Yapay zeka toplumu kötü etkileyecek

Trooper

Kilopat
Daha fazla  
Önceden AI ile yapılan resimleri / videoları anlayabiliyordum. Şimdi anlayamıyorum. Artık sahte ama gerçekçi dezenformasyon haberleri türeyecek. Öğrenciler ödevlerini yapay zekaya yaptırıyor. Tez yazmayı bile yaptırıyor. İnsanları iyice tembelleştirdi.

Zaten ülkede işsizlik var, insanların mesleğini çalacak. Benimkini zor çalar ben insan idare ediyorum ama durum sıkıntı.

Belki de ben geri kafalı düşünüyorum. Zamanında Edison'a karşı çıkan gaz lambası üreticisi gibi. Tabii ki niyetin iyi ise AI faydalı mesela bir ürün bozuk çıkınca Copilot'a ürün iade tutanak şablonu yazdırmıştım. Bilemiyorum sizin düşünceniz ne?

Teknoloji zaten gelişmeye başladığında bunlar yapılan teorilerdi ve şuan gerçekleşiyorlar aslında hepsi daha önceden zaten belliydi aslında. Fakat yapay zeka toplumu tam olarak kötü etkileyemez çünkü tüm herkes kötü değil. Amacına göre kullananlar elbette olacak ve olmaya devam ettiği sürece kısmen yararlı da olacak. Fakat yapay zeka haberleri, videoları falan bunlar topluma zarar vermez sonuçta hala bir nebzede olsa aradaki fark ayırt edilebiliyor ayrıca kanlı canlı gazeteciler olduğu sürece onlar yapay zekanın yanlış haberlerinin önüne geçerler. Öğrencilerin ödevlerinin yapay zekaya yaptırmasını engelleyemeyiz sonuçta en basit yol bu neredeyse fakat yapay zeka da hala tam ödevleri dört dörtlük yapan bir halde değil. Fakat gene de yapanlar var iyi kötü.

Teknoloji gelişimini her zaman sürdürmeye devam edecek. Bazı meslek gruplarının yerini alabilir ama meslek gruplarının yerini tamamen alamaz. Sonuçta bunlar belli bir kod ve komut ile çalışıyor. Yardımcı araç olarak kullanılabilir ve birkaç ayda bitecek iş, belki de birkaç günde bitebilir. İnsanın yerini tutamaz hiçbir zaman için. İnsanın yerini tutacak olacak olursa da insanlık diye bir şey kalmayacak. İnsanlık diye bir şey kalmayınca, tek sorun meslekler mi olacak? Elbette değil. Doğrudan insan olmayacak...

bana bir yerde bu balon patlayacak gibi geliyor. Örnek aşırı gelebilir ama bu durum maymuna kuantum bilgisayarı kullanmayı öğretmeye benzemeye başladı. Her çıkan sistem sözde yeni bir şeyler getiriyor ama kime getiriyor orası önemli. 10 sene önce telefonu sosyal medya için kullanan insanlar halen aynı iş için her defasında 3-4 katı fiyatına telefon alıyorlar.
Yani aletin kendisinden çok kullananı da önemli, internete atılan içerikleri saymıyorum artık zaten %99'u çöp sadece var olması için var, birçoğu eline telefon verdiğimiz 7-8 yaşındaki çocukların elinden çıkma işler.
Öğretmenim, öğrencilerim de yapay zekayla ödev yapıyorlar ama o kadar anlaşılıyor ki, üç kelimeyi bir araya getirip konuşamayan çocuk bana makale seviyesinde ödev getiriyor ben yaptım diye:D
Her devirde az olan kıymete biner, bu devirde insan gücüyle ve zihniyle yapılmış işlerin değer kazanacağını düşünüyorum bu yüzden.​

Kesinlikle haklısınız, günümüzdeki örneklerinden biri RAM fiyatları yapay zeka bellekleri yüzünden tavan yapmış durumda RAM fiyatına şuan hazır sistem alınabiliyor. Bu yapay zeka çok büyük işlere girmeye başladı. Önümüzdeki 5 yıl içinde mühendislik işinin yavaş yavaş eriyeceğini düşünüyorum.

Yapay zekanın insanları tembelleştirdiği düşüncesi birçok kez belirtiliyor ancak burada yapay zekayı bilinçli kullanmak devreye giriyor. Tembelleşmemek için her şeyi yapay zekaya sormayarak başlayabiliriz.

Bence belli bir seviyeden sonra toplumlar yöneticiler, gelişen teknoloji ve gittikçe imkansızlaşan iş dünyasını protesto etmeye başlayacak ve bu işin sonucu kaos olacak.

Yapay zekanın aşırı fazla gelişmesi artık teknoloji değil bir tehtit olmaya başladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı