Yarım kalan fiber altyapı ne olur?

ÜberSonic

Hectopat
Herkese merhaba, nisan 2024 tarihinde Türk Telekom bina içerisindeki bütün dairelerin içlerine kadar fiber optik kablo döşedi, ama herhangi bir kazı yapılmadı ya da bina içerisine herhangi bir fiber dağıtım kutusu konmadı, anladığım kadarıyla yandaki binada fiber altyapı varmış oradan bizim binaya fiber altyapı çekeceklermiş ama 2 aydır ses soluk olmayınca müşteri hizmetlerini aradım. Mh kadın, bölgenizde herhangi bir fibere dönüşüm projesi bulunmamaktadır filan dedi, ben de madem proje yok neden bina içerisine fiber kablo çekildi deyince de kem küm bir şeyler saçmaladı, kapadım telefonu.
Daha önce binasına fiber gelen insanların konularını okuduğumda önce binaya fiber altyapı çekip sonrasında dairelere dağıtım yaptıklarını yazmışlardı ancak biz de önce evlere fiber optik tesisat döşendi ama altyapının ana omurgasından eser yok gibi, daha önce benzer bir durum yaşamış birileri ya da durum hakkında bilgisi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Not: Resimdeki kablo bina girişinde, tahminimce ofdk konması planlanan nokta.

20240615_154942.jpg

Dosya Ekleri

• 20240615_154900.jpg
    20240615_154900.jpg
    121,4 KB · Görüntüleme: 58
MH biraz bilgisiz davranmış. Nisan ayında obk koyulduysa, yakın zamanda ofdk koyulur. Bölge bölge gidilir. Bir kere bölgenizde yatırım yok diye birşey yok, siz rotadasiniz ki obk getirmişler. Süreç şöyle işler, ofdk bina içine koyulur, daha sonrasında sinyal verilir. Ofdk'dan obk ile sonlandırma yapılır, biraz zaman alabilir bu süreç. İşin en derinine inersek, bu rota üzerinde bir sürü durum yaşanıyor. Odf'lerde bölünen f/b, l2 switch tps ile 1:4 switchlerle çoklanip, olt'ye kadar geliyor. Bu rota üzerinde Ofsd ile switch coklama yapılarak, binalara dağıtım yapılıyor. Eğer ki bu rota üzerinde olmasaydiniz, obk gelmezdi. Biraz bekleyin, ofdk koyulmaz ise, bağlı olduğun müdürlüğüne git. MH. Bilmez.

MH biraz bilgisiz davranmış. Nisan ayında obk koyulduysa, yakın zamanda ofdk koyulur. Bölge bölge gidilir. Bir kere bölgenizde yatırım yok diye birşey yok, siz rotadasiniz ki obk getirmişler. Süreç şöyle işler, ofdk bina içine koyulur, daha sonrasında sinyal verilir. Ofdk'dan obk ile sonlandırma yapılır, biraz zaman alabilir bu süreç. İşin en derinine inersek, bu rota üzerinde bir sürü durum yaşanıyor. Odf'lerde bölünen f/b, l2 switch tps ile 1:4 switchlerle çoklanip, olt'ye kadar geliyor. Bu rota üzerinde Ofsd ile switch coklama yapılarak, binalara dağıtım yapılıyor. Eğer ki bu rota üzerinde olmasaydiniz, obk gelmezdi. Biraz bekleyin, ofdk koyulmaz ise, bağlı olduğun müdürlüğüne git. MH. Bilmez.
Teşekkür ederim cevabın için, anlamadığım nokta herhangi bir kazı yapmadan başka bir binanın fiber altyapısını bizim binaya uzatabiliyorlar mı ve eğer uzatabiliyorlarsa bu bağlantı kalitesinde sorun yaşatır mı? Çünkü binamız eski bir bina ve bahsettiğim fiber altyapısı olan diğer binaya da fiber altyapı çok daha öncesinde gelmiş.

Teşekkür ederim cevabın için, anlamadığım nokta herhangi bir kazı yapmadan başka bir binanın fiber altyapısını bizim binaya uzatabiliyorlar mı ve eğer uzatabiliyorlarsa bu bağlantı kalitesinde sorun yaşatır mı? Çünkü binamız eski bir bina ve bahsettiğim fiber altyapısı olan diğer binaya da fiber altyapı çok daha öncesinde gelmiş.
Başka bir binanın fiberini uzatmak diye birşey yok. Rota üzerinde olan bölgeyi, OFSD'ye bağlarlar. Sizi de, bölge OFSD üzerinden, switch lpt yapılarak, binaya getirilebilir. Tabikide görmem lazım, daha net bilgi için.

Başka bir binanın fiberini uzatmak diye birşey yok. Rota üzerinde olan bölgeyi, OFSD'ye bağlarlar. Sizi de, bölge OFSD üzerinden, switch lpt yapılarak, binaya getirilebilir. Tabikide görmem lazım, daha net bilgi için.

Binamızda hali hazırda VDSL altyapı mevcut ve kullanılabilir durumda, yaklaşık 30 metre uzaklıkta Tip 1 bir OFSD'ye bağlı.

VDSL altyapı, saha dolabı(OFSD) ile daire arasında kalan kısmın bakır kablo ile döşeli olduğu bir altyapı türü, Aradaki bakır kabloyu söküp yerine fiber optik kablo döşemek mantık dışı bir iş mi olur? Eğer fiber uzatma diye bir şey mümkün değilse OFSD'den binaya ayriyeten bir kazı işi gerekir değil mi?

Ofsd'den binaya kazı yapmak gerekmeyebilir. Fakat lpt switch coklamasini yapmak, rpt üzerinden de olmayabilir. kabinin fotosunu çekme şansınız var mı?

Ofsd'den binaya kazı yapmak gerekmeyebilir. Fakat lpt switch coklamasini yapmak, rpt üzerinden de olmayabilir. Kabinin fotoğrafını çekme şansınız var mı?

tip 1.png

Dışarı çıkamadım o yüzden Google mapsten aldım, eğer kazı yapmak gerekmiyorsa çok iyi çünkü kazı işi çok uzatır gibi altyapının gelmesi işini, peki kazı yapmadan fiber optik kablo nasıl binaya getiriliyor, bu konuda bilginiz var mı?

Eki Görüntüle 2223352

Dışarı çıkamadım o yüzden Google mapsten aldım, eğer kazı yapmak gerekmiyorsa çok iyi çünkü kazı işi çok uzatır gibi altyapının gelmesi işini, peki kazı yapmadan fiber optik kablo nasıl binaya getiriliyor, bu konuda bilginiz var mı?
OFSD değil bu, tip7 dslam geniş bant saha kabini. FTTC. S/k'ya kadar fiber, binaya bakır gelir. Yeni nesil bu kabin üzerinden, ODF lne var ise fiber de verilebiliyor. Ama t.t böyle tercih etmiyor, bu kabinin yanına, ofsd koyulup, çoklanıp, ftth'i binalara getiriliyorlar genelde. Bir kaç sokak ötemde hem tıp 7 hemde ofsd var yan yana, ofsd'den alıyorlar hizmeti. Bahsettiğiniz bina'daki fiber, tip 7'den mi geliyor yoksa etrafta ofsd var mı?

OFSD değil bu, tip7 dslam geniş bant saha kabini. FTTC. S/k'ya kadar fiber, binaya bakır gelir. Yeni nesil bu kabin üzerinden, ODF lne var ise fiber de verilebiliyor. Ama t.t böyle tercih etmiyor, bu kabinin yanına, ofsd koyulup, çoklanıp, ftth'i binalara getiriliyorlar genelde. Bir kaç sokak ötemde hem tıp 7 hemde ofsd var yan yana, ofsd'den alıyorlar hizmeti. Bahsettiğiniz bina'daki fiber, tip 7'den mi geliyor yoksa etrafta ofsd var mı?

Valla etrafı çok dolaştım bundan başka yakında herhangi bir saha dolabı vb. bulamadım, VDSL hizmetini de bu kabinden veriyorlar, benim de kafam karıştı şimdi.

Valla etrafı çok dolaştım bundan başka yakında herhangi bir saha dolabı vb. bulamadım, VDSL hizmetini de bu kabinden veriyorlar, benim de kafam karıştı şimdi.
Tip7 saha kabininden ODF lne var ise fiber de verilebiliyor fakat bu şekilde dönüşüm çok az gördüm. Ofsd üzerinden veriyorlar genelde Bakalım, binaya ofdk geldiğinde, ekiplere sorarsın. Beni de etiketle, konuşuruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı