Yapay zeka için Python ve C++ şart mı?

581710

Centipat
Makaleler
2
Arkadaşlar soru başlıktaki gibi. Python şart olduğunu biliyorum ancak C++ bir de arkadaşlar C++ gerekmiyor ise öğrenirsek hiçbir işimize yaramaz mı? (arkadaşlar yaşım küçük olabilir C++ syntax biliyorum yapay zekalara ilgim var Python'da öğrenebilir miyim diye soruyorum kısaca fazla yüklenmeyin ne olur)

Son düzenleme:
C++ şart değil. C ve C++ derlendiğinden dolayı daha hızlı olduğu için Python'da kullanılan yapay zeka modülleri bu dillerle yazılıyor. Eğer her şeyi yeniden icat etmek istemiyorsan Python ve kütüphaneleri hayli hayli yetecektir. Ayrıca bazı terimleri de bilmek lazım tabi.

Python kullanılan genel bir dil. R ve henüz piyasada çok yeni olan Julia'da var. C++ ise Python kısmında arkaplanda gerçekleşen şeyler için gerekli sayılır yazmayı bilmeseniz bile okuyabiliyor olmanız işinize yarar.

C++ şart değil. C ve C++ derlendiğinden dolayı daha hızlı olduğu için Python'da kullanılan yapay zeka modülleri bu dillerle yazılıyor. Eğer her şeyi yeniden icat etmek istemiyorsan Python ve kütüphaneleri hayli hayli yetecektir. Ayrıca bazı terimleri de bilmek lazım tabii.

Hocam peki yapay zeka modülü ne demek bu arada yani şart değil ama öğrenirsem işime yarayabilir öyle mi?

Hocam peki yapay zeka modülü ne demek bu arada yani şart değil ama öğrenirsem işime yarayabilir öyle mi?
C++ ve Python çok farklı sular. C++, Python'a göre yazılması zor ve daha düşük seviyeli bir dil. O yüzden C++ yapay zeka için pek tercih edildiğini duymadım. Ancak dediğim gibi gerekli kütüphaneler sırf hızlı olabilmesi için C++ ile yazılıyor.

C++ ve Python çok farklı sular. C++, Python'a göre yazılması zor ve daha düşük seviyeli bir dil. O yüzden C++ yapay zeka için pek tercih edildiğini duymadım. Ancak dediğim gibi gerekli kütüphaneler sırf hızlı olabilmesi için C++ ile yazılıyor.

Anladım hocam sağ olun.

Hatta hız konusunda şöyle örnek vereyim. Şu anda yanımda olmasa da zamanında hızlarını karşılaştırmak için bir raw Python ile bir de opencv ile match templating algoritması kurmuştum. Sırf Python ile yazdığım algoritma 30sn içerisinde sonuç verirken OpenCV 1-2sn içerisinde sonuç veriyordu. Uzun lafın kısası kullanılan kütüphaneler önemli. Python ile de gayet iyi yapay zeka örnekleri yapılıyor (Chat GPT mesela). Hatta yapay zeka konusunda en çok kullanılan dilin Python olmasının da bir sebebi var zaten .

Yapay zeka uygulamaları tek bir dil, kütüphane, framework vb. şeylere bağlı değil. Python ile de yapay zeka uygulamaları oluşturulabilir, C++ ile de hatta JavaScript ile de. Önemli olan daha hızlı ve daha az kaynak tüketen çözümü kullanmak. Şu anda en çok kullanılan dil Python. Dolayısıyla Python kütüphaneleri ile ilgili dökümanları daha kolay bulabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı