Yapay zeka için bilgisayar veya yazılım mühendisliği mi yoksa istatistik bölümü mü seçilmeli?

onur.0

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, iki yıllık bir bilgisayar programcılığı bitirdim ve DGS'ye girdim iyi bir sıralama yaptim ve mühendisliğe geçmeye düşünüyordum ama alanimi yapay zeka üzerine geliştirmek istiyorum ve istatistiğim yapay zekanin temelini oluşturdugunu öğrendikten sonra cok kararsız kaldım. Mühendislik mi seçmeliyim yoksa istatistik mi? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Eğer bir yapay zeka modelini tasarlayıp kodlamak ve bir sistemin parçası olarak çalışmasını sağlamak gibi konular ilginizi çekiyorsa, mühendislik daha doğru bir tercih olabilir. Veri analizi/model incelemesi çalışmaları daha çok ilgilinizi çekiyorsa istatistik tercih edebilirsiniz.

Artı -1 Eksi
Bilgisayar Mühendisliği. Mühendis değil de akademisyen olmak istiyorsanız istatistik seçebilirsiniz ama önermem.
Yazılım mühendisliğinin ise pek bir olayı yok. Okuyacaksanız bilgisayar mühendisliği okuyun da okuduğunuza değsin en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…