Yarın dişçi randevum var. Annem beni okuldan almaya gelecek. Toplamda 8 ders var. Kaç derse girersem yarım gün yazılıyorum? 4. derse girip 5 ve 6ya girmesem yarım gün yok yazılır mıyım?
Yarın dişçi randevum var. Annem beni okuldan almaya gelecek. Toplamda 8 ders var. Kaç derse girersem yarım gün yazılıyorum? 4. derse girip 5 ve 6ya girmesem yarım gün yok yazılır mıyım?
Toplam ders saatinin 1/3'ünden fazla girmezsen tam gün yok yazılırsın, yani 2 derse girmezsen yarım gün yok yazarlar, ama 3 derse girmezsen tam gün yok yazarlar.
Ya 4-4 olur ya da öğleden önce ve öğleden sonra olarak değişir ben lise okurken sabah 1 derse girmezsen öğleden sonra bir derse girmezsen tam gün olarak yazıyordu.
Sonuçta annem okuldan gelip alacak. Hangi derste alması gerektiğini söylemem lazım. O zaman 4. derse gireceğim, ders bitecek ve 5. dersin başında annem gelecek.