Yarım gün yok yazılmak için kaç derse girmeliyiz?

shun1337

Decapat
Daha fazla  
Yarın dişçi randevum var. Annem beni okuldan almaya gelecek. Toplamda 8 ders var. Kaç derse girersem yarım gün yazılıyorum? 4. derse girip 5 ve 6ya girmesem yarım gün yok yazılır mıyım?

Yarın dişçi randevum var. Annem beni okuldan almaya gelecek. Toplamda 8 ders var. Kaç derse girersem yarım gün yazılıyorum? 4. derse girip 5 ve 6ya girmesem yarım gün yok yazılır mıyım?
toplam ders saatinin 1/3'ünden fazla girmezsen tam gün yok yazılırsın, yani 1-2 derse girmezsen yarım gün yok yazarlar, ama 3 derse girmezsen tam gün yok yazarlar.
Bakınız (madde 36,b)
https://haruncakmakmtal.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/06/25/748429/dosyalar/2023_09/11012803_Devam-Devamsizlik-Yonetmeligi.pdf

Evet yazılırsın bence hiç okula uğrama dişçiden sonra.

Toplam ders saatinin 1/3'ünden fazla girmezsen tam gün yok yazılırsın, yani 2 derse girmezsen yarım gün yok yazarlar, ama 3 derse girmezsen tam gün yok yazarlar.

Hocam bir kere 2. ders eve gittim yarım gün yazmışlardı.

4. ders bitip 5. ders başlamadan önce okuldan ayrılırsanız yarım gün yazılırsınız.

O zaman sanırım en mantıklısı 4. dersi bitirip eve dönmek.

Yanlış bilgi
Aynı mantık tam tersi içinde geçerli. 4 ders yok yazılıp 5'den itibaren gün sonuna kadar okulda kalırsanız yine sabahtan yarım gün yazılmış olursunuz.

Ya 4-4 olur ya da öğleden önce ve öğleden sonra olarak değişir ben lise okurken sabah 1 derse girmezsen öğleden sonra bir derse girmezsen tam gün olarak yazıyordu.

Aynı mantık tam tersi içinde geçerli. 4 ders yok yazılıp 5'den itibaren gün sonuna kadar okulda kalırsanız yine sabahtan yarım gün yazılmış olursunuz.
4 ders yok yazılırsa tam gün devamsızlık yazılıyor.

Sonuçta annem okuldan gelip alacak. Hangi derste alması gerektiğini söylemem lazım. O zaman 4. derse gireceğim, ders bitecek ve 5. dersin başında annem gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…