Salla tatili falan yardır bence.
Fena eriniyorum hocam çok fena.
Evet hocam bende bilgisayar cı ya da tamirci gibi bir yerde çalışmak istiyorum zamanında televizyon tamircisinde çalıştım fakat 1 hafta sonra adam beni kovdu galiba işini elinden almamdan korktu çünkü bayağı hevesliyim bu konulara.
Doğrusu adamın yerinde ben olsam bende kendimden korkardım
Selam. Ben gerçekten ya boşluktayım ya da hiçbir şey yapamıyorum geçen sene LGS çalışırken bu hissler yoktu ders çalışırken sıkıntı olmuyordu ama sınavdan sonra yapacak hiçbir şey yok. Oyun desem oynayacak güzel oyun yok arkadaş deseniz forum dışıında aktivite yapabileceğim arkadaşım yok. Sap gibi sürekli evdeyim. Gerçekten çok sıkılıyorum, yani maddi sıkıntım da yok ama yapacağım ne bir şey ne arkadaşım var. Ne yapabilirim?
Bilgisayar hakkında bilgin varsa hemen girmeni öneririm.
Hocam sitcom seviyorum derseniz How I Met Your Mother bana göre en iyi yabancı sitcom budur. Pişman olmazsınız 3 kere bitirdim. Türk eski komedi dizilere de bayağı sardım şu aralar. 1 sene önce jet sosyeteyi bitirdim ama gülse birselin en iyi kalemlerinden biri yalan dünyayı izliyorum şu an. Adeta Türk işi değil gibi, çok sarıyor tavsiye ederim. Yabancı dizilerde gene:
Winx efsanesi: Kader, the umbrella academy,ım not okay whit this, teen Wolf, Stranger Things, lucifer, locke & key, ınventing anna, you, euphoria ( fav ), How I Met Your Mother, riverdale (ilk sezondan sonra sarmadı), the end of the fucking world.
Daha çok var ama aklıma gelmedi. Oyun olarak:
İndie: Unpacking.
FPS: Valorant, CS:GO
Karakter yönetme: Sims 4
Korku: Resident Evil ( fav. Vıllage ), Outlast, Poppy playtime.
Ve şu an popüler olan Stray macera ve kedi olduğun çok tatlı hem de diyaloglu bir oyun, PC kaldırıyorsa tavsiye ederim kendim bitirdim hem de hugoladan izledim.
Hugola demişken YouTube kanalı da önereyim.
Hugola, mentor, kaanflix ( hdkaanflixcehennemi yan kanal), görkem karaaslan, filmler ve filimler (Valorant kanalları komedi olarak: Karınca Faruk )
Kolay gelsin.
Hocam sitcom seviyorum derseniz How I Met Your Mother bana göre en iyi yabancı sitcom budur. Pişman olmazsınız 3 kere bitirdim. Türk eski komedi dizilere de bayağı sardım şu aralar. 1 sene önce jet sosyeteyi bitirdim ama gülse birselin en iyi kalemlerinden biri yalan dünyayı izliyorum şu an. Adeta Türk işi değil gibi, çok sarıyor tavsiye ederim. Yabancı dizilerde gene:
Winx efsanesi: Kader, the umbrella academy,ım not okay whit this, teen Wolf, Stranger Things, lucifer, locke & key, ınventing anna, you, euphoria ( fav ), How I Met Your Mother, riverdale (ilk sezondan sonra sarmadı), the end of the fucking world.
Ve şu an popüler olan Stray macera ve kedi olduğun çok tatlı hem de diyaloglu bir oyun, PC kaldırıyorsa tavsiye ederim kendim bitirdim hem de hugoladan izledim.
Hugola, mentor, kaanflix ( hdkaanflixcehennemi yan kanal), görkem karaaslan, filmler ve filimler (Valorant kanalları komedi olarak: Karınca Faruk )
Kolay gelsin.
Bir işte çalışmaya başlıyabilirsiniz.
Bende yaz başlangıcında boşluktaydım ve bilgisayarcıda çalışmaya başladım. Sevebileceğiniz bir işte çalışmayı deneyebilirsiniz. Şu anda hiç sıkılmıyorum. Sabah 9'da işe gidiyorum saat 9 veya daha geç saatlerde işten çıkıyorum.
Hocam kendinize bir şeyler katın ben bu sıralar pentesting e sardım ve öğrenmem gereken çol şey olduğunu fark ettim keşke daha önceden Python, C, JavaScript, HTML, falan öğrenseydim dedim çünkü ben 16 yaşındayım 11.sınıfa geçtim 2 yılım var sonra üniversite en azından öyle olacağını düşünüyorum zaten pentesting içinde okumam gerekiyor üniversiteyi.
Geçmi kaldım peki hayır kalmadım ama her şey çok üst üste binecek gibi geliyor okulların açılmasına 30 gün falan kaldı.
Linux, network, ve en son olarak hacking yani pentesting öğrenmem lazım bunların yanı sıra bahsettiğim gibi Python, C, JavaScript, HTML de öğretmem lazım 30 günde Linux'u temelden çözerim zaten apt, ifconfig, iwconfig, service networkmanager, service Apache, dpkg, mkdir, rm, nano, CD, ls, macchanger gibi pek çok komutu biliyorum çoğu kalide var sadece biliyorum tabii başka şinuz dağıtımınada indirebilirler.
Yani hocam uzun lafın kısası son 30 gününüzde kendiniz için yaralı olacak hayatınıza faydalı olacak şeyler yapın yeni şeyler öğrenin. Bildiklerinizi tazeleyin.
Bana kalırsa ben robotik kodlamadabilmek istiyorum yazılımda, bilgisayarda, pentesting de, elektrik elektronik de çünkü geleceğinde meslekleri var ve bana kalırsa bunlar kritik meslekler arasında ileriki gelecekte doktorluk bile ortadan kaybolabilir teknoloji sayesinde.
Zaten robotik kodlama yazılım bilen biri tüm elektronik cihazlara hükmeder.
Çok konuştum özür dilerim.
Şu sıralar bu kitaplar ile ilgileniyorum, eğer çalışmayı seviyorsan kültür katar, zihnin boş durmasın.
Fen lisesi demesine bakma, Anadolu veya meslek yapıştır gitsin.
Bende bir oyun tavsiyesinde bulanacağım.
Hayatta kalma oyunu: Ark Survival evolded tavsiye ederim hem geniş açık dünyasıyla beraber birçok haritası var dinozorlar falan var evcilleştirip gelişip büyük bosa dalmaya çalışıyoruz her haritanın farklı bosu var ve oyunda bir sürü DLC var yani bayağı uzun süre sıkmaz sizi ama öğrebmeniz lazım biraz.
Aa filmler ve filimler çok fena ora ya Venom1 eleştirel parodi ile deadpool 1,2 eleştirel parodisinde yerlerde yatmıştım.
Küçük bir replik:
"Venom- selamünaleyküm edie.
Edie- AAA Müslüman slime.
Venom- elhamdülillah.
Edie- ne istiyorsun.
Venom- güçlü yapacağım seni Spider-Man pohumuzu yiyecek ammmaa alırım bir böbreğini.
Edie- sorun yok benim *** *** ma denk.
Venom- yeter la parodinin başından beri.
Kolay gelsin.
Herkes bu dönemlerden geçiyor farklı ilgi alanları edinebilirsin kendine, onu da yapamazsan çok takma zaman her şeyin ilacı.
Türkiye'de aktif olarak yaşayan en büyük matematikçinin liseler için yazdığı bir kitap, eski bakan Nabi Avcı'nın isteği üzerine yazılmış.Bu kitaplar tam olarak nedir?