Yapay zeka oyuncu nasıl kodlanır?

604825

Centipat
Bir çeşit normal satranç oyunundan farklı kendi tarzımda bir satranç oyunu yapmak istiyorum ama karşı tarafta oynayan yapay zekanın nasıl kodlanması gerektiğini bilmiyorum. Bunun hakkında eğitimler (bildiğiniz kaynaklar ) varsa yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.

Hamleleri belli bir derinliğe göre hesaplayan ve bu hamleler arasından en doğrusunu oynayan bir algoritmaya ihtiyacın var. Aslında satranç kurallarını bildikten sonra (en passant vs.) geriye sadece sabırla geliştirmek kalıyor. Bu arada gerçekten performanslı bir proje planlıyorsan ve ilerisi var ise bu işin C dillerinden biri ile geliştirmen en iyisi olacaktır. Bilinen satranç motorlarının neredeyse tamamı C dilleri ile geliştirilmiştir.

Hamleleri belli bir derinliğe göre hesaplayan ve bu hamleler arasından en doğrusunu oynayan bir algoritmaya ihtiyacın var. Aslında satranç kurallarını bildikten sonra (en passant vs.) geriye sadece sabırla geliştirmek kalıyor. Bu arada gerçekten performanslı bir proje planlıyorsan ve ilerisi var ise bu işin C dillerinden biri ile geliştirmen en iyisi olacaktır. Bilinen satranç motorlarının neredeyse tamamı C dilleri ile geliştirilmiştir.
Merhabalar cevabınız için öncelikle teşekkür ederim şimdi ben satranç oyununu sıfırdan kendim tasarlayacagim yani normal bir satranç oyunu olmicak 16-16 karelerde oynanacak genede işime yarar diyorsanız bu programı kullanmayı ben bilmiyorum bildiginiz youTube videoları yada bu programi ogrenmem için gerekli olan eğitimler varsa soylermisiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı