Yapılan örnek Beat nasıl?

SaBenMert

Hectopat
Dün gece bir şarkıdan kestiğim kısa bir Sample'ı nasıl kullanacağımı sormuştum. Bugün de o sample la bir şeyler yapmaya çalıştım. İlk beatim hatta direkt olarak bugün FL Studio'yla ilk günüm daha önce hiç kullanmamıştım. Eksiklerim neler? Neresi iyi? Neresi kötü? Nasıl geliştirebilirim? Beatimi tamamen dinleyip yardımcı olup eleştirirseniz sevinirim.

Beatim burada tamamen dinleyebilirsiniz.

@Single_factor yardımcı olmuştunuz.

Hocam öncelikle 808'lerin tonunu biraz daha yükseltip, daha belirgin hale getirebilirsin. Bu, Beat'in enerjisini artırabilir. Hi-hat ve Clap'lerin ses seviyelerini biraz artırarak, ritmi daha belirgin hale getirebilirsin. Melodiye bazı ambient Pad'ler veya arka plan Synth'leri ekleyerek, atmosferi daha da derinleştirebilirsin. İlk beate göre çok iyi olmuş dediklerim gibi yaparsan daha da iyi olabilir.

Güzel başlangıç. Önceki oaylaştığınız sample ın bir ölçüsü eksikti burada tamamını kullanmışsınız anladığım kadarıyla. Bir yerde 1,5 aralık modülasyon var. Sizdeki sample da olan bir şey miydi, yoksa o bölümü siz mi çevirdiniz? Eğer siz çeviriyseniz muhteşem bir hareket ;)

Bu tempoya uygun daha farklı davul sample ları bulabilirsiniz. Ama mevcut olan da fena değil. Shaker kullanmışsınız; aykırı duyuluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı