Captan.Max
Decipat
Teknoloji gün geçtikçe gelişiyor, bu nedenle kesin bir cevap verilemez. Ancak, uzun yıllar sonra bu mümkün olabilir.

Selamünaleyküm kullanıcılar, çok uzatmadan konuya giriyorum sorum başlıktaki gibi. Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Yeni davalar, yeni veriler demek. Başka meslekler için dediğinize katılıyorum ama avukatlık alanı için çarkı çevirecek veri oluşacağını düşünüyorum. Sonuçta pekte teknoloji ile gelişen bir alan değil.Aleykümselam, yapay zeka insanı kopyaladığı için insanın yapabileceği her alanı yeterli veri olduğu müddetçe ele geçirebilir. Fakat sorun şurada yatıyor, yeni veri ya da yeterli veri gelebilmesi için hâlâ çalışan ve veri oluşturabilecek binlerce insana ihtiyaç var.
Vallahi hacılar hedefim hukuk okumak ve şu an kafam karıştı.
Teşekkürler hocam.Hocam bu sorduğunuz ancak 20 yıla falan belki olabilir ama pek olacağını düşünmüyorum (bizim ülkemizde) muhtemelen gelişmiş ülkeler yapacaktır okuyun siz bir şey olmaz.
Yeni mezun olan arkadaşınız neden yapay zeka üzerine yüksek lisans yapıyor onu anlamadım.Yeni mezun avukat bir arkadaşım, yapay zeka üzerine yüksek lisans yapıyor. Yani, bitirse bile etik kaygılardan ötürü başka yan alanlar açabilir.
Yeni davalar, yeni veriler demek. Başka meslekler için dediğinize katılıyorum ama avukatlık alanı için çarkı çevirecek veri oluşacağını düşünüyorum. Sonuçta pekte teknoloji ile gelişen bir alan değil.
Yapay zeka hukuku üzerine hocam. Yani yapay zeka kullanımında ortaya çıkan telif hakları, etik hakları vs vs için.Teşekkürler hocam.
Başka fikri olan var mı acaba bu konuyla ilgili? Hepinize tekrardan teşekkürler.
Yeni mezun olan arkadaşınız neden yapay zeka üzerine yüksek lisans yapıyor onu anlamadım.
Anladım inşallah bende bu alan üzerinde yüksek lisans yapacağım.Yapay zeka hukuku üzerine hocam. Yani yapay zeka kullanımında ortaya çıkan telif hakları, etik hakları vs vs için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.