Yaptığım demo nasıl?

Bunun gibi bir şey dusunuyordum genel olarak. Ha ekran kartı lazimsa üst bir model alabilirim ama pek önemli degil denince yeterli gibi geldi açıkçası.

Yani fiyatları göz önüne aldığımız zaman biraz daha verilip ekran kartlı bir model alınsa çok daha sağlıklı olur "ileri dönük davranmak için" ayrıca biraz baktım da 24 GB RAM falan var bir iş laptopu için abartı olmuş.

Yani fiyatları göz önüne aldığımız zaman biraz daha verilip ekran kartlı bir model alınsa çok daha sağlıklı olur "ileri dönük davranmak için" ayrıca biraz baktım da 24 GB RAM falan var bir iş laptopu için abartı olmuş.
Hocam ekran kartli model alirsam da islemcisi daha kötü oluyor. Dolayısıyla ekran karti olmasın zaten oyun oynamam dıye düşünüyordum.
Önceki bilgisayarimda 8Gb ram vardı, I5 11.nesil bir islemci vardı ve Fl'de kastigi zamanlar oluyordu. ayrıca şuan fiyat olarak Bundan 10k daha Fazla. Dolayısıyla bu tip bir sey daha iyi geldi açıkçası. Zaten 3 4 sene goturse yeter beni. Sonrasında Universite bitecek ve maasla kendime mikrofondan ses kartina ufak bir harcama düşünuyordum :D
Dediğim gibi 3 4 sene Bunu kullanamaz miyim Fl'de? Beat, Vokal Mix mastering, Piyano ogrenmek disinds kullanmayacagim Pek.

Hocam ekran kartli model alirsam da islemcisi daha kötü oluyor. Dolayısıyla ekran karti olmasın zaten oyun oynamam diye düşünüyordum.
Önceki bilgisayarimda 8 GB RAM vardı, i5 11.nesil bir islemci vardı ve Fl'de kastigi zamanlar oluyordu. Ayrıca şu an fiyat olarak bundan 10k daha fazla. Dolayısıyla bu tip bir şey daha iyi geldi açıkçası. Zaten 3 4 sene goturse yeter beni. Sonrasında universite bitecek ve maasla kendime mikrofondan ses kartina ufak bir harcama düşünuyordum :D
Dediğim gibi 3 4 sene bunu kullanamaz miyim Fl'de? Beat, vokal mix mastering, piyano ogrenmek disinds kullanmayacagim pek.

O zaman alabilirsiniz evet mutlaka Intel işlemci alın Ryzen işlemciler laptoplarda tırt :D

Boyle bir sey yaptim. Benim en begendigim is olsa da bilgisayarim bozuldugu için master yapma sansim. bile olmadı.
Özellikle mix konusunda oner, elestiriler duymayi cok isterim. Ozellikle verse kisimlarinda bana cok kuruve düz geliyor. Yani voksl genisligi mi az anlamadim ama nasil hallederim bilmiyorum.

Mastering yapacağınız bir şey yok ortada. Stok sesler kullanıldığı için işin bütünlüğünü sağlamanız birlikte duyumunu sağlamanız pek mümkün değil. Her şey farklı bir yerde çalınmış, sonradan eklenmiş hissiyatını aşamazsınız. Mastering aşaması ise bu durumu daha da zora sokar. Böyle bırakın.

Mix kolay işler değil. Stok sesler Yönetmeyi bilmediğinizde kabusunuz olur. Stok ses kullanacaksanız kendiniz efektlendirmelisiniz.
Doğru kompressör kullanmayı bilmek işin temelidir. EQ, Sidechain filitreler ve Staging yönetimini çok iyi kavramak gerekiyor.

Son düzenleme:
Mastering yapacağınız bir şey yok ortada. Stok sesler kullanıldığı için işin bütünlüğünü sağlamanız birlikte duyumunu sağlamanız pek mümkün değil. Her şey farklı bir yerde çalınmış, sonradan eklenmiş hissiyatını aşamazsınız. Mastering aşaması ise bu durumu daha da zora sokar. Böyle bırakın.

Mix kolay işler değil. Stok sesler Yönetmeyi bilmediğinizde kabusunuz olur. Stok ses kullanacaksanız kendiniz efektlendirmelisiniz.
Doğru kompressör kullanmayı bilmek işin temelidir. EQ, Sidechain filitreler ve Staging yönetimini çok iyi kavramak gerekiyor.
Hocam ilk olarak stok sesten kastiniz nedir?

2. olarak da bu mix master isleri koskoca bir okyanus gibi. Yani kimsenin ben mastering yapmayı tamamiyle biliyorum, ben oldum gibi şeyler soyleyebilcegini düşünmüyorum. Bu noktada öğrenme açısından ne yapabilirim? Deneme yanilma gibi mi oluyor bu süreç?
Henüz yeteri kadar gelismedigi ve kulakliklarim da şuan buna uygun olmadığı için kulaklarima da pek guvenemiyorum açıkçası.

3. olarak da bahsettigim bilgisayar konusunda fikriniz var mi? Dahili ekran kartı bile Fl Studio'yu sorunsuz kullandirir mi?

Hocam ilk olarak stok sesten kastiniz nedir?

2. olarak da bu mix master isleri koskoca bir okyanus gibi. Yani kimsenin ben mastering yapmayı tamamiyle biliyorum, ben oldum gibi şeyler soyleyebilcegini düşünmüyorum. Bu noktada öğrenme açısından ne yapabilirim? Deneme yanilma gibi mi oluyor bu süreç?
Henüz yeteri kadar gelismedigi ve kulakliklarim da şuan buna uygun olmadığı için kulaklarima da pek guvenemiyorum açıkçası.

3. olarak da bahsettigim bilgisayar konusunda fikriniz var mi? Dahili ekran kartı bile Fl Studio'yu sorunsuz kullandirir mi?

1- Kendi üretmediğiniz söylemediğiniz ve çalarak, mirkofonla kaydedip işemediğiniz, başkaları tarafından soundbank, patch, sample olarak açıp işlediğiniz sesler.

2- Mix-mastering oturduğunuz yerden video izleyerek öğrenip gelişebileceğiniz bir mesele değildir. Müzik üretiyor olmanız gerekir. Enstrümanları tanıyor biliyor, çalıyor ve doğalarını biliyor olmanız gerekir. Efekt işlemcileri analog olarak kullanmayı bilmek, fx zinciri gibi sinyal sıralarını yine analog sistemlerde öğrenmiş olmak gereklidir.

3- Ekran kartı ne alaka? Grafik sanatları ile mi uğraşıyorsunuz? Onboard ekran kartı müzik yazılımı için fazla bile. Müzik yazılımlarında CPU ve RAM önemlidir.

1- Kendi üretmediğiniz söylemediğiniz ve çalarak, mirkofonla kaydedip işemediğiniz, başkaları tarafından soundbank, patch, sample olarak açıp işlediğiniz sesler.

2- Mix-mastering oturduğunuz yerden video izleyerek öğrenip gelişebileceğiniz bir mesele değildir. Müzik üretiyor olmanız gerekir. Enstrümanları tanıyor biliyor, çalıyor ve doğalarını biliyor olmanız gerekir. Efekt işlemcileri analog olarak kullanmayı bilmek, fx zinciri gibi sinyal sıralarını yine analog sistemlerde öğrenmiş olmak gereklidir.

3- Ekran kartı ne alaka? Grafik sanatları ile mi uğraşıyorsunuz? Onboard ekran kartı müzik yazılımı için fazla bile. Müzik yazılımlarında CPU ve RAM önemlidir.
Evet dediginiz gibi hazır beat bulup kaydetmek vs. cok sırıtıyor. En Fazla Mb compressor kullanip ya da trackspacer gibi pluginlerle vokalin oturacagi frekanslari bir tik azaltarak yer acmaya çalışıyorum ama onda da bu oluyor. Teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı