Yapay zeka öğreten kanal önerisi

Soruyu soran tarafı "Kendinle çelişiyorsun, olmazsa olmaz dedim zorlama. Sana düşmez bunları yapmak" diye örselemeye de gerek yok doğrusu.
Olmazsa olmaz demedim? Element uydurmalara başladık yine.

Tesla bu iş için kaynaklarını heba ediyor, çünkü hata payının çok çok düşük olması lazım. %1 hata yapması demek bir arabanın takla atması demek. Peki ya bir lise öğrencisinin tasarlayacağı Ardunio cihazının en büyük kusuru ne olur? Herhalde olduğu yerde kolbastı oynamak falan. Ki Tesla gibi şirketlerin en büyük arzusu böyle hobi projelerinin yapılmasıdır ki bir sorun çıktığı zaman haber edilsinler.
Arkadaşın mesajını okuyor musun? Okuma becerin var değil mi? "Her şeyi mükemmel bir şekilde yapabilen beceride bir şey geliştirmek istiyorum." cümlesini kuran birine karşı konuşuyorsun. Tesla hobi projeyle gelişmiyor. Boş bakış açısı. Tesla'nın umurunda bile değil senin hafta sonu projelerin. Her şeyi en mükemmel şekilde yapabilecek AI yazmak isteyen adamın, Tesla seviyesinde kaynakları olması lazım. Bunu söyleyince "gatekeeping" mi oluyor?
Tesla'nın yanından geçemeyecek çeşitli şirketler, neredeyse mahalle bakkalı diyeceğim cinsten, computer vision üzerine bir şeyler yapıyor. Bir kamyon Raspberry Pi projesi var mesela computer vision üzerine. Bayağı bildiğiniz insanların haftasonu projesi dediği kabilden şeyler. Herkesin niyetinin bu raddede ciddi ve hayati olmasına gerek yok, ve ilgili temelleri edinen birisi pekala bir şeyler yapabilir.
Bir ton rasp pi projesi olması ne anlama geliyor? Ne ifade etmeli? Yapılmışı 100 kere yapan insanların var olması ne anlama gelmeli? Mükemmeliyeti yazmak isteyen adama karşı pozitif bir argüman mı olmalı?
Soruyu soran tarafı "Kendinle çelişiyorsun, olmazsa olmaz dedim zorlama. Sana düşmez bunları yapmak" diye örselemeye de gerek yok doğrusu. Hoş... Bunu sizin özelinizde söylemiyorum. Yabancı forumlarda birisi bir şey sorduğu zaman, "Aslında şöyle yapabilirsin böyle yapabilirsin" diye cesaretlendirildiğini görürken Türk forumlarında "gatekeeping" denen şeyin Allah'ını görüyorum. "Yapamazsın" motto olmuş. Ha içi boş bir özgüven vermek de istemiyorum, yapılır ancak cidden çaba gerektiriyor. Boş boş mobil oyun oynamaktan iyidir.
Buna gelecek olursam. Olmazsa olmaz demedim. Yakınından bile geçmedim. Eğitimini alıp, bu projelerin parçası ol dedim. Bunun adı ne zamandan beri gatekeeping? Ne konuştuğunun, hangi terimleri kullandığının farkında değilsin. Yada öyle yüzeysel okuyup geçtin.

Dediğim şey istediği şeyi tek bir kişinin yapamayacağı. Hele hele her şeyi mükemmel bir şekilde yapan AI? Hiç hiç hiç hiç hiç hiç hiç hiç hiç yapılabilecek bir şey değil tek başına. Eşek mi bu adamlar oturup sabah akşam bütün kaynaklarını tek bir ürün üretmeye harcıyorlar. Onda hata payını düşürmeye çalışıyorlar? Sende gelmiş mükemmeliyeti yazmak istiyorum diyen adama gatekeeping yaptığımı söylüyorsun mühendislik öğrensin dedim diye. :D :D :D

Forumda programlama kategorisinde 1000+ mesajım var. Otur incele mesajlarımı, profilim herkese açık.

Olmazsa olmaz demedim? Element uydurmalara başladık yine.

Arkadaşın mesajını okuyor musun? Okuma becerin var değil mi? "Her şeyi mükemmel bir şekilde yapabilen beceride bir şey geliştirmek istiyorum." cümlesini kuran birine karşı konuşuyorsun. Tesla hobi projeyle gelişmiyor. Boş bakış açısı. Tesla'nın umurunda bile değil senin hafta sonu projelerin. Her şeyi en mükemmel şekilde yapabilecek AI yazmak isteyen adamın, Tesla seviyesinde kaynakları olması lazım. Bunu söyleyince "gatekeeping" mi oluyor?

Bir ton rasp pi projesi olması ne anlama geliyor? Ne ifade etmeli? Yapılmışı 100 kere yapan insanların var olması ne anlama gelmeli? Mükemmeliyeti yazmak isteyen adama karşı pozitif bir argüman mı olmalı?

Buna gelecek olursam. Olmazsa olmaz demedim. Yakınından bile geçmedim. Eğitimini alıp, bu projelerin parçası ol dedim. Bunun adı ne zamandan beri gatekeeping? Ne konuştuğunun, hangi terimleri kullandığının farkında değilsin. Yada öyle yüzeysel okuyup geçtin.

Dediğim şey istediği şeyi tek bir kişinin yapamayacağı. Hele hele her şeyi mükemmel bir şekilde yapan AI? Hiç hiç hiç hiç hiç hiç hiç hiç hiç yapılabilecek bir şey değil tek başına. Eşek mi bu adamlar oturup sabah akşam bütün kaynaklarını tek bir ürün üretmeye harcıyorlar. Onda hata payını düşürmeye çalışıyorlar? Sende gelmiş mükemmeliyeti yazmak istiyorum diyen adama gatekeeping yaptığımı söylüyorsun mühendislik öğrensin dedim diye. :D :D :D

Forumda programlama kategorisinde 1000+ mesajım var. Otur incele mesajlarımı, profilim herkese açık.
Özür dilerim, Technopat gibi bir forumda 1000+ mesajı olmak gibi devasa bir başarıya sahip bir adama karşı hangi haddimle laf ederim? Ben yolunuzdan çekileyim de siz insanlara daha kolay ışık tutun, onlara bir şeyde uzmanlaşması için gereken 20 seneyi falan gösterin. Ben de ağlayarak OpenCV yazayım, hiçbir zaman "Tesla" kadar böyük olamayacağımı düşünerek.

Bu arada merak ettim, özgeçmişinizde Technopat müdavimi olduğunuzu yazıyor musunuz?

Özür dilerim, Technopat gibi bir forumda 1000+ mesajı olmak gibi devasa bir başarıya sahip bir adama karşı hangi haddimle laf ederim?
Gatekeeping yaptığımı iddia ettiğin için söylediğim bir şey o. Otur oku mesajlarımı. Bak bakalım yapıyor muyum gatekeeping?

Ben yolunuzdan çekileyim de siz insanlara daha kolay ışık tutun, onlara bir şeyde uzmanlaşması için gereken 20 seneyi falan gösterin. Ben de ağlayarak OpenCV yazayım, hiçbir zaman "Tesla" kadar böyük olamayacağımı düşünerek.
Verecek argüman olmayınca... normal böyle mesajlar.

Gatekeeping yaptığımı iddia ettiğin için söylediğim bir şey o. Otur oku mesajlarımı. Bak bakalım yapıyor muyum gatekeeping?

Verecek argüman olmayınca... normal böyle mesajlar.
Neden böyle yorumladınız ki? Ben size saygımı ifade ediyordum. Lütfen bize ışık olmaya devam edin ve hadsizliğimi hoş görün.

@TheAny Hocam dediğimi yarı yarıya anlamışsınız. Evet mükemmel olması gerektiğini söyledim. Ama "Arduino ile yapacağım + hobi olarak belirttiğim" bir proje ne kadar mükemmel ola bilir diye sorgulamanız gerekliydi.
Olmazsa olmaz çünkü internette YouTube - GitHub gibi bir çok yerde zaten hazır yapılışı var ama benim yapmak istediğim kendim baştan oluştura bilmek. Bunu şöyle düşüne biliriz küçükken bir çok kişi dini eğitim veren yerlere gitmiştir kaçımız imam veya papaz olduk ya da şöyle diyelim. Bir çok kişi spor salonuna gitmiştir kaçımız Ronnie Colleman ya da Muhammet Ali olduk. Sadece boş vakit uğraşı gibi düşüne bilirsiniz.

Unuttuğunuz şey :
Tesla gece gündüz çalışıyor bunun için. Eğer kendisi bir hata yaparsa kaza vs büyük bir imaj kaybı ve eğer hata kendisinden dolayı olursa ciddi bir ceza yiyecektir.

İşte burada :
Ama benim yapacağım ürün/araç her neyse karışa bileceği maksimum kaza sürahi devirmek ve ya kedim tarafından dayak yiyecektir. Her iki seçenekte bir sorumluluk taşımıyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı