Yapay zeka avukatlığı bitirebilir mi?

Selamünaleyküm kullanıcılar, çok uzatmadan konuya giriyorum sorum başlıktaki gibi. Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Hocam yapay zekaya kanunlar öğretilirse muhtemelen alabilir ama şöyle bir durum var muhtemelen daha adaletli bir siste olabilir.

Yeni mezun avukat bir arkadaşım, yapay zeka üzerine yüksek lisans yapıyor. Yani, bitirse bile etik kaygılardan ötürü başka yan alanlar açabilir.

Aleykümselam, yapay zeka insanı kopyaladığı için insanın yapabileceği her alanı yeterli veri olduğu müddetçe ele geçirebilir. Fakat sorun şurada yatıyor, yeni veri ya da yeterli veri gelebilmesi için hâlâ çalışan ve veri oluşturabilecek binlerce insana ihtiyaç var.
Yeni davalar, yeni veriler demek. Başka meslekler için dediğinize katılıyorum ama avukatlık alanı için çarkı çevirecek veri oluşacağını düşünüyorum. Sonuçta pekte teknoloji ile gelişen bir alan değil.

Hocam bu sorduğunuz ancak 20 yıla falan belki olabilir ama pek olacağını düşünmüyorum (bizim ülkemizde) muhtemelen gelişmiş ülkeler yapacaktır okuyun siz bir şey olmaz.
Teşekkürler hocam.

Başka fikri olan var mı acaba bu konuyla ilgili? Hepinize tekrardan teşekkürler.

Yeni mezun avukat bir arkadaşım, yapay zeka üzerine yüksek lisans yapıyor. Yani, bitirse bile etik kaygılardan ötürü başka yan alanlar açabilir.

Yeni davalar, yeni veriler demek. Başka meslekler için dediğinize katılıyorum ama avukatlık alanı için çarkı çevirecek veri oluşacağını düşünüyorum. Sonuçta pekte teknoloji ile gelişen bir alan değil.
Yeni mezun olan arkadaşınız neden yapay zeka üzerine yüksek lisans yapıyor onu anlamadım.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam.

Başka fikri olan var mı acaba bu konuyla ilgili? Hepinize tekrardan teşekkürler.

Yeni mezun olan arkadaşınız neden yapay zeka üzerine yüksek lisans yapıyor onu anlamadım.
Yapay zeka hukuku üzerine hocam. Yani yapay zeka kullanımında ortaya çıkan telif hakları, etik hakları vs vs için.

Şu anki neslin avukatlığını elinden alabileceğini sanmıyorum. Hazırladığı belgelerin prosedürlere uygun olması, her duruma göre mantıklı yorumlar yaratabilmesi için daha süremiz var. Yasal bir düzenleme de gelir muhtemelen.

Bitiremeyeceği meslek yok. Kendisini yaratan yazılım mühendisliği bile dahil buna. Ne zaman olur onu bilemem. Hukuk konusunda biraz ağırdan alabilirler çünkü önemli bir konu. Örneğin kendi kendine kod yazmasını önemsemezler ama bir ceza davasına bakacaksa mutlaka insan otoritesi tarafından takip edilir çünkü alacağı kararlar insanların kaderlerini etkileyebilir. Tıp için de geçerli bu söylediklerim. İleride ameliyata giren robotlar gelecek ve muhtemelen insanlardan daha yüksek bir başarı oranına sahip olacaklar ama mutlaka ameliyatları denetleyecek insanlar da olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı