Yarım bıraktığınız oyunlar

Arkadaşlar, yarım bıraktığımız oyunları ve neden ötürü yarım bıraktığımızı paylaşalım. Bu arada hiçbir oyunu yarım bırakmadım diyen varsa bu babayiğitleri de görelim.

Benim aklıma ilk gelen oyun Watch Dogs 2. Bu oyunu finaline çok az kalmışken yarım bıraktım. Çünkü checkpoint sistemi o kadar kötü ki gerçekten zar zor yaptığın bir görevin ortasına yarım saatte ulaşabilip ölünce en baştan başlamak aşırı sinir bozucu. Daha fazla dayanamadım ve yarım bıraktım. Bu sebepten ötürü bu oyunu her yerde eleştiriyorum.
Bir tane fps oyunu yapıyordum. Makalesini de yazmayı düşünüyordum. Sınav dönemine denk geldi. Sonra cihaza virüs bulaştı formatlamam gerekti. Yedek almayı unuttuğumu formatladıktan sonra hatırladım. Sonrada üşendim geri yapmaya :( .
 
Hikaye sarmadıysa, Survival mod iyidir o yüzden dedim. Long Dark'ı öğrendikten sonra sıkılan hiç görmedim misal tüm haritaları nerde ne var v.s öğrenmek 2-3 ay alır sonrasında Survival'ı açar hayatta kalmaya çalışırsın tabi zor modda. 🙂 Alternatif oyunu da yok sarmaması şaşırttı. Müzikleri bile ruha tesir ediyor. Çayını al geç otur karşısına oyna tadında.
Genel olarak arkadaşlarla oynamadığım sürece hayatta kalma oyunlarından pek eğlenmiyorum zaten. Benim için pek sürpriz olmadı sarmaması. 🙂
 
Watch Dogs Legion 2 saat civarı oynadım karakterler desen bomboş hikaye sıkıcı görevlere insan iki farklılık kadar bu kadarmı aynı ve sıkıcı olur araba mekanikleri zaten Allah'a emanet indirimde ucuz diye almıştım pişmanım.
 
Anlamak için oynamak gerekiyor. Bir düzine hatta bir deste oyun bile bitirmemiş insanlar Long Dark'a çamur atıyor hadi eleştirirsin anlarım da yürüme simülasyonu demek zaten ne kadar saçmalandığını gösterir.
Oynadım zaten. 6-7 saat kadar oynadım ve daha fazla dayanamadım. Şimdiye kadar da 100'den fazla oyun bitirdim. Şu sizin sevdiğiniz bir şeyi bir başkası sevmeyince onu aşağılama o kişinin tecrübesiz, aptal vs olduğunu düşünme kafasını bırakın. Sizin sevdiğiniz bir şeyi bir başkası sevmeyebilir, bu dağıldır.
 
6-7 saat kadar oynadım
Oynamamışsın dostum. Hikayeyi o kadar oynamak oyunun %1'ini bile göstermiyor sana dediğim gibi hikaye sarmaz eyvallah. Craft sistemi ve bölgeleri öğrendikten sonra Survival o zaman zevk vermeye başlar. Bazı oyunlar böyledir öğreninceye kadar sıkabilir tabi başta sıkılıp sonradan zevk almayı vakit kaybı görenler oluyor niye başta sıkılacağım? Diyorlar haklılar kendilerince.

aptal vs olduğunu düşünme kafası
Aptal diye yazsam ceza gelirdi zaten. Hakarete girer. Lakin yukarıda arkadaş güzel bir şekilde yazmış ne demiş? Arkadaşlarla girmediğimde ve genel olarak hayatta kalma türünü sevmiyorum demiş. Gayet güzel bir cevap. Ama kalkıp ta yürüme simülasyon dersen, başta oyunu bilmediğini gösterir ki zaten oyunu yapısı ve oyun motorundan çıkışı gereği hantal bir oyun. Yürümeyip uçmak istiyorlar öyle oyunlar da var bu oyun öyle bir oyun değil. Zıplama yok mesela bu kadar ciddi bir şey bile eksikliğini hissettirmiyor.

Yine ek olsun yürüme simülasyonu diyenler gereksiz ağırlık almayıp hafif kıyafetlerle kahve içtikten sonra bol bol koşarak bölgeler arasını hızlı dolaşabilirler. Tabi bu sefer de koşma simülasyonu diyecekler ama neyse.

Oyundaki bin tane şeyi atlayıp, basit grafikli bir Unity oyunu olmasına rağmen Hinterland Studios'un kazandığı başarıları bile görmeyen sabırsız bir insana bir zahmet biz de eleştirimizi yapalım.
 

Geri
Yukarı