Yaptığım ahşap bilek desteği nasıl olmuş?

Bilek desteğinin amacı yumuşak olması değil mi?
Mekanik klavyelerde tuşlar normal klavyelere nazaran daha yukarıda olur, bilek desteği olmadığında klavyeyi kullanırken bileğiniz düz olmaz ve farkında olmadan bükersiniz, bu da uzun vadede ağrıya sebep olabilir. Bilek desteğini amacı aradaki yükselik farkını azaltıp klavyeyi kullanırken bileğin düz olmasını sağlamak. Yumuşak olup olmaması kişisel bir tercih.
 
Birkaç hafta önce bunu yapmayı aklıma koymuştum ve bugün ilk sonucu aldım. Razer Blackwidow V3'ün bilek desteğinin boyutlarına uygun şekilde ceviz ağacı kerestesinden bir bilek desteği ürettim.






Boyutları klavyeye tam olarak uydu. El üretimi olduğu için eğimlerde ufak farklılıklar var. Fakat bu bir sorun oluşturmuyor Kayganlığını ve konforunu test etmek için henüz vernik atmadım. Bu yüzden biraz mat görünüyor. Fakat kaydırmazlığı ve avuç içinde oluşan teri emerek uzaklaştırması plastik bilek desteklerine göre çok ama çok daha iyi. Ceviz ağacından olduğu için de çok dayanıklı. Herhangi bir kavgada sopa olarak bile kullanılabilir. Popüler klavyelerin bu şekilde bilek desteklerini tasarlayıp satmayı düşündüğüm için fikirlerinizi almak istedim.

Görünüşe göre klavyenin bilek desteği plastikten ibaret. Senin yaptığın çok daha iyi. Altında kauçuk varsa çok daha iyi olur.
 
Görünüşe göre klavyenin bilek desteği plastikten ibaret. Senin yaptığın çok daha iyi. Altında kauçuk varsa çok daha iyi olur.
Ağır olduğu için kayma yapmıyor. Ama çamdan veya daha hafif bir ağaçtan yaparsam kaydırmaz bant koymayı düşünüyorum altına.
Ellerine sağlık reis seri üretime geçersen haber et alalım bizde 1-2 tane 🙂
Yapacağım. İlan açtığımda etiketlerim.
Emeğinize sağlık, güzel olmuş.

Bence siyaha boyarsan çok daha güzel olur. Klavye siyah olduğundan ahşap biraz garip durdu gözüme ama alışkanlıkla alakası olabilir.
Siyah olanını aşağıdaki ağaçtan yapacağım. Vernikle çok güzel bir rengi oluyor çünkü.

1649525226282.png
 
Hoş duruyor ama işlevi merak konusu.
İşlev görüyorsa farklı malzeme ve boyutlar ile satılabilir.
İşlevi eli kuru tutması ve çoğunlukla estetik denebilir. Farklı ağaçlardan ve farklı klavyelere de yapmayı düşünüyorum. Ama önce boyutlarını bulmam gerek.
 

Geri
Yukarı