Yapay Zekanın Geleceği

Makaleler
3
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
-
''DeepMind, Starcraft 2 oynamayı öğreniyor'' adlı haberi okuduktan sonra bir aralar üzerinde düşündüğüm meseleler yeniden aklıma geldi. Şöyle ki bilim kurgu sever olun veya olmayın bugüne kadar hemen herkes günümüzden uzun zaman sonra geçen yapay zeka insanlığa karşı temalı filmleri görmüş, duymuş veya izlemiştir. Bunların içinden Matrix Üçlemesi, Terminatör Serisi, Ben Robot gibi örnekleri verebilirim. Her geçen sene duyduğum yapay zekayla ilgili yeni haberler, film senaryolarının gerçekleşme olasılığını bence artırıyor. Sizlerin de bu konuyla ilgili fikirlerinizi sebepleriyle duymak isterim. Fakat önce konuyla ilgili ilginç aşağıdaki videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. İyi forumlar. ;)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zeka... Etkileyici bir konu, bir o kadarda tartışmaya açık bir konu. İnsanlara yapay zeka'yı Terminator benzeri filmlerle tanıttılar, insanlarda hayli ile olaya yanlış baktı. Ya da kendi kafalarında kurdukları bir senaryo üzerinden olayı kötüledi. Aslında bana göre yapay zeka üzerine daha fazla çalışma yapılıp, geliştirilmesi gereken bir konu. Olaya kötü bir şekilde yaklaşmak pek iyi değil, yapay zekanın yapacağı şeyler o kadar çok şey ki, bir sınırı yoktur diye düşünüyorum... Yapay zeka da insanların bir icattı olduğu için bu icat bir silah olarak kullanılabilinir. Bakınız; "...Hawking, "Biyolojik bir beyin ve bir bilgisayarın yapabilecekleri arasında büyük farklılıklar olduğunu düşünmüyorum" dedi." Hawking gibi üst düzey kişiler bu tarz açıklamalarda bulunmuştu kısa bir zaman önce.
Silah olarak kullanılacak bir yapay zeka bu kadar tehlike li de olabilir...
ultron_1.jpg

Bu kadar da işe yarar bir ürün olabilir...
shutterstock_193602743-e1420128739109.jpg

Bu gelişme zamanla yön alır ama şuan yapay zeka filmlerden ileri gidebilmiş değil...
yapayzekaa.jpg

Bir makinaya nitelikli doğaçlama yeteneği kazandırabilmek. Eğer bu başarılırsa insanoğlunun attığı en büyük adım olur. Fakat ben buna mümkün gözüyle bakmıyorum. Algoritmaların sabit karakterini aşamazsınız. Bu eğer bir gün başarılırsa, eminim ciddi bir açıklaması da beraberinde ortaya konur. Bir makinaya insan gibi şarkı söyletmek yapay zeka değildir, bir yığın matematiksel komuttur o kadar.

Yapay zekanın ilerlemesi evrim kadar uzun bir süreç. Bir sürü koşul ve değişken. Binlerce yıl diyorum. :)
Katılmıyorum. Evrimden çok daha hızlı bir süreç. Lineer olarak değil üstel (ama çok fena üstel) bir hızla gelişen bir teknoloji ve bilim.

Bu konuda yabancı bir yazıyı çevirmişliğimiz vardı; biraz uzun ama güzel hazırlanmış bir yazıydı. Okumanızı tavsiye ederim. :)

Yapay Zeka Devrimi - 1: Süperzeka’ya Giden Yol Çok Yakınımızda! – Evrim Ağacı

Katılmıyorum. Evrimden çok daha hızlı bir süreç. Lineer olarak değil üstel (ama çok fena üstel) bir hızla gelişen bir teknoloji ve bilim.

Bu konuda yabancı bir yazıyı çevirmişliğimiz vardı; biraz uzun ama güzel hazırlanmış bir yazıydı. Okumanızı tavsiye ederim. :)

Yapay Zeka Devrimi - 1: Süperzeka’ya Giden Yol Çok Yakınımızda! – Evrim Ağacı

Koşul'dan öteye gidemeyen ve gidemeyecek bir teknoloji. Koşullara bağımlılık hep zorunlu. Öğrenmeyi hızlandırmak iyi bir işlem gücü ve mükemmel algoritmalar ister. Dünyanın ilerleyebileceği şey otomatik fabrikalar olacak. Ama başında yine insan olmak zorunda. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı