Günümüzdeki uçaklara entegre edemeyip bunun için yeni uçaklar çıkartırlarsa günümüzdeki uçakları çöpe mi atacaklar?
İnsanların bir kısmının şu an da bile uçağa binmekte tereddüt ederken kendi kendine uçan uçağı alışmalarını da hesaba katman lazım.
Daha önceki yazılarımı dikkatli okursan ne demek istediğimi anlayabilirsin. Ben asla uçaklar kendi başına uçamaz demiyorum. Sence robot bir pilotun çıkması kaç sene sürebilir?? Yapay zekada işler bu kadar büyürse seninde mesleğin dahil olmak üzere neredeyse insanın yaptığı bütün meslekleri yok edebilir.Bu yüzden insanı robotlar yapıyoruz. İnsanın kullandığı her şeyi kullanbilsin diye. Hatta insandan iyi kullansın diye.
Gerçekten ne kadar bağlantılı konular öyle değil mi?İnsanlar çok hızlı değişir, bundan 10 önce adam akıllı kamera yoktu, şimdi onlyfans var.
makimum 5 yıl.Sence robot bir pilotun çıkması kaç sene sürebilir??
Benim işimi kolay kolay bir yapay zeka alamaz, bölümümün güzelliklerinden. Ama alsa bile o vakte emekliliğimi ilan edecek kadar yatırım ve gelirim olacak, sen orasını dert etme. Kendi geleceğini düşün.Yapay zeka işler bu kadar büyürse seninde mesleğin dahil olmak üzere bütün meslekleri yok edebilir.
Bence milyonlarca insanın sırf kamera ve internete erişimleri olduğu için bedenlerini bu kadar rahat satabilecek seviyeye gelmesi robotlardan daha büyük bir değişim ama sen bilirsinGerçekten ne kadar bağlantılı konular öyle değil mi?
Benim işimi kolay kolay bir yapay zeka alamaz, bölümümün güzelliklerinden.
Şöyle bak o zaman, dün motorlu arabalar vardı taksi şoförleri. Bugün otonom taksiler. Amerika ve Çin'deki bu firmaların kullanıcı sayılarını araştırırsan hiç de yabana atılacak türden değil. Öyle olsa zaten bu işi yapmazlardı.
Bunu bilemezsin sonuçta bir sistem geliştiriyorsun. Gün gelecek belki de yapay zeka senin işini senden daha iyi yapacak.
Dostum anlamadığın bir şey var. Taksi sürmekle uçak sürmek aynı şey değil.
Pilotluk gibi değerli bir mesleğe göstermiş olduğun bu tavır son derece saygısızca ve bilgisizce.
Taksi sürmekle uçak sürmek aynı şey değil.
Pilotluk gibi değerli bir mesleğe göstermiş olduğun bu tavır son derece saygısızca ve bilgisizce.
Dostum anlamadığın bir şey var. Taksi sürmekle uçak sürmek aynı şey değil.
Anladım, gündem de uzak birisin. Darpanın hazırladığı modeldeki, 1 yıl önceki videoyu paylaşıyorum. Değil yolcu uçağı, F16 kullanarak gerçek bir insan ile AI arasında Dogfight yapabiliyoruz şu anda.
Keşke uçak sürmenin daha kolay olduğunu anlayabilecek kapasitede olsaydın. Bağımlı ve bağımsız değişkenlerin...
Bu da 3 yıl önceki ilk simülasyondaki hali, yukarıdaki video gerçek uçak ile testleri:
pilot sayısı ileride 1'e düşer ama asla kısa vadede pilotluk mesleğini bitiremez.
Dünyada 22.799'u aktif, 5.490'ı yerde olmak üzere toplam 28.289 yolcu uçağı var.
İnşallah milyar insan arasından bu şanslı 30.000 içerisinde olursun.
Bir tane jet vardı kendi kendine izin alip iniş yapabiliyordu yani zor bir şey değil.
Öncelikle soruma cevap verdiğiniz için düşüncelerinizi beğenmek gibi bir zorunluluğum yok.
1) Pilotların müdahale etmesi yasak? Otopilot pilotun ona dediklerini yapıyor. Kendi kendine uçak uçurduğu falan söz konusu olamaz. 2) “Çok büyük uçakları pilotlar uçurmuyor.” Bu dediğiniz tamamen saçmalık. Madem pilotlar uçurmuyor. Sen de geç kokpite uçur.
Burada ise Tesla ile bir uçağı kıyaslıyorsunuz. Zaten buna diyecek bir şey yok. İHA'lar insansız uçabiliyor olması bir A380'nin kendi başına uçabileceği anlamına gelmez. Biri diğerinden kat kat daha büyük ve ortalama 500-550 insan taşıyor. Havacılıkta her şeye bu kadar dikkat edilirken, pilotun en küçük sağlık sorununda bile defalarca sağlık testine sokan hava yolları şirketleri koskocam bir uçağı bir bilgisayar emanet edebilir mi? En azından bizlerin bu teknolojileri görebileceğimizi düşünmüyorum. Sonuç olarak dediklerinizden yola çıkarak pilotluk mesleğini değersizleştirmeye çalışmanız ve sanki çok kolay bir işmiş gibi yansıtmanız kabul edilebilecek şeyler değildir.
Klasik cahil insan söylemi: “uçağı zaten otopilot uçuruyor, pilot ne yapıyor ki?” Ya madem bu meslek bu kadar basit gidin sizde olun. Kimse sizi tutmuyor.