Yapay dil nasıl oluşturulur?

Ben de yapmıştım çok eğlenceli bir şey. İlk morfoloji (kelime yapısı) belirliyorsunuz, sonra gramer yapısı. Sonra kelimeleri oluşturmaya başlıyorsunuz.
Evet, gerçekten çok eğlenceli. Dil oluşturmak o kadarda zor bir şey değil, fakat kelimeleri çevirmek zorlayıcı olabiliyor.

Evet. Üzerinde çalışmak gerekiyor bayağı. Fiil çekimi, cümle yapısı, kelime yapısı kuralları derken iş çığırından çıkıyor.
Aslında uğraşılır. Dil kurallarını yaparsın ama dediğim gibi, kelime üretmesi çok zor. Başka dillerden alıp biraz değiştirmeye kalışsan bile yine çok uğraşman gerekiyor.

Aslında uğraşılır. Dil kurallarını yaparsın ama dediğim gibi, kelime üretmesi çok zor. Başka dillerden alıp biraz değiştirmeye kalışsan bile yine çok uğraşman gerekiyor.
Yok hocam zor değil sadece karmaşık. Size örnek vereyim mesela kendi dilimden:
Şimdiki zaman -> el
Geçmiş zaman -> id
Gelecek zaman -> on
Mesela dilimde tas demek "gör-" demek. Tasel dediğimde görüyor, tasid dediğimde gördü, tason ise görecek oluyor. Eğer benim gibi işsiz biriyseniz on numara aktivite.
“Ben seni seviyorum.” -> zil ven suralel.
(Zil= ben, ven= sen, sura= sevmek, suralel= seviyorum)
En son ChatGPT'ye soruyordum nasıl olmuş diye o da eksiklikleri söylemişti, efsane yapıyor bu işi ChatGPT.

Yok hocam zor değil sadece karmaşık. Size örnek vereyim mesela kendi dilimden:
Şimdiki zaman -> el
Geçmiş zaman -> id
Gelecek zaman -> on
Mesela dilimde tas demek "gör-" demek. Tasel dediğimde görüyor, tasid dediğimde gördü, tason ise görecek oluyor. Eğer benim gibi işsiz biriyseniz on numara aktivite.
“Ben seni seviyorum.” -> zil ven suralel.
(Zil= ben, ven= sen, sura= sevmek, suralel= seviyorum)
En son ChatGPT'ye soruyordum nasıl olmuş diye o da eksiklikleri söylemişti, efsane yapıyor bu işi ChatGPT.
Evet, ChatGPT gerçekten bu işte harika. Bende kendi dilimden size örnek vereyim.
"Kahvare'mi y luhza’li nâsım. Karonobusa b-îndam." = "Kahvaltımı hızlıca yaptım Otobüse bindim." demek.
Uğraştırıcı, ama bir o kadarda eğlenceli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı