Yapay zeka uygulaması nasıl satılır?

supermachine

Femtopat
Herkese merhaba, kendi kodladığım basit ama iyi çalışan bir üretken yapayzeka uygulamam var bu uygulamayı satabilir miyim nereden satabilirim?

Google Gemini 1.5 Pro API kullanıyorum. Aslında claude 3.5 sonnet ile daha iyi sonuçlar verir ama çok pahalı olduğu için riske atmak istemedim.
Bir Next.js projesi tasarımını da özel kodladım çok iyi bir tasarımı yok ama gayet güzel duruyor.
Kullanıcılar clerk ile giriş yapabiliyor. İki tane önemli eksik var biri ödeme sistemi diğeri de chat geçmişi chat geçmişini de halletmek üzereyim.
Ödeme sistemini eklemiyeceğim maalesef yurt dışına satılabilirse diye çünkü yabancılar genellikle stripe kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi SaaS olarak dizayn edip freeware modeli ile ne kadar kullanicilarin ilgisini cektigini gozlemleyebilirsin, elbette biraz marketing de yapman gerekecek. Eger dedigin gibi belirli bir kullanici kitlesi elde etmeyi basarirsan yatirimci bulman cok zor degil.

TR icin farkli, Almanya icin farkli odeme sistemi kurgulayacak sekilde tasarlayabilirsin sistemi.

Teşekkür ederim yorumunuz için fakat yurtdışı ödeme sistemleri özellikle stripe Türkiye' de yok malesef ki.
Türk ödeme sistemleri ile de dediğiniz yapılabılmalı tabiiki ama sorun şu ki Türk ödeme sistemleri valör süreleri yurtdışına çok uzuyor. Yani ödemeler çok geç geliyor hal böyle olunca da vercel den gelecek bir faturayı ödeyemeyebilirim gibi.
Bakalım satmak yerine dediğiniz gibi iyi kullanıcı kitlesi yakalamaya çalışacağım biraz kazanınca elimden iyi bir fiyata çıkarıp asıl büyük projeme geçmek istiyorum.
Umarım dilediğim gibi olur. Ama şans faktörü kötü etkileyebilir. Bakalım neler yapabilirim.
Birde size şöyle bir soru sorayım biliyorsanız eğer yurtdışı kartlar tl ile ödeme yapabilir mi ?
Yani demek istediğim biz misal kartımızda yada hesabımızda dolar olmadan chatgpt gibi abonelikleri dolar olarak ödüyoruz ama karttan tl karşılığı çekiliyor. Acaba bu sadece kredi kartlarının bir özelliği mi ??
Paytr'ye sormuştum evet tl ödeme yapabilirler dedi. Deneme şansım olmadı henüz.
Yazım hataları için kusura bakmayın.

Teşekkür ederim yorumunuz için fakat yurtdışı ödeme sistemleri özellikle stripe Türkiye' de yok malesef ki.
Türk ödeme sistemleri ile de dediğiniz yapılabılmalı tabiiki ama sorun şu ki Türk ödeme sistemleri valör süreleri yurtdışına çok uzuyor. Yani ödemeler çok geç geliyor hal böyle olunca da vercel den gelecek bir faturayı ödeyemeyebilirim gibi.
Bakalım satmak yerine dediğiniz gibi iyi kullanıcı kitlesi yakalamaya çalışacağım biraz kazanınca elimden iyi bir fiyata çıkarıp asıl büyük projeme geçmek istiyorum.
Umarım dilediğim gibi olur. Ama şans faktörü kötü etkileyebilir. Bakalım neler yapabilirim.
Birde size şöyle bir soru sorayım biliyorsanız eğer yurtdışı kartlar tl ile ödeme yapabilir mi ?
Yani demek istediğim biz misal kartımızda yada hesabımızda dolar olmadan chatgpt gibi abonelikleri dolar olarak ödüyoruz ama karttan tl karşılığı çekiliyor. Acaba bu sadece kredi kartlarının bir özelliği mi ??
Paytr'ye sormuştum evet tl ödeme yapabilirler dedi. Deneme şansım olmadı henüz.
Yazım hataları için kusura bakmayın.

Rica ederim, Stripe vb odeme API'larini sisteminde kullanmana engel degil bu durum, onu anlatmaya calisiyorum. Sen yine entegrasyonunu yaparsin, uygulama dinamik olarak karar verir hangi payment processor'u kullanacagina. Turk adam icin A uzerinden, Alman icin B uzerinden odeme alirsin. Hangisi uygunsa. Boylece gelistirdigin uygulama daha bastan global sekilde odeme alabilecek seviyede olur.

Neredeyse tum odeme saglayicilar uzerinden odeme alirken "currency" belirleyebilirsin. Yurt disindaki insan da Turk lirasi olarak odeme yapabilirsin. Dilersen yine conversion API'lari uzerinden kullanicinin lokasyonuna gore bunu Euro ya da Dolar yapabilirsin. Ornegin havayolu sirketleri yapiyor bunu.

ChatGPT aboneligini dolar olarak oduyorsun ve istersen bunu yine dolar olarak odeyebilirsin ekstrende. Ben kendi Turk bankasindan aldigim kredi kartinda Dolar ve TL borclarini ayri ayri yapilandiriyorum. Yine kendi odeme sistemimde Turkiye icinde American Express uzerinden odeme alabiliyorum. Bu tamamen bankanla senin arandaki bir olay, odeme alan sistem icin odemenin toplam ederi onemli. Bu ederin musterinin kredi kartina nasil yansitilacagi bankasiyla musteri arasindaki olay. Istersen Ruble olarak da borclanabilirsin ya da Ruble olarak parayi cekip musteri bankasiyla Dinar uzerinden borclanmayi tercih ettiyse ekstresinde o sekilde gormesine sebep olabilirsin.

Çok güzel yorum yapmışsınız yine ama Stripe hesabı açamadan nasıl api entegrasyonu yapacağım test edemeyiz sanırım ve ödeme nasıl alacağız alamayız herhalde yani tam anlamadım aslında.

Çok güzel yorum yapmışsınız yine ama Stripe hesabı açamadan nasıl api entegrasyonu yapacağım test edemeyiz sanırım ve ödeme nasıl alacağız alamayız herhalde yani tam anlamadım aslında.

Country'i EU zone'dan ya da direkt US olarak secip acabilirsin. Test ortamlarinda entegrasyonun calistigindan emin olup birakabilirsin. Elbette henuz odeme alamayacaksin ama entegrasyon tamamlandi demektir. PayPal icin de ayni sey gecerli bu arada. Henuz odeme alamiyor olman sistemine entegre edememen anlamina gelmiyor. Zamani gelinc bir tane boolean'i true yapar devam edersin.

Isler iyi gider ve bir gun yurt disinda banka hesabi ve legal sirket branch'i acarsan tek yapman gereken sistemindeki Stripe merchant account ID'sini degistirmek, entegrasyon hazir zaten.

Yine de bu dediklerimin afaki seyler oldugunun farkindayim. Henuz lokal olarak rustunu ispatlamamis bir projenin yurt disi odeme almasi ile ilgili gelistirme yapmasi gorece zaman kaybi olabilir. Ama sistemi bastan tasarlarken bu ihtimali goz onune alarak ilerlersen zamani geldiginde cok daha hizli adapte olursun.

Teşekkür ederim öyle olur elbette ama düşüncem şu ki misal paytr konuştuğum kadarıyla şuan hem yurtdışından hem yurtiçinden ödeme alabileceğim şekilde ayarlandı.
Şuan entegre ettiğim taktirde alabiliyorum.
Ben usd ile uğraşmamak için yurtdışı kartlarından tl ödeme almayı planlıyordum.
Zaten tamamiyle riskli bir iş ne kadar iyi olursa olsun zaman alacak ama güvenim sonsuz.
Benim şuan izleyeceğim yol eşzamanlı olarak hem yurtdışı hem yurtiçi pazarlama yapmak.
Tutmasa bile sorun değil özgeçmişimde iyi bir proje olarak kalıcak ki başlangıç seviyesi bir proje değil.
Bir de şöyle bir olay var bilirsiniz belki Türkiye'de abonelik tarzı ücretli web uygulamaları çok tutmuyor sanırım ilk çıkış döneminde yani maddi durumlar çok iyi olmadığı için biraz kendini kanıtlaması gerekiyor.
Bunun için pazarlama aşamasında planım ücretsiz deneme hakkını bol bol vermek. Kemik kitleyi kazanana kadar.
Yurtdışında da bu böyle ama maddi olarak rahat oldukları için onlara çok fazla deneme hakkı vermeye gerek kalmıyor, potansiyeli gören kullanmaya başlıyor zaten.
En zor kısım pazarlama zaten bu konuda sağlam tüyolarınız varsa merak ettim doğrusu.
Özellikle anlamadığım olay blog yazıları ile çok iyi trafik çeken uygulamalar var.
Benim çok daha eskiden blog haber tarzı denemelerim olmuştu yazılara ve seo ya çok önem verip zaman ayırmıştım ama gelen trafik aylarca 1-2 yi geçmedi sanki ghost ban tarzı bişey yemiş gibiydi ama yememişti eminim. En sıkıntılı olduğum konu budur. Marketing de başka planlarım da var tabii ki.

Herkese merhaba, kendi kodladığım basit ama iyi çalışan bir üretken yapayzeka uygulamam var bu uygulamayı satabilir miyim nereden satabilirim?
Direkt gemini kullanmak varken neden senin sistemi kullansınlar ki? Ayrıca kendi modeli olmayıp geminiye istek atan bir uygulama. Herhangi bir inovasyon göremedim?

Dostum merhaba gemini nin yapmadığı bir şeyi çok iyi yapıyor. Gemini değil claude yada chatgpt de bağlayabillirim ileride çok daha fazla özellik eklemeyi düşünüyorum. Çok özel bir nişi var burda açıkca anlatmak istemediğimden inovatif tarafını yazmadım elbette :D Yoksa en çok odaklandığım soru "Neden gemini yada claude dururken benim sistemimi kullansınlar?" o yüzden yanlış anlaşılmasın benzer örnek bir yada iki adet üretken yapay zeka örneği var ve çok geniş bir alan alt dalları da uzuyor. Keşke hedef müşteri kitlemi kazanabilseydim şuan açık açık anlatırdım. Yorumun için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı