Yapay zeka TLOU 2 için dediklerinde haklı mı?

4qard

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
📦 Sistem Özelliklerim

🧠 İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
🎮 Ekran Kartı: AMD Radeon RX 5700 XT
💾 RAM: 16 GB Kingston 3200 MHz
🖥️ Monitör: ASUS TUF Gaming ”24” 1080p 180 Hz
Meslek
12.Sınıf Meslek lisesi Hastane Stajyer
Sizce haklı mı yapay zeka, sizin düşünceleriniz neler?

resim_2025-05-13_122158303.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Tedavi denemeleri başarısız oldu, evet ama bu sefer ellerinde doğal tedavi var. Daha önce bağışıklığı olan kimse yoktu, bu detayı unutma.

Yine de bakıldığında doktor oldukları bile şüpheli bir avuç lavuğun o kıytırık, doğru düzgün elektriği bile olmayan yıkık dökük hastanede tedavi bulmasını ben de pek olası görmüyorum.

İşin etik yanı ayrı bir problem, gerek yaş olsun gerek duygusal durumu olsun Ellie bu kararı verecek durumda değil. İnsanlığın küçük bir ihtimalle kurtuluşu için bir çocuk ben de öldürtmezdim. Büyüsün, duygusal olarak daha stabil olsun, hayal dünyasından çıkıp gerçekçi bakmaya başlasın, kendi kararını verir.

Tedavi denemeleri başarısız oldu, evet ama bu sefer ellerinde doğal tedavi var. Daha önce bağışıklığı olan kimse yoktu, bu detayı unutma.

Yine de bakıldığında doktor oldukları bile şüpheli bir avuç lavuğun o kıytırık, doğru düzgün elektriği bile olmayan yıkık dökük hastanede tedavi bulmasını ben de pek olası görmüyorum.

İşin etik yanı ayrı bir problem, gerek yaş olsun gerek duygusal durumu olsun Ellie bu kararı verecek durumda değil.
İşin etik yanı kalmamış durumda aslında. Çünkü bildiğimiz anlamda medeniyet bitmiş durumda. Yamyamlık yapan var, yağmacılar var, devletler çökmüş. Oyunun evreninde kuralsızlık, kaos hakim. İnsanlar aç kalmamak adına neler neler yapıyor. Bu ortamda etik pekte takılacak şey değildir. Tedavi bulunma umuduyla küçük bir kız çocuğunu bırak, anne karnındaki cenini bile kesip biçerler böyle bir durumda.

İşin etik yanı kalmamış durumda aslında. Çünkü bildiğimiz anlamda medeniyet bitmiş durumda. Yamyamlık yapan var, yağmacılar var, devletler çökmüş. Oyunun evreninde kuralsızlık, kaos hakim. İnsanlar aç kalmamak adına neler neler yapıyor.
Bütün bunları şu an da yapıyorlar😀 Deprem olsun, gör bak sen yağmacıları.

İşin etik yanı ayrı bir problem, gerek yaş olsun gerek duygusal durumu olsun ellie bu kararı verecek durumda değil. İnsanlığın küçük bir ihtimalle kurtuluşu için bir çocuk ben de öldürtmezdim. Büyüsün, duygusal olarak daha stabil olsun, hayal dünyasından çıkıp gerçekçi bakmaya başlasın, kendi kararını verir.

Bana ne kadar hak verceksiniz bilmiyorum ama bence joel ölmedi ya diyeceksiniz ölmedi ee o zaman ne oldu biliyorsunuz oyunda çok çok kez elli halüsinasyon görüyordu bence joel kaçırlıdı ama elli işi boka sardıtmasın diye söylemedirker çünkü böyle bir firmamanın böyle bir karakteri heba edeceğini sanmıyorum zaten oyunda tommy denen çarsa çok sırlar dolu. Bence oda yalan söyledi elliye çünkü oyunda mimikleri bile joel ölmüş değil de onu kurtarmak için gidiyor gibi bir imajı var ölse böyle davrancağını sanmıyorum normale nazaran 10 kat daha agresif olur siz ne düşünüyorsunuz?

@4qard Joel heba olmadı, Game of Thrones'daki gibi hikaye açısından görevini yerine getirdi ve öldü. Ölerek bile çoğu karakterden daha çok iş yaptı. Game of Thrones izlediysen Ned Stark'ın ölümüne benzetebilirsin.

Hikayeyi 1.oyundan 2.oyuna kadar taşıdı, 2.oyunda da her şeyi başlatan fitili ateşledi. Ned Stark da hikayenin açılışını yaptı, kurulumu yaptı ve ölerek tüm olay zincirini başlattı.

@4qard Joel heba olmadı, Game of Thrones'daki gibi hikaye açısından görevini yerine getirdi ve öldü. Ölerek bile çoğu karakterden daha çok iş yaptı. Game of Thrones izlediysen Ned Stark'ın ölümüne benzetebilirsin.

Hikayeyi 1.oyundan 2.oyuna kadar taşıdı, 2.oyunda da her şeyi başlatan fitili ateşledi. Ned Stark da hikayenin açılışını yaptı, kurulumu yaptı ve ölerek tüm olay zincirini başlattı.

Yani benim tahmin çürümüş oldu diyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı