[Yapım Aşamasında] Türkçe yama uygulama projesi

Katılım
30 Ocak 2019
Mesajlar
21.093
Makaleler
9
Çözümler
222
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ta bu yılın başlarında başladığım ancak tek tük vakit ayırabildiğim için daha %25'inde olduğum bir projeden herkese merhaba. Bugün size yapmakta olduğum yama uygulamasında ilerlememi ve yapmayı planladıklarımı anlatacağım.

Sağda solda yama aramaktan sıkıldınız mı? Yama güncel mi veya platformumda çalışır mı diye merak mı ediyorsunuz? Of bunda da font sıkıntılıymış, çevirisi kötüymüş ya da yarısı çevirilmemiş diye vaktinizi boşa harcamaktan sıkıldınız mı? O zaman bu proje tam size göre.

Oldukça standart bir giriş ekranımız var.

1678383904820.png

Giriş yaptıktan sonra bizi böyle bir ekran karşılıyor. Buradan REST API ile yama listesini görebiliyoruz. Platform seçimi yapabiliyorsunuz, arama yapabiliyorsunuz. Sol alttaki yer ise yama yapanların ilerlemesini gösteren bir kısım olacak. Oraya progressbar eklenecek.

1678383962099.png

Sonrasında ise belli bir oyunu seçtiğinizde böyle bir ekran açılacak. Burada uyumlu olduğu platformlar bulunuyor. "Test0, test2, Test2, Test3" kısmında ise yamayı çeviren gruplar olacak. Uyumlu sürümler yazan yerin altında ise oyunda hangi DLC'lerin çevirildiği yazacak.

"SATIN AL" kısmı da sadece denemelik. Ücretli yamalara girmeyi düşünmüyorum. Tamamen ücretsiz bir şey yapmayı hedefliyorum ancak ileride durum değişebilir.

Oranın üstünde de yamanın çeviri oranı, nerelerin çevirildiği vs. yazacak.

1678384043615.png

Buradan ise kütüphanenizdeki yamaları görüntüleyebilir, yükleyebilir, kaldırabilir ya da en önemlisi güncelleyebilirsiniz. Evet, programda yapmayı hedeflediğim başka bir şey ise otomatik güncelleme.

1678384303725.png

Ancak en önemli kısım ise tüm yamalar tek bir platformda olacak. Çevirmenler yamalarını buraya yükleyebilecek.

Siz ise hata bildirebileceksiniz. Yorum yapabileceksiniz. Örneğin şu platformda ve şu sürümde çalışıyor, şuraların çevirileri sıkıntılı gibi. Yamaya puan verebileceksiniz. Bu sayede hangi yamanın iyi veya kötü olduğunu anlayabilirsiniz.

Uzun süredir ilk defa boş vakit buldum. Uzun bir proje olacak. REST API ile ve güvenlik açıklarıyla güzel bir şekilde baş etmem lazım. Fikirleriniz ya da eleştirileriniz varsa konuya yazabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler, faydalı olması dileği ile.
 
Son düzenleme:
Elinize sağlık hocam umarım yine çeviriye para mı verilir bedava yapsanızacılar doluşmaz buraya da.
Ücretli yamaları eklersem mesela X grubu satıyorsa o X grubunun sitesinden CD-key alıp programdan aktif etme şeklinde yaparım. Ben kazanç sağlayacak bir şeyin içine girmem yani. :D

Satma kısmını nasıl düşünüyorsunuz? 1 kişi satın alır sonra gider dosya konumundan çeviri dosyalarını kopyalayıp internette paylaşır.
Ücretli yama satanlar bunun önüne pek geçemiyor zaten açıkçası. Şu an hedefim ücretsiz yamalar olduğu için orasını düşünmedim ama gerekirse bir DRM yazarım.
 
Hocam elinize sağlık. Çok güzel ve bir o kadar da mantıklı bir proje olmuş ama yamayı yapan ekiplerin bunu kabul edebileceğinden emin misiniz? Yani yamalarının sizin uygulamanızda da yayınlanmasına izin veren ekipler var mı şu an?

Ayrıca bir mütercim-tercümanlık öğrencisi olarak yardımcı olmaya hazırım. Tabii sizin işiniz çeviri değil, sadece uygulamayı yapmak ama yine de bilin istedim. Steam'de falan ekliyiz zaten. Birkaç fikir verebilirim aklıma gelirse.
 
Çok güzel proje olmuş elinize sağlık. 15TL sıkıntı değil vakit ayırıyorsunuz sizin de bir şeyler elde etmeniz gerek. Forumda biri yapmıştı ama yine sorayım, F1 2020 gelir mi?
 

Geri
Yukarı