Yapay zeka kullanarak animasyonlu, eğlenceli ders videosu çekmek mümkün mü?

Rewk

Hectopat
Daha fazla  
Bu konuyu 2 gündür grok ve ChatGPT ile uzun uzun kouşuyoruz ama bir sonuca varaıyoruz, ilk ders videosunun konusu, senaryosu her şeyi hazır, yaklaşık 3-4 dakika sürecek. İkisi de bana bir sürü adım saydı, amaç olarak, "ücretsiz, telifsiz, YouTube'da para kazanmaya mani olmayacak" diye kriter belirledik.

Hatta ChatGPT "sana özel ilk canva sahnesini ben hazırlayabilirim, istersen link paylaşırım" dedi tama desem de 3-4 kere denedi olmadı, en son "haklısın — az önceki mesajdaki link örnekti, çünkü gerçek canva paylaşımı için şablonu doğrudan kendi canva hesabımda oluşturup sana özel paylaşmam gerekiyor. Bu işlem biraz el ile yapılmalı. Şimdi gerçekten hazırlayıp paylaşılan bir canva linki oluşturuyorum." dedi ama yine veremedi. Tabii tüm bunlar hep ücretsiz versiyonlar.

YouTube'da yapay zekayla hazırlanmış film gibi videolar var, onlar nasıl yapıyor acaba?

Sora Pro alan birinin videosuna baktım kısa film yapalım dedi, bir sürü karakter oluşturdu, ara da Pro olsa da limit koydu bekletti, onlara pormpt yazdı ama sonuç pek de iyi olmadı.

Hedefim, İngilizceyi komik bir animasyonla anlatmak. Her video 3-4 dakika sürse yeter, hiçbir teknik bilgim yok, canvaéyı bile yeni duydum desem yerişdir ki yapay zekalar bana onlarca adım önerdi ama yaparken ücretsiz dediği site de ücret istedi.

Şu an için sadece zaman harcayarak böyle bir video yapmak mümkün mü? Pixar kalitesi istemiyorum tabii ki, standart ama göze de hoş gelen olmalı.

Bu konuyu 2 gündür grok ve ChatGPT ile uzun uzun kouşuyoruz ama bir sonuca varaıyoruz, ilk ders videosunun konusu, senaryosu her şeyi hazır, yaklaşık 3-4 dakika sürecek. İkisi de bana bir sürü adım saydı, amaç olarak, "ücretsiz, telifsiz, YouTube'da para kazanmaya mani olmayacak" diye kriter belirledik.

Hatta ChatGPT "sana özel ilk canva sahnesini ben hazırlayabilirim, istersen link paylaşırım" dedi tama desem de 3-4 kere denedi olmadı, en son "haklısın — az önceki mesajdaki link örnekti, çünkü gerçek canva paylaşımı için şablonu doğrudan kendi canva hesabımda oluşturup sana özel paylaşmam gerekiyor. Bu işlem biraz el ile yapılmalı. Şimdi gerçekten hazırlayıp paylaşılan bir canva linki oluşturuyorum." dedi ama yine veremedi. Tabii tüm bunlar hep ücretsiz versiyonlar.

YouTube'da yapay zekayla hazırlanmış film gibi videolar var, onlar nasıl yapıyor acaba?

Sora Pro alan birinin videosuna baktım kısa film yapalım dedi, bir sürü karakter oluşturdu, ara da Pro olsa da limit koydu bekletti, onlara pormpt yazdı ama sonuç pek de iyi olmadı.

Hedefim, İngilizceyi komik bir animasyonla anlatmak. Her video 3-4 dakika sürse yeter, hiçbir teknik bilgim yok, canvaéyı bile yeni duydum desem yerişdir ki yapay zekalar bana onlarca adım önerdi ama yaparken ücretsiz dediği site de ücret istedi.

Şu an için sadece zaman harcayarak böyle bir video yapmak mümkün mü? Pixar kalitesi istemiyorum tabii ki, standart ama göze de hoş gelen olmalı.
Groka nereden bu tur animasyonlarin hazirlandigini sormayi deneyebilirsin belki?

Groka nereden bu tur animasyonlarin hazirlandigini sormayi deneyebilirsin belki?
Hepsini denedim, aklıma gelen herşeyi sordum 2-3 gündür. Ama ben demeden Sora yı söylemediler. Sora yapar mı bizim işi dedim evet olabilir dedi, tabi ücretsiz dediğim için vermedi Verdiği alternatifleri de zamanla tek tek denemem lazım da 5-6 tane araç veriyor çoğu para istiyor

Hepsini denedim, aklıma gelen herşeyi sordum 2-3 gündür. Ama ben demeden Sora yı söylemediler. Sora yapar mı bizim işi dedim evet olabilir dedi, tabi ücretsiz dediğim için vermedi Verdiği alternatifleri de zamanla tek tek denemem lazım da 5-6 tane araç veriyor çoğu para istiyor
Kling.ai ile bu tür videoları yapabilirsin. Ancak senaryodaki görseller çok detaylıysa, matematiksel konular, semboller veya özel yazılar içeriyorsa, post prodüksiyon aşamasında Photoshop ve Premiere gibi programlarla üzerine eklemeler yapman gerekebilir.

Grafikleri oluşturma noktasında ise, 'resimden videoya' seçeneğini kullanarak her bir sahneyi tek tek oluşturup, senaryonda ne görünmesini istiyorsan ona göre düzenleyebilirsin. Sonrasında bu kısa videoları birleştirip gerekli düzenlemeleri (ses, yazı vb.) ekleyerek YouTube'a yükleyebilirsin!

Yani, bu araçların doğrudan uzun videolar oluşturmasını ve dakika süresinin fazla olmasını bekleme. Genellikle ürettikleri videolar en fazla 5-10 saniye uzunluğunda oluyor. Üstelik, paralı olanların bile hepsinin mükemmel çalıştığı gibi bir durum da yok. Zaten neredeyse hepsi ücretli.

Sonuç olarak; eğer YouTube'da veya başka platformlarda gördüğünüz 'yüzünüzü göstermeden YouTube'dan para kazanma' temalı otomasyonları düşünüyorsan ve 'iki prompt yazayım, AI bana video yapsın' kolaycılığındaysan, bu konudaki fikrini değiştirmen gerekecek. Bu iş, yine de ciddi bir işçilik ve ek düzenleme gerektiriyor.

Kling.ai ile bu tür videoları yapabilirsin. Ancak senaryodaki görseller çok detaylıysa, matematiksel konular, semboller veya özel yazılar içeriyorsa, post prodüksiyon aşamasında Photoshop ve Premiere gibi programlarla üzerine eklemeler yapman gerekebilir.

Grafikleri oluşturma noktasında ise, 'resimden videoya' seçeneğini kullanarak her bir sahneyi tek tek oluşturup, senaryonda ne görünmesini istiyorsan ona göre düzenleyebilirsin. Sonrasında bu kısa videoları birleştirip gerekli düzenlemeleri (ses, yazı vb.) ekleyerek YouTube'a yükleyebilirsin!

Yani, bu araçların doğrudan uzun videolar oluşturmasını ve dakika süresinin fazla olmasını bekleme. Genellikle ürettikleri videolar en fazla 5-10 saniye uzunluğunda oluyor. Üstelik, paralı olanların bile hepsinin mükemmel çalıştığı gibi bir durum da yok. Zaten neredeyse hepsi ücretli.

Sonuç olarak; eğer YouTube'da veya başka platformlarda gördüğünüz 'yüzünüzü göstermeden YouTube'dan para kazanma' temalı otomasyonları düşünüyorsan ve 'iki prompt yazayım, AI bana video yapsın' kolaycılığındaysan, bu konudaki fikrini değiştirmen gerekecek. Bu iş, yine de ciddi bir işçilik ve ek düzenleme gerektiriyor.
Detaylı cevap için çok teşekkür ediyorum.

İlk hedefim kendime bir uğraş bulmaktı, sonra da öğrencilerime bı videoları göstermekti tabii ki başarılı olursa para kazanmak da hedeflerim arasındaydı ama konuda hiçbir bilgim olmadığı için tahminindem çok daha uzun sürecek gibi. Ben ilk başta günde 1 saat ayırsam 5-6 dakikalık bir videoyu 2 haftada bitiririm sandım ama en az 4-5 araçta uzmanlaşmam lazım .

Dediğiniz gibi şuanda hiçbir ücretli araç da bunu yapamıyor.

Acaba " yapay zeka ile ilk siyer dersi" diye YouTubeda video var, o nasıl ve ne kadar sürede yapıldı sizce, hiç denk geldiniz mi?

Ben ilk başta günde 1 saat.ayırsam 5-6 dakikalık bir videoyu 2 haftada bitiririm sandım ama en az 4_5 araçta uzmanlaşmam lazım .
Günde sadece 1 saat ayırarak bile 5-6 dakikalık bir video hazırlamak mümkün aslında. Bu arada, böyle bir video için kendinize 2 haftalık bir süre tanımanız oldukça mantıklı; çünkü bu kadar zaman harcadığınızda ortaya kaliteli bir iş çıkması muhtemel. Ancak unutmamak gerekir ki, YouTube acımasız bir platformdur. Ürettiğiniz içerik ilgi görmezse, motivasyonunuzu ve tutkunuzu koruyabilmek zorlaşabilir. Yapay zekâ otomasyonları bile kazançlı olabilir; fakat hiçbir şey emek vermeden ve sürekli analiz (backtest) yapmadan başarıya ulaşmaz. Kategori seçimi, niş belirleme, yaratıcı konu üretimi gibi temel adımlar kişisel olarak geliştirilmelidir. Rastgele bir şey üretip onun tutup tutmayacağını garanti edemezsiniz. Bu işler keyif alınarak, içten gelerek yapılmalı. Hiç para kazanmasanız bile ya da çok az geri dönüş alsanız bile, istatistiklerinizi, algoritma davranışlarını, trendleri analiz etmeniz, ardından da elinizdeki verilere dayanarak "Bu mantıkla, şu şekilde bir strateji oluşturmam lazım" diyerek yol haritanızı güncellemeniz gerekir. YouTube'da başarı; sabır, stratejik öngörü ve süreklilikle gelir. İnanılmaz bir fikir ortaya atmakla her şey bir anda güllük gülistanlık olmaz. Tam tersine, bu süreci planlı bir şekilde yürütüp, tutarlılıkla içerik üretmeye devam etmek gerekir.

yapay zeka ile ilk siyer dersi
Evet, biraz baktım. Tamam, bu kanalın hem prompt hem de jeton harcama anlamında maddi bir sıkıntı çekmeyeceğini, ayrıca ekiplerinin zaten bu işlerin içinde olduğunu ve montajlarının da çok iyi olduğunu biliyorum. Ama benim sana bahsettiğim konu tam olarak bu değildi. Zaten bu tür üretimleri yapıyorlar. Ben, bunların içinde yazı odaklı içerikler de olup olmaması konusundan bahsetmeye çalıştım.

Senin yerinde olan biri için – yani sabrı olan ve internet altyapısı da güçlü olan biri için – böyle şeylerin başarısız olma ihtimali neredeyse yok. Ama ben diğer konuda da söyledim; benim internet altyapım çok zayıf. Bu yüzden potansiyelimi gerçekleştiremiyorum. Dilersen, az önce açtığım diğer konuya da bakabilirsin, orada detaylıca anlatmıştım.

Yoksa inan, ben de çok istiyorum bu otomasyon sistemlerini kurmayı. İçerikleri izlenmeye yönelik olarak kurgulamak, yapay zekâyla süslemek, baştan sona güzel işler çıkarmak çok istiyorum. Gerçekten... ama işte, bazı fiziksel ve teknik engeller, hayal gücümle arama sürekli duvar örüyor.

Altyapım iyi olsa güle oynaya anlatırdım sana nasıl yapıldığını.

Son düzenleme:
Günde sadece 1 saat ayırarak bile 5-6 dakikalık bir video hazırlamak mümkün aslında. Bu arada, böyle bir video için kendinize 2 haftalık bir süre tanımanız oldukça mantıklı; çünkü bu kadar zaman harcadığınızda ortaya kaliteli bir iş çıkması muhtemel. Ancak unutmamak gerekir ki, YouTube acımasız bir platformdur. Ürettiğiniz içerik ilgi görmezse, motivasyonunuzu ve tutkunuzu koruyabilmek zorlaşabilir. Yapay zekâ otomasyonları bile kazançlı olabilir; fakat hiçbir şey emek vermeden ve sürekli analiz (backtest) yapmadan başarıya ulaşmaz. Kategori seçimi, niş belirleme, yaratıcı konu üretimi gibi temel adımlar kişisel olarak geliştirilmelidir. Rastgele bir şey üretip onun tutup tutmayacağını garanti edemezsiniz. Bu işler keyif alınarak, içten gelerek yapılmalı. Hiç para kazanmasanız bile ya da çok az geri dönüş alsanız bile, istatistiklerinizi, algoritma davranışlarını, trendleri analiz etmeniz, ardından da elinizdeki verilere dayanarak "Bu mantıkla, şu şekilde bir strateji oluşturmam lazım" diyerek yol haritanızı güncellemeniz gerekir. YouTube'da başarı; sabır, stratejik öngörü ve süreklilikle gelir. İnanılmaz bir fikir ortaya atmakla her şey bir anda güllük gülistanlık olmaz. Tam tersine, bu süreci planlı bir şekilde yürütüp, tutarlılıkla içerik üretmeye devam etmek gerekir.

Bakayım birazde
Ben ilk önce öğrencilerime göstermek amacıyla bu işe başlamak istemiştim, 1 eğitim öğretim yılındaki geniş zaman geçmiş zaman gibi öğretmeye çalıştığım en temel zaman ve konular için toplamda 10 tane videoyu 8 ayda yapıp öğrencilerim ile birlikte izlemek onların eğitimine ve ingilizceyi sevmelerinde, derse ilgi göstermelerinde ne kadar fayda sağlayacak onu görmek istiyorum. YouTube işi daha sonra geliyor.

Şuanda YouTube da binlerce İngilizce ders videosu var, bazılarının milyon tane abonesi var, onlar arasında yer bulmak çok çok zor. Ben 40 dakikalık ders içinde 3-4 dakika ayırıp hem eğlenmek hem de öğretmek amacındayım. Para kazanma işi son iş.

O yüzden motive kaybı yaşayacaksam videoların öğrencilerimin ilgisini çekememesinden yaşarım diye düşünüyorum.

Ben ilk önce öğrencilerime göstermek amacıyla bu işe başlamak istemiştim, 1 eğitim öğretim yılındaki geniş zaman geçmiş zaman gibi öğretmeye çalıştığım en temel zaman ve konular için toplamda 10 tane videoyu 8 ayda yapıp öğrencilerim ile birlikte izlemek onların eğitimine ve ingilizceyi sevmelerinde, derse ilgi göstermelerinde ne kadar fayda sağlayacak onu görmek istiyorum. YouTube işi daha sonra geliyor.

Şuanda YouTube da binlerce İngilizce ders videosu var, bazılarının milyon tane abonesi var, onlar arasında yer bulmak çok çok zor. Ben 40 dakikalık ders içinde 3-4 dakika ayırıp hem eğlenmek hem de öğretmek amacındayım. Para kazanma işi son iş.

O yüzden motive kaybı yaşayacaksam videoların öğrencilerimin ilgisini çekememesinden yaşarım diye düşünüyorum.
Tamamdır, zor bir külfete giriyorsun ve benim gibi birşeyleri güzelce öğretmenin değerli şekilde hazırlanması ve ilgi çekmesi, verimli şekilde ilerlenmesi amacını güdüyorsun zaten kendine bir yol haritası hazırla, özelden yazabilsem sana iletişim adresi gibi birşey bırakabilirdim. Kendime yararım olamıyor bari senin güzel amacın için olsun istedim. Herkesin bildiği bir yer varsa adını söyle oradan bulayım seni, tabii ki dilersen.

Tamamdır, zor bir külfete giriyorsun ve benim gibi birşeyleri güzelce öğretmenin değerli şekilde hazırlanması ve ilgi çekmesi, verimli şekilde ilerlenmesi amacını güdüyorsun zaten kendine bir yol haritası hazırla, özelden yazabilsem sana iletişim adresi gibi birşey bırakabilirdim. Kendime yararım olamıyor bari senin güzel amacın için olsun istedim. Herkesin bildiği bir yer varsa adını söyle oradan bulayım seni, tabii ki dilersen.
Nasip olur yaparsam buradan paylaşırım belki 1 aya belki 1 yıla 😄

Teşekkürler.

Nasip olur yaparsam buradan paylaşırım belki 1 aya belki 1 yıla 😄

Teşekkürler.
O zaman Allah sana hidayet bana bol para versin bende o zamana inşallah Youtube'da anlatmış olurum, bol şanslar hocam 😁

@Rewk Bu video sana çok uygun görünüyor.
Bir bakmanı istedim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Site: "MagicLight | Free AI Faceless Video Maker (No Watermark)"

Aracının çalışma mantığı, sınırları ve kullandığı yöntemler şöyledir:

Sınırlar (Ücretli ve Ücretsiz):

1. Ücretsiz Plan:
    • Dürüst olmak gerekirse, ücretsiz plan oldukça kısıtlıdır.
    • Ücretsiz planda sadece tek bir sahneyi (veya resmi) canlandırma (animasyon yapma) imkanı sunar. (Metinde "free plan you can animate one of them" ve "you can create one of them for free 100 credits, you can animate a picture" ifadeleri geçiyor).
    • Resim oluşturmaya veya bir zaman çizelgesinde sahne oluşturmaya izin verse de, tam bir videoyu baştan sona animasyon haline getirmek ücretsiz planda mümkün görünmüyor.
  2. Ücretli Plan (Kredi Sistemi):
    • Tam bir videoyu (birden fazla sahneyi) prompt ile oluşturmak için krediye ihtiyaç vardır.
    • Metindeki örnekte, 3 sahnelik (14 resimlik) bir video oluşturmak için 1400 kredi harcanmıştır ("it will spend 1400").
    • Kredilerin maliyeti yüksektir (10-25 dolar gibi rakamlar telaffuz ediliyor).
    • "Animate Pro" gibi özellikler muhtemelen ücretli plan veya kredi harcaması gerektiren seçeneklerdir.
    • Genel olarak, diğer AI araçları gibi maliyetli olduğu ve tam otomasyonun ücretsiz olmadığı vurgulanıyor. Gelecekte fiyatların düşmesi veya ücretsizleşmesi umuluyor.
Yol Haritası / İş Akışı (Nasıl Animasyon Yapıyor):

1. Prompt Girişi: Kullanıcı, oluşturmak istediği videonun/hikayenin metin tabanlı bir açıklamasını (prompt) girer. (Metinde Chat GPT'den yardım alınmış).
  2. Temel Ayarlar: Video dili (İngilizce), yönlendirme (yatay), seslendirme olup olmayacağı ve animasyon stili (Disney, çizgi film, anime vb.) seçilir.
  3. Senaryo/Sahne Oluşturma: AI, girilen prompt'u analiz eder ve hikayeyi otomatik olarak sahnelere böler, bir özet çıkarır. (Metinde 3 sahne oluşturulmuş).
  4. Karakter Tanımlama (Opsiyonel):
    • Kullanıcı, hikayedeki karakterleri tanımlayabilir. (Metinde Chat GPT'den karakter açıklaması prompt'u alınmış).
    • Araç içinde karakter ekleme bölümüne girilir.
    • Karakterin prompt'u ve adı girilir.
    • AI, bu prompt'a göre karakterin statik bir görselini oluşturur.
    • Oluşturulan karakterler videoya uygulanır.
  5. Görsel Üretimi: AI, belirlenen sahnelere ve tanımlanan karakterlere uygun olarak statik görseller (resimler) üretir. Karakter tutarlılığını sağlamaya çalışır. (Metinde 14 resim üretilmiş).
  6. Seslendirme: Kullanıcı bir seslendirme stili seçer (Metinde "Sofia" seçilmiş). AI, hikayeye uygun olarak bir dış ses (anlatıcı) seslendirmesi oluşturur. Karakterlerin doğrudan konuşmadığı belirtiliyor.
  7. Animasyon Oluşturma (Çekirdek Adım):
    • Kullanıcı animasyon seçeneğini (metinde "Animate Pro") seçer.
    • Bu adım, üretilen statik görsellere hareketlilik kazandırır (muhtemelen basit hareketler, kamera kaydırmaları vb.).
    • Bu işlem ciddi miktarda kredi tüketir.
  8. Son Birleştirme ve Düzenleme:
    • Oluşturulan animasyona bir başlık ve yazı stili eklenebilir.
    • Altyazı eklenebilir.
    • AI tarafından otomatik olarak arka plan müziği üretilebilir ("generate music").
    • Tüm bileşenler (animasyonlu sahneler, seslendirme, başlık, altyazı, müzik) birleştirilerek final video oluşturulur.
Kullanılan Araçlar / Bileşenler:

• Mage Space Lite AI Platformu: Ana araç.
  • Metin Analizcisi / Sahne Bölücü: Prompt'u anlayıp sahnelere ayıran iç mekanizma.
  • Görsel Üretici (Image Generator): Karakterleri ve sahneleri resmeden AI.
  • Ses Üretici (Voice Generator): Dış seslendirmeyi yapan AI (Örn: Sofia).
  • Animasyon Motoru (Animation Engine): Statik görsellere hareket veren AI ("Animate Pro" özelliği).
  • Müzik Üretici (Music Generator): Arka plan müziği oluşturan AI.
  • Video Birleştirici/Editör: Tüm unsurları bir araya getiren iç mekanizma.
  • (Dış Araç): Chat GPT (Prompt oluşturmak için yardımcı olarak kullanılmış).

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı