Yarım gün yok yazılmak için kaç derse girmeliyiz?

Fark etmiyor, ister 2-3'e girme, ister 5-6'ya girme, 1 veya 2 ders yok yazılırsan yarım gün işlerler, daha fazlasında yok yazılırsan tam gün işlerler.

Ara derslere girmezsen tam gün yazılırsın. e-Okul'da 2 seçenek var birisi sabahtan yarım gün birisi öğleden sonra yarım gün. Müdür yardımcısıyla konuşursa yok bile yazılmayabilir.

İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim. Genelde şöyle olur ama atıyorum 9 ders görüyorsan öğleden önce veya öğleden sonra 5 derse girersen yarım gün yazılırsın eğer okulunda garip bir kural yoksa. Bizim sene başında 1 ders bile yok yazılsan tam gün yazılıyordun sonra müdür yardımcımız eski müdür yardımcımız oldu şu anda rahatız. Okuldan okula değişir. İnisiyatif gösterebilirler.

Güzel kardeşim, benim okul senin okul olayları değil bunlar, yönetmeliğe bakar bunlar, ve yönetmelik ders saatinin 2/3 ve fazlasına girmeyenleri yok yazacağını söyler, ders saatinin 1/3'üne bile girsen yine de tam gün yok yazarlar, 8'in ise 1/3'ü yaklaşık 2.5 civarıdır, yani 2 dersten daha fazla derse girmediğin an seni tam gün yok yazarlar.

Bizim okulda öyle bir şey yok. Arkadaşın okulunda da durum benim yazdığım gibiyse 3. ders okuldan çıkıp gitsin. Ben bugünde 3. ders okuldan çıkıp eve geldim mesela.

Güzel kardeşim, benim okul senin okul olayları değil bunlar, yönetmeliğe bakar bunlar, ve yönetmelik ders saatinin 2/3 ve fazlasına girmeyenleri yok yazacağını söyler, ders saatinin 1/3'üne bile girsen yine de tam gün yok yazarlar, 8'in ise 1/3'ü yaklaşık 2.5 civarıdır, yani 2 dersten daha fazla derse girmediğin an seni tam gün yok yazarlar.

Hocam benim anlamadığım sen 2.5'u nasıl 2'ye yuvarladın? Okullarda demek ki 2.5'u 3'e yuvarlayıp toplam 3 derse göre ele alıyorlar. Senin hesabında yanlış var bence.

Hocam benim anlamadığım sen 2.5'u nasıl 2'ye yuvarladın? Okullarda demek ki 2.5'u 3'e yuvarlayıp toplam 3 derse göre ele alıyorlar. Senin hesabında yanlış var bence.
Hocam 2'ye keyfime göre yuvarlamadım düz mantıkla, 8'in 1/3'ü 2.5'a yakın bir şey ediyor, yani 2.5 derse veya fazlasına girmeyen kişileri meb tam gün yok yazacağını söylüyor, bu da demek oluyor ki 3 derse giren tam gün yok yazılıyor çünkü 3, 2.5'ten daha fazla bir rakam, bilmiyorum belki ben bir detayı atlıyorum.

Ara derslere girmezsen tam gün yazılırsın. e-Okul'da 2 seçenek var birisi sabahtan yarım gün birisi öğleden sonra yarım gün. Müdür yardımcısıyla konuşursa yok bile yazılmayabilir.

İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim. Genelde şöyle olur ama atıyorum 9 ders görüyorsan öğleden önce veya öğleden sonra 5 derse girersen yarım gün yazılırsın eğer okulunda garip bir kural yoksa. Bizim sene başında 1 ders bile yok yazılsan tam gün yazılıyordun sonra müdür yardımcımız eski müdür yardımcımız oldu şu anda rahatız. Okuldan okula değişir. İnisiyatif gösterebilirler.
Zaten insiyatif gösteriyor çoğu yer, ben illa böyle olacak! gibi bir şey demek istemedim biraz yanlış anladınız kusuruma bakmayın, sadece yönetmelikte yazanı söylemeye çalışıyorum.

Yani sizin dediğinize göre her türlü 6 derse girmek zorundayım. Eğer 5 derse bile girersem tam gün yazarlar. Değil mi?
Yönetmeliğe tam anlamıyla uyarlarsa evet böyle yaparlar, ama yinede müdür yardımcısı insiyatif gösterebilir.

Hocam 2'ye keyfime göre yuvarlamadım düz mantıkla, 8'in 1/3'ü 2.5'a yakın bir şey ediyor, yani 2.5 derse veya fazlasına girmeyen kişileri MEB tam gün yok yazacağını söylüyor, bu da demek oluyor ki 3 derse giren tam gün yok yazılıyor çünkü 3, 2.5'ten daha fazla bir rakam, bilmiyorum belki ben bir detayı atlıyorum.

Zaten inisiyatif gösteriyor çoğu yer, ben illa böyle olacak! Gibi bir şey demek istemedim biraz yanlış anladınız kusuruma bakmayın, sadece yönetmelikte yazanı söylemeye çalışıyorum.

Yönetmeliğe tam anlamıyla uyarlarsa evet böyle yaparlar, ama yine de müdür yardımcısı inisiyatif gösterebilir.

Hocam 8 çarpı 1 bölü 3 işlemini yapar mısın rica etsem? 2.5'a yakın mı oluyor yoksa 3'e daha mı yakın oluyor?

Hocam 8 çarpı 1 bölü 3 işlemini yapar mısın rica etsem? 2.5'a yakın mı oluyor yoksa 3'e daha mı yakın oluyor?
Anlamadınız sanırım?, hesap makinesi 2.6 küsür bir şey buluyor, meb 2.6 ders veya daha fazlasına girmeyen birisi tam gün yok yazılır diyor, 3 sayısı 2.6'dan daha fazla bir sayı, yani 3 derse girmezsen mantıkken 2.6 ders ve fazlasına da girmemiş oluyorsun, yani 3 derse girmeyen birinin tam gün yok yazılması gerekiyor, çok uzadı bu konu, lütfen sadece düşünün.

Eki Görüntüle 2495848

Günlük toplam 8 saat var. 2/3'ü 5 saat 20 dakika eder 6 saat 5 saat 20 dakikadan büyük olduğu için 6 saat derslerde yok. Yazılırsa tam gün yok yazılır fakat 4 saat derslere gelmez ise yarım gün yok yazılır çünkü 4 saat 5 saat 20 dakikadan küçüktür. Benim resmi yönetmelikten anladığım bu ama bana kalırsa bence ikimizde yanlış biliyoruz en sağlıklısı müdürüyle konuşması.
Sonuçlarımız farklı çıkıyor olabilir, çünkü ben 8 saati dakikalara çevirmeden direkt böldüm, belkide benim hatam var, üzgünüm.

Son düzenleme:
Anlamadınız sanırım? Hesap makinesi 2.6 küsur bir şey buluyor, MEB 2.6 ders veya daha fazlasına girmeyen birisi tam gün yok yazılır diyor, 3 sayısı 2.6'dan daha fazla bir sayı, yani 3 derse girmezsen mantıkken 2.6 ders ve fazlasına da girmemiş oluyorsun, yani 3 derse girmeyen birinin tam gün yok yazılması gerekiyor, çok uzadı bu konu, lütfen sadece düşünün.

Ekran görüntüsü 2025-05-21 180703.png

Günlük toplam 8 saat var. 2/3'ü 5 saat 20 dakika eder 6 saat 5 saat 20 dakikadan büyük olduğu için 6 saat derslerde yok yazılırsa tam gün yok yazılır fakat 4 saat derslere gelmez ise yarım gün yok yazılır çünkü 4 saat 5 saat 20 dakikadan küçüktür. Benim resmi yönetmelikten anladığım bu ama bana kalırsa bence ikimizde yanlış biliyoruz en sağlıklısı müdürüyle konuşması.

Anlamadınız sanırım? Hesap makinesi 2.6 küsur bir şey buluyor, MEB 2.6 ders veya daha fazlasına girmeyen birisi tam gün yok yazılır diyor, 3 sayısı 2.6'dan daha fazla bir sayı, yani 3 derse girmezsen mantıkken 2.6 ders ve fazlasına da girmemiş oluyorsun, yani 3 derse girmeyen birinin tam gün yok yazılması gerekiyor, çok uzadı bu konu, lütfen sadece düşünün.

Sonuçlarımız farklı çıkıyor olabilir, çünkü ben 8 saati dakikalara çevirmeden direkt böldüm, belki de benim hatam var, üzgünüm.

Sorun yok bence müdürüne sorması lazım zaten.

Son düzenleme:
Yarın dişçi randevum var. Annem beni okuldan almaya gelecek. Toplamda 8 ders var. Kaç derse girersem yarım gün yazılıyorum? 4. derse girip 5 ve 6ya girmesem yarım gün yok yazılır mıyım?
Hocam valla benim lise bitti de bizde öyle 1/3 falan uğraşmıyorlardı hiç. Öğleden önce veya sonra sadece 1 ders bile olsa girmediysen yarım, öğleden önce ve öğleden sonra 1 ders girmediysen (toplam 2 ders olarak bahsediyorum hiçbir derse girmedi değil) tam gün yazıyorlardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı