Yapay et yer misiniz?

Gercegi varken yapay et yemek icin bir sebep göremiyorum.
Sebepleri iki kere sıraladım hocam. Olsun, bilgi paylaştıkça çoğalır. Et dünyanın kaynaklarını tüketiyor. Hayvanın yediği şeylerin sadece %3'ü ete dönüşüyor. Gaz emisyonun %15'i et yüzünden. Et üretimi aşamasında hayvanlara verilen antibiyotik bizim direncimizi düşürüyor.
 
Hiç bir şeyin yapayı doğalı kadar iyi olamaz.
Ne açıdan baktığına bağlı. Konu doğal halini birebir taklit etmeye çalışmaksa evet, doğalı ile aynı hissiyatı verdirmek kolay değil. Konu doğal haline birebir benzemek yerine onu geliştirmekse bence yanlış düşünüyorsun. Ette insanlar için zararlı olan kolesterol gibi şeyleri yapayında çıkarıp bize faydalı olan bazı şeylerin yapay olarak eklenmesi ile sağlık açısından daha iyi bir noktaya taşıyabilirsin.

Lezzet konusu ise pek tartışılacak şey değil, kişinin tercihlerine bakıyor.

Ayrıca bu tüketim talebini karşılamak için et üretirken doğaya verilen zarar korkunç boyutlarda, özellikle metan salınımı ve su tüketimi o kadar yüksek ki bu 2 sorunun ana nedenleri arasında doğal et kaynaklarının (hayvanların) aşırı çoğaltılması geliyor.
 
Kusurlar gideriliyor ama yeni kusurlarda ekleniyor '' yan etki '' adı altında.
Her şeyin yan etkisi var mı sanıyorsunuz? İlk örneğin 5 yıl yan etkileri olur, sonradan bunlar rahat bir şekilde giderilebilir.
Gercegi varken yapay et yemek icin bir sebep göremiyorum.
Kaç kere anlattık yapay ete geçilmesi gerektiğini. Siz istemeseniz de geçmek zorunda kalacaksınız zaten.
 

Geri
Yukarı