sorusunun net bir cevabı verilemez. Deneyip göreceksiniz.

14 gb lık olan flash bellek diğerleride küçük boyutlu farklı bölümler. Dosyalar fazla yer kaplayabilir önce hiren i kurup inceleyeceğim sonrasında duruma göre bi yol izlerim.
Yardımınız için teşekkür ederim. Gelişmeleri buradan aktaracağım.

14 gb lık olan flash bellek diğerleride küçük boyutlu farklı bölümler. Dosyalar fazla yer kaplayabilir önce hiren i kurup inceleyeceğim sonrasında duruma göre bi yol izlerim.
Yardımınız için teşekkür ederim. Gelişmeleri buradan aktaracağım.
Hiren inşallah bu konuda da işinize yarar umarım ama olaki kurtaramadınız yine de ilerde pek çok işinize yarayacaktır.
Hiren veri kurtarma ile ilgili değil PC ile ilgili her türlü sorunun çözümünde işe yarayan araçlar ve programlar topluluğudur.
İyi akşamlar...

Hiren i bir flash belleğe kurdum ve Windows benzeri bir işletim sistemi açtım fakat diski bu işletim sisteminden açamıyorum çünkü diskin dosya sistemi RAW olarak değişmiş bu da bozulmuş ya da tanınmayan dosya sistemiymiş.

Hirenin içinde dosya kurtarma uygulaması deneyeyim dedim R Studio demo kullanıyorum ve şu an da diski tarıyor sonucu ne çıkar bilmiyorum ama uzun bir işlem.

Dosyaları sağlam bir şekilde çıkardı çıkarmasına şaşırdım ümidimi kesmiştim.
Bu durum ne kadar sevindirse de R Studio'nun demo sürümünü kullandığım için dosyaları aktarmada sınıra takılıyorum. 250KB altı dosyaları çekebiliyorum sadece.
Uygulamanın normal sürümü için 50 dolar gibi bir fiyat yazıyor sitesinde ücretsiz bir şekilde veya daha uyguna bu kurtarmayı yapabileceğim uygulamalar var mıdır acaba.

Son düzenleme:
Hiren i bir flash belleğe kurdum ve Windows benzeri bir işletim sistemi açtım fakat diski bu işletim sisteminden açamıyorum çünkü diskin dosya sistemi RAW olarak değişmiş bu da bozulmuş ya da tanınmayan dosya sistemiymiş.

Hirenin içinde dosya kurtarma uygulaması deneyeyim dedim R Studio demo kullanıyorum ve şu an da diski tarıyor sonucu ne çıkar bilmiyorum ama uzun bir işlem.

Dosyaları sağlam bir şekilde çıkardı çıkarmasına şaşırdım ümidimi kesmiştim.
Bu durum ne kadar sevindirse de R Studio'nun demo sürümünü kullandığım için dosyaları aktarmada sınıra takılıyorum. 250KB altı dosyaları çekebiliyorum sadece.
Uygulamanın normal sürümü için 50 dolar gibi bir fiyat yazıyor sitesinde ücretsiz bir şekilde veya daha uyguna bu kurtarmayı yapabileceğim uygulamalar var mıdır acaba.
Başka veri kurtarma yazılımlarıda var orada,
Muhtemelen onlarla da kurtarıbailirsin.
Çoğu free..
Veri kurtarma adında olmasa dahi örneğin.. partition programları ile de .. disk araçları ile de veriler gayet güzel kurtarılabiliyor.

örneğin Lazesoftla bir dene...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı