Piyasada bulunan ünlü programların herhangi birinden başlayabilirsin. Bu konuda önemli olan, hep söylüyorum, programı sevmen. Lokantadan yemek alırmış gibi düşün. Sevdiğin yemekte mi daha iştahlı olursun yoksa sevmediğin yemekte mi? İşte bu da böyle bir şey. Sevdiğin programda çalışmak insana haz verir. Yoksa hepsinin çalışma prensibi aynı. Bana çok diyen oldu "Aa o programı neden kullanıyorsun bak bu daha iyi." Veyahut "O sürümü neden kullanıyorsun bu daha iyi." İnsan bildiği kadarıyla konuşur ve bu da değişmez. Dedikleri de bilgisi doğrultusunda doğrudur.
Mesela sana başka bir örnek vereyim kendini ona göre geliştir. Bir karakter tasarım firmasına gitmiştim patronu ziyarete ve işe aldığı eleman 10 yıllık tecrübesi vardı. Daha önceden bir animasyon stüdyosunda çalışmış biriymiş ve ZBrush, Maya programlarını profesyonel düzeyde biliyormuş. Max'ı 3-4 saatte modelleyebiliyor. İleride de bu tarz ya da buna benzer bir meslek düşünüyorsan senden de bunu isteyecekler. En kötü 5 saatte çıkarmanı isterler Max ayarında bir karakteri. Kaç yaşındasın bilmiyorum fakat kendini buna göre geliştir.
Son olarak, özellikle 3D'de her şeyi en ileri düzeyde bilmene gerek yok. Atıyorum karakter hareket ettirmiceksen Rigging hiç öğrenme. Ya da 3D efekt yapacaksan modellemeye çok çok fazla abanmayıp efekt alanında ilerle. Ama asıl modellemeyi sevip onu yapacaksan render kısmını çok iyi bilmen gerek bu değişmez mesela. Ve devamında zaten modelleme toolları ve select toolları bilmek durumundasın zaten. Demem o ki, bu saydıklarımın hepsi ayrı alanlar. Grafik tasarımın bir dalı 3D tasarım, 3D tasarımın da alanlarından bazıları animasyon, doku tasarımı, modelleme, organik modelleme (karakter bunun içinde), VFX gibi alanları vardır. İyice araştır, gerekirse konu aç beni etiketle elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret gösteririm.