Yanmış vantilatör kablosu nasıl düzeltilir?

Makaleler
1
Çok eski ancak cayır cayır çalışan bir vantilatörümüz var. Bugüne kadar sağlamdı. Bugün kablosu bu şekilde yandı. Halen daha çalışıyor zorlarsak ancak bilgisayarla aynı prize bağlı olduğundan, bilgisayara bağlı olan kulaklık, klavye ve farenin gidip gelmesine yol açıyor. Biraz da ateş atıyor. Bunu nasıl düzeltip tamir edebilirim?

64417fae-0f6b-4a69-b0d6-cfd6095b8ce3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloyu kesin japon pazarlarında 20 25 tl olan prizler var onlardan ucuna takın.

Kabloyu kesin japon pazarlarında 20 25 tl olan prizler var onlardan ucuna takın.
Bu prizi ikiye ayırsam yapabilir miyim kabloyu kesip? Bağlamam falan gerekir mi? Hiç anlamıyorum ya. Tamir etmem şart. Babam laf edecek çünkü. Dediğiniz şekilde priz alsam sıfırdan kabloyu kesip ona taksam yine çalışır mı direkt? Kablo bağlama falan filan gerekir mi?

Bu prizi ikiye ayırsam yapabilir miyim kabloyu kesip? Bağlamam falan gerekir mi? Hiç anlamıyorum ya. Tamir etmem şart. Babam laf edecek çünkü. Dediğiniz şekilde priz alsam sıfırdan kabloyu kesip ona taksam yine çalışır mı direkt? Kablo bağlama falan filan gerekir mi?
Vidalı zaten az sonra içini atarım

Böyle bir şey fiyatı bile yazıyormuş üstünde :)

Kendi fotoğrafını atamıyorum

Böyle bir şey fiyatı bile yazıyormuş üstünde :)

Kendi fotoğrafını atamıyorum
10 x yapıp attım kalite biraz sorunlu

Dosya Ekleri

• 20240902_221804.jpg
    20240902_221804.jpg
    46,4 KB · Görüntüleme: 35
  • 20240902_222112.jpg
    20240902_222112.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 33
Teşekkür ederim. Şimdi siz nasıl yaptınız? Kabloyu kestiniz daha sonra içerisindeki bakır kabloları falan mı birleştirdiniz, benim nasıl yapmam gerekiyor?
İçinde 2 tane demir çubuk var onların altında delik ve vidaları var. İlk başta kabloyu kesip bakır uçları 5 mm açın vidaları sökün teker teker kabloları deliklere sokup vidalayın sonra yerlerine yerleştirin orta vidayı sıkın eğer sıkıntılı yapmadıysanız çalışır. Eğer sorun varsa zaten sigorta atar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı