Groka nereden bu tur animasyonlarin hazirlandigini sormayi deneyebilirsin belki?Bu konuyu 2 gündür grok ve ChatGPT ile uzun uzun kouşuyoruz ama bir sonuca varaıyoruz, ilk ders videosunun konusu, senaryosu her şeyi hazır, yaklaşık 3-4 dakika sürecek. İkisi de bana bir sürü adım saydı, amaç olarak, "ücretsiz, telifsiz, YouTube'da para kazanmaya mani olmayacak" diye kriter belirledik.
Hatta ChatGPT "sana özel ilk canva sahnesini ben hazırlayabilirim, istersen link paylaşırım" dedi tama desem de 3-4 kere denedi olmadı, en son "haklısın — az önceki mesajdaki link örnekti, çünkü gerçek canva paylaşımı için şablonu doğrudan kendi canva hesabımda oluşturup sana özel paylaşmam gerekiyor. Bu işlem biraz el ile yapılmalı. Şimdi gerçekten hazırlayıp paylaşılan bir canva linki oluşturuyorum." dedi ama yine veremedi. Tabii tüm bunlar hep ücretsiz versiyonlar.
YouTube'da yapay zekayla hazırlanmış film gibi videolar var, onlar nasıl yapıyor acaba?
Sora Pro alan birinin videosuna baktım kısa film yapalım dedi, bir sürü karakter oluşturdu, ara da Pro olsa da limit koydu bekletti, onlara pormpt yazdı ama sonuç pek de iyi olmadı.
Hedefim, İngilizceyi komik bir animasyonla anlatmak. Her video 3-4 dakika sürse yeter, hiçbir teknik bilgim yok, canvaéyı bile yeni duydum desem yerişdir ki yapay zekalar bana onlarca adım önerdi ama yaparken ücretsiz dediği site de ücret istedi.
Şu an için sadece zaman harcayarak böyle bir video yapmak mümkün mü? Pixar kalitesi istemiyorum tabii ki, standart ama göze de hoş gelen olmalı.
Hepsini denedim, aklıma gelen herşeyi sordum 2-3 gündür. Ama ben demeden Sora yı söylemediler. Sora yapar mı bizim işi dedim evet olabilir dedi, tabi ücretsiz dediğim için vermedi Verdiği alternatifleri de zamanla tek tek denemem lazım da 5-6 tane araç veriyor çoğu para istiyorGroka nereden bu tur animasyonlarin hazirlandigini sormayi deneyebilirsin belki?
Kling.ai ile bu tür videoları yapabilirsin. Ancak senaryodaki görseller çok detaylıysa, matematiksel konular, semboller veya özel yazılar içeriyorsa, post prodüksiyon aşamasında Photoshop ve Premiere gibi programlarla üzerine eklemeler yapman gerekebilir.Hepsini denedim, aklıma gelen herşeyi sordum 2-3 gündür. Ama ben demeden Sora yı söylemediler. Sora yapar mı bizim işi dedim evet olabilir dedi, tabi ücretsiz dediğim için vermedi Verdiği alternatifleri de zamanla tek tek denemem lazım da 5-6 tane araç veriyor çoğu para istiyor
Detaylı cevap için çok teşekkür ediyorum.Kling.ai ile bu tür videoları yapabilirsin. Ancak senaryodaki görseller çok detaylıysa, matematiksel konular, semboller veya özel yazılar içeriyorsa, post prodüksiyon aşamasında Photoshop ve Premiere gibi programlarla üzerine eklemeler yapman gerekebilir.
Grafikleri oluşturma noktasında ise, 'resimden videoya' seçeneğini kullanarak her bir sahneyi tek tek oluşturup, senaryonda ne görünmesini istiyorsan ona göre düzenleyebilirsin. Sonrasında bu kısa videoları birleştirip gerekli düzenlemeleri (ses, yazı vb.) ekleyerek YouTube'a yükleyebilirsin!
Yani, bu araçların doğrudan uzun videolar oluşturmasını ve dakika süresinin fazla olmasını bekleme. Genellikle ürettikleri videolar en fazla 5-10 saniye uzunluğunda oluyor. Üstelik, paralı olanların bile hepsinin mükemmel çalıştığı gibi bir durum da yok. Zaten neredeyse hepsi ücretli.
Sonuç olarak; eğer YouTube'da veya başka platformlarda gördüğünüz 'yüzünüzü göstermeden YouTube'dan para kazanma' temalı otomasyonları düşünüyorsan ve 'iki prompt yazayım, AI bana video yapsın' kolaycılığındaysan, bu konudaki fikrini değiştirmen gerekecek. Bu iş, yine de ciddi bir işçilik ve ek düzenleme gerektiriyor.
Günde sadece 1 saat ayırarak bile 5-6 dakikalık bir video hazırlamak mümkün aslında. Bu arada, böyle bir video için kendinize 2 haftalık bir süre tanımanız oldukça mantıklı; çünkü bu kadar zaman harcadığınızda ortaya kaliteli bir iş çıkması muhtemel. Ancak unutmamak gerekir ki, YouTube acımasız bir platformdur. Ürettiğiniz içerik ilgi görmezse, motivasyonunuzu ve tutkunuzu koruyabilmek zorlaşabilir. Yapay zekâ otomasyonları bile kazançlı olabilir; fakat hiçbir şey emek vermeden ve sürekli analiz (backtest) yapmadan başarıya ulaşmaz. Kategori seçimi, niş belirleme, yaratıcı konu üretimi gibi temel adımlar kişisel olarak geliştirilmelidir. Rastgele bir şey üretip onun tutup tutmayacağını garanti edemezsiniz. Bu işler keyif alınarak, içten gelerek yapılmalı. Hiç para kazanmasanız bile ya da çok az geri dönüş alsanız bile, istatistiklerinizi, algoritma davranışlarını, trendleri analiz etmeniz, ardından da elinizdeki verilere dayanarak "Bu mantıkla, şu şekilde bir strateji oluşturmam lazım" diyerek yol haritanızı güncellemeniz gerekir. YouTube'da başarı; sabır, stratejik öngörü ve süreklilikle gelir. İnanılmaz bir fikir ortaya atmakla her şey bir anda güllük gülistanlık olmaz. Tam tersine, bu süreci planlı bir şekilde yürütüp, tutarlılıkla içerik üretmeye devam etmek gerekir.Ben ilk başta günde 1 saat.ayırsam 5-6 dakikalık bir videoyu 2 haftada bitiririm sandım ama en az 4_5 araçta uzmanlaşmam lazım .
Evet, biraz baktım. Tamam, bu kanalın hem prompt hem de jeton harcama anlamında maddi bir sıkıntı çekmeyeceğini, ayrıca ekiplerinin zaten bu işlerin içinde olduğunu ve montajlarının da çok iyi olduğunu biliyorum. Ama benim sana bahsettiğim konu tam olarak bu değildi. Zaten bu tür üretimleri yapıyorlar. Ben, bunların içinde yazı odaklı içerikler de olup olmaması konusundan bahsetmeye çalıştım.yapay zeka ile ilk siyer dersi
Ben ilk önce öğrencilerime göstermek amacıyla bu işe başlamak istemiştim, 1 eğitim öğretim yılındaki geniş zaman geçmiş zaman gibi öğretmeye çalıştığım en temel zaman ve konular için toplamda 10 tane videoyu 8 ayda yapıp öğrencilerim ile birlikte izlemek onların eğitimine ve ingilizceyi sevmelerinde, derse ilgi göstermelerinde ne kadar fayda sağlayacak onu görmek istiyorum. YouTube işi daha sonra geliyor.Günde sadece 1 saat ayırarak bile 5-6 dakikalık bir video hazırlamak mümkün aslında. Bu arada, böyle bir video için kendinize 2 haftalık bir süre tanımanız oldukça mantıklı; çünkü bu kadar zaman harcadığınızda ortaya kaliteli bir iş çıkması muhtemel. Ancak unutmamak gerekir ki, YouTube acımasız bir platformdur. Ürettiğiniz içerik ilgi görmezse, motivasyonunuzu ve tutkunuzu koruyabilmek zorlaşabilir. Yapay zekâ otomasyonları bile kazançlı olabilir; fakat hiçbir şey emek vermeden ve sürekli analiz (backtest) yapmadan başarıya ulaşmaz. Kategori seçimi, niş belirleme, yaratıcı konu üretimi gibi temel adımlar kişisel olarak geliştirilmelidir. Rastgele bir şey üretip onun tutup tutmayacağını garanti edemezsiniz. Bu işler keyif alınarak, içten gelerek yapılmalı. Hiç para kazanmasanız bile ya da çok az geri dönüş alsanız bile, istatistiklerinizi, algoritma davranışlarını, trendleri analiz etmeniz, ardından da elinizdeki verilere dayanarak "Bu mantıkla, şu şekilde bir strateji oluşturmam lazım" diyerek yol haritanızı güncellemeniz gerekir. YouTube'da başarı; sabır, stratejik öngörü ve süreklilikle gelir. İnanılmaz bir fikir ortaya atmakla her şey bir anda güllük gülistanlık olmaz. Tam tersine, bu süreci planlı bir şekilde yürütüp, tutarlılıkla içerik üretmeye devam etmek gerekir.
Bakayım birazde
Tamamdır, zor bir külfete giriyorsun ve benim gibi birşeyleri güzelce öğretmenin değerli şekilde hazırlanması ve ilgi çekmesi, verimli şekilde ilerlenmesi amacını güdüyorsun zaten kendine bir yol haritası hazırla, özelden yazabilsem sana iletişim adresi gibi birşey bırakabilirdim. Kendime yararım olamıyor bari senin güzel amacın için olsun istedim. Herkesin bildiği bir yer varsa adını söyle oradan bulayım seni, tabii ki dilersen.Ben ilk önce öğrencilerime göstermek amacıyla bu işe başlamak istemiştim, 1 eğitim öğretim yılındaki geniş zaman geçmiş zaman gibi öğretmeye çalıştığım en temel zaman ve konular için toplamda 10 tane videoyu 8 ayda yapıp öğrencilerim ile birlikte izlemek onların eğitimine ve ingilizceyi sevmelerinde, derse ilgi göstermelerinde ne kadar fayda sağlayacak onu görmek istiyorum. YouTube işi daha sonra geliyor.
Şuanda YouTube da binlerce İngilizce ders videosu var, bazılarının milyon tane abonesi var, onlar arasında yer bulmak çok çok zor. Ben 40 dakikalık ders içinde 3-4 dakika ayırıp hem eğlenmek hem de öğretmek amacındayım. Para kazanma işi son iş.
O yüzden motive kaybı yaşayacaksam videoların öğrencilerimin ilgisini çekememesinden yaşarım diye düşünüyorum.
Nasip olur yaparsam buradan paylaşırım belki 1 aya belki 1 yılaTamamdır, zor bir külfete giriyorsun ve benim gibi birşeyleri güzelce öğretmenin değerli şekilde hazırlanması ve ilgi çekmesi, verimli şekilde ilerlenmesi amacını güdüyorsun zaten kendine bir yol haritası hazırla, özelden yazabilsem sana iletişim adresi gibi birşey bırakabilirdim. Kendime yararım olamıyor bari senin güzel amacın için olsun istedim. Herkesin bildiği bir yer varsa adını söyle oradan bulayım seni, tabii ki dilersen.
O zaman Allah sana hidayet bana bol para versin bende o zamana inşallah Youtube'da anlatmış olurum, bol şanslar hocamNasip olur yaparsam buradan paylaşırım belki 1 aya belki 1 yıla
Teşekkürler.