Yapay zeka ve yazılım geliştirmek için donanım önerisi

Makaleler
11
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
M1 Macbook Air 16/256GB
Meslek
DevSecOps
10000 TL civarı bütçede bir laptop bakıyorum. Temel hedefim yapay zeka geliştirmek. MacBook Pro almayı düşünüyordum ama yapay zekanın donanım konusundaki ihtiyaçlarına dair bir şey bulamadım. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
10000 TL civarı bütçede bir laptop bakıyorum. Temel hedefim yapay zeka geliştirmek. MacBook Pro almayı düşünüyordum ama yapay zekanın donanım konusundaki ihtiyaçlarına dair bir şey bulamadım. Önerilerinizi bekliyorum.

Performanslı olmasının yanında incelik, hafiflik ve pil performansını dikkate alarak bir laptop satın almanız daha doğru olacaktır. Yazılım geliştirme konusunda bir dizüstü bilgisayar olmazsa olmaz olduğundan dolayı kişinin bir parçası haline geliyor. Hafiflik taşınabilirlik açısından büyük önem kazanıyor. Bu açıdan baktığınızda Dell XPS serisi veya Macbook Pro'lara yönelmeniz şahsi fikrim daha doğru olacaktır.

Performanslı olmasının yanında incelik, hafiflik ve pil performansını dikkate alarak bir laptop satın almanız daha doğru olacaktır. Yazılım geliştirme konusunda bir dizüstü bilgisayar olmazsa olmaz olduğundan dolayı kişinin bir parçası haline geliyor. Hafiflik taşınabilirlik açısından büyük önem kazanıyor. Bu açıdan baktığınızda Dell XPS serisi veya Macbook Pro'lara yönelmeniz şahsi fikrim daha doğru olacaktır.
Dedikleriniz doğru fakat arkadaş 10.000₺ civarı bütçesi için laptop önerileri istemiş.

XPS biraz yüksek kalıyor ancak 13 inç 256 GB Macbook Pro bütçeme uygun gibi. Ayrıca şöyle bir şey ile karşılaştım.

Yapay zeka geliştirmek için 10 bin liralık bilgisayar bakıyorsanız ben sizin bu işi daha önce hiç yapmadığınızı düşünüyorum.
Haklısınız bu konu hakkında acemiyim. Bilgilendirebilir misiniz?

Haklısınız bu konu hakkında acemiyim. Bilgilendirebilir misiniz?
Elbette. Öncelikle çok pahalı donanımlara ihtiyacınız yok. İmzanızdaki bilgisayar çok çok yeterli olur. İlla taşınabilir bir şey bakıyorsanız taşınabilir bir şey alın derim. Öteki türlü masaüstü bilgisayardan farkı kalmıyor.

Öncelikle bir programlama dilini öğrenin. Python gibi mesela. Ondan sonra Narvig'in AI: Modern Approach kitabından başlayın. Temel matematik, calculus, lineer cebir bilgisi olduğunu varsayıyorum.

Yazılım geliştirmek için pahalı donanımlara gerek yok. Elinizde orta düzey bir bilgisayar varsa hepinizde bir Bill Gates potansiyeli var.

Elbette. Öncelikle çok pahalı donanımlara ihtiyacınız yok. İmzanızdaki bilgisayar çok çok yeterli olur. İlla taşınabilir bir şey bakıyorsanız taşınabilir bir şey alın derim. Öteki türlü masaüstü bilgisayardan farkı kalmıyor.

Öncelikle bir programlama dilini öğrenin. Python gibi mesela. Ondan sonra Narvig'in AI: Modern Approach kitabından başlayın. Temel matematik, calculus, lineer cebir bilgisi olduğunu varsayıyorum.

Yazılım geliştirmek için pahalı donanımlara gerek yok. Elinizde orta düzey bir bilgisayar varsa hepinizde bir Bill Gates potansiyeli var.
Taşınabilir bilgisayara ihtiyacım var o yüzden laptop bakacağım ancak okuyacağım bölümde ağ dersleri de var o yüzden Macbook Pro almakta kararsızım, Macbook Pro ile ağ ile alakalı çok bir şey yapabilir miyim bilmiyorum henüz. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım.
Ayrıca başka tavsiyeleriniz bulunur mu yazılım konusunda?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı