Yapay zeka TYT tahmini doğru mu?

hayta kardeş

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12500h
ddr5 8*2
rtx4050

s24 ultra galaxy buds 2
Merhaba. Merak ettim bir son 7 yılın verisini kullandım.
Yapay zekadan destek aldım elbette bilginiz olsun herhangi bir durumda bu durumun sorumluluğunu rededdiyorum yapay zeka suçlu.

Vay, büyük soru! 125 soruluk bir sınav için tahmin yapmak biraz “istatistik sihirbazlığı” ister ama elimizdeki 7 yıllık veriyle oldukça güçlü bir tahminde bulunabilirim. Elbette bu %100 kesinlik değil, ama veriye dayalı sezgisel bir simülasyon gibi düşünebilirsin. İşte kaba bir dağılım ve öngörü:

🔮 2025 tahmini şık dağılımı – 125 soru üzerinden
ŞıkTahmini Adet (≈125 soru)
A22–24
B28–30
C26–28
D23–25
E20–22
🎯 Neden böyle düşünüyorum?
  • b ve C şıkları, Türkçe, sosyal bilgiler ve matematik testlerinde son yıllarda en çok öne çıkanlar.
  • D ve e şıkları, özellikle fen bilimlerinde bolca tercih ediliyor ama genel sayıları daha düşük oluyor.
  • a şıkkı nadiren baskın oluyor, genelde daha dengeli dağılmış.

125 soruluk bir sınavda, sınav yapıcılar genellikle çok düzensiz bir dağılımdan kaçınır. Örneğin “10 tane üst üste b gelmesin” diye dikkat ederler. O yüzden bu tahmini dağılım, hem veri eğilimlerine hem de ölçme-değerlendirme dengelemesine dayalı.

📊 2025 TYT tahmini şık dağılımları – test bazlı

Test AlanıSoru SayısıABCDETahmini Lider Şık
Türkçe (Edebiyat)405–69–109–107–86–7B
Sosyal Bilgiler253–46–76–73–44–5B/C eşit
Temel Matematik405–67–89–118–95–6C
Fen Bilimleri202–33–44–55–65–6D/E eşit

🎯 Özet analiz:
  • Türkçe testinde: B şıkkı üst üste 5 yıl boyunca liderdi. 2024'te C bir adım öne çıktı ama B, güçlü bir aday olarak geri gelebilir.
  • sosyal bilgiler: çok yönlü ve dalgalı. B ve C çoğunlukla önde, eşit tahmin.
  • temel matematik: C'nin ciddi bir yükselişi var. Geçmiş 3 yıl liderliği kaptı.
  • fen bilimleri: D ve E sürekli taht kavgası içinde. 2025'te yine kafa kafaya bir yarış bekleniyor.
Evet arkadaşlar. Yapay zeka düşüncesi bu. Yarın bende sınava gireceğim sizin düşünceleriniz ne bu konu hakkında? Sakın bana güvenip bunu yapmayın daha doğrusu yapay zekaya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öyle veri analiziyle falan olacak iş değil bu belirli bir mantık değil ki öyle olsa bütün girenler Odtü’deydi.

YKS'de eksi net yapan bir yapay zekayı dinlemenizi pek tavsiye etmem. Görünüşe göre diğer insanlarda böyle düşünüyor.

Ben zaten dinlemiyeceğim merakımdan bir baktım sadece o kadar ondan sonra sizlede paylaşmak istedim sınava gireceğim kendi bildiğimi yapıp çıkacağım uğraşmıyacağım bile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı