Yapay zeka nasıl resim çiziyor?

mantıksal, sözel olan şeyleri makineye nasıl matematiksel hesaplatıyorlar. Ya da girilen bir veri her seferinde nasıl farklı sonuç veriyor? Kırmızı kalem çizmesini istesen her seferinde farklı şekilde çiziyor ve tekrara düşmüyor.
Dediğim gibi, algoritmasını düşünmekte aşırı zorlanıyorum. Verileri matematiksel hesaplamak için yazılım dünyasının aşina olduğu 0 ve 1'lerden yardım alındığını düşünüyorum. Yani true ve false.

supervised deep learning yapiyor, over fit etmemek icin farkli reinforcement modelleri kullaniyor.

Tek tek google aramasi yapabilirsin ustteki keywordleri.

Bebege anlatirmis gibi, farkli resimlere bakip kendince biz insanlarin neyi begenip hangi ogeleri bir arada gormekten hoslandigimizin matematiksel modelini olusturuyor. Sonra da bunlari sana sunuyor. Ayni paterni muzik icin de yapabilirsin. Var tonla calisma, yeni bir sey degil 1970 den beri var.

Sadece over-fit uzerine kitap yazilir, oyle bir konu bu.

Çalışma mantığı şu: Kullanıcı bir metin girer ve onu vectörel olarak ayırır sonra ağırlık matrisleri ile çarpıp asıl sonucu bulur ve Google görseller ve Pinterest gibi resim deposu olan yerlere bakarak bunu anlar ve bunlara benzeyen bir resim çizer. Bende Python kodu var ama sadece chat için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı