Yaptığımız oyunu nerede paylaşabilirim?

tamambasliyoruz

Hectopat
Merhaba. 2D bir oyun yapmak için yola koyulduk müzik, çizer, yazılımcı vs. gibi kişiler var şu an 3 kişilik bir ekip. İlk başta oyunu yapacağımız platformu seçmeye çalışıyoruz Android'mi yoksa PC' mi? Burada size bir şeyler sormam gerekiyor.
Oyunu nerede yayınlacağımiz hakkında pek bir bilgim yok.
Android için Play Store.
PC için Steam var şu an bildiğim.
Bu yukarıdakiler haricinde başka yayınlayabilceğimiz bir platform veya bir site var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Steam 2D bir oyun alacağını sanmam

Oyunu bana kalırsa Android üzerinde yapmalısınız.
Sebeplerine gelecek olursak. Şuan için 2 boyutlu oyunları bilgisayar gibi yerlerde oynayan kitle sayısı az. İnsanlar daha büyük oyunları oynuyor o yüzden Android tabanlı yapıp ileride İOS ile birlikte yürümek bana daha mantıklı geldi açıkçası.

İkinci olarak oyunu Android'e yaparsanız Google Play Store'dan başka bir yer yok. O konuda da rahat oluyorsunuz.
Selamlar. Steam 2D bir oyun alacağını sanmam
Yanlış düşünüyorsunuz. Steam'de binlerce 2 boyutlu oyun var. Hatta teki 16 yaşında bir cocuğun yaptığı milyonlarca kopya satan "Stardew Valley".

Öncelikle oyunun türü nedir? Flappy bird tarzı kendini tekrarlayan bir oyun düşünüyorsanız telefon için çıkarmak daha mantıklı olur. Aksiyon ve hikayeli oyun yapmak istiyorsanız bilgisayar için çıkarmak daha iyi olur.

Kesinlikle doğru bir yaklaşım.

En mantıklısı Play Store'da paylaşmak en önce. Sonra duyrulmaya başlanırsa diğer platformlarda da paylaşılabilir. Teşekkürler

Eğer oyununuzu kaynak kodlarıyla beraber yayınlamayı düşünüyorsanız GitHub´ı ya da GitLab´ı kullanabilirsiniz. Sadece binary şekilde yayınlayacaksanız SourceForge sitesi en popüler yerlerden birisidir. Steam´e alternatif bir platform arıyorsanız GOG Games, Itch.io gibi yerlere bakabilirsiniz.

Ekibinizin yetkinliğini bilmemekle beraber, platform seçimini bile burada sormanızı göz önüne alarak tecrübesiz olduğunuza kanaat getiriyorum ve bu yorumu yapıyorum.
Bence kodlaması, tasarlanması, yayınlaması, yönetmesi her açıdan play store daha uygun gözüküyor.
Ama kaliteli, 2d bir platform oyunu ortaya çıkarabilecekseniz steami de göz önüne alabilirsiniz bu tarz oyunlara yönelik bir talep her zaman olmuştur .

Cevabınız için teşekkür ederim hepinize.
Androidde çıkarmaya karar verdik
bu arada evet ekip toplamda 5 kişi oldu ekipteki herkes gönüllü olarak katılan kişiler ayriyetten bende dahil olmak üzere herkes Acemi sadece kendimizi basit bir oyun yaparak geliştirmeye çalışıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…