Yarış araçlarının direksiyonu kaç derece?

495256

Hectopat
Merhaba, T150 Pro'ya sahibim ve simülasyon oyunları oynayacağım fakat F1, GT3, GTE gibi yarış araçlarının direksiyonları kaç derece? Hiçbir yerde düzgün kaynak bulamadım. Bazısı 400 diyor bazısı 900 ama hiç sanmıyorum, 1 turdan fazla döndürdüklerini hiç görmedim yarışlarda. Bence 900 olsa çok hantal olurdu gibime geliyor bu yüzden 270'te kullanıyorum.

F1 için konuşuyorum; 270 diyen de var, 360 diyen de. Sanırım gerçek F1 araçlarında da piste göre modifiye edilebilen bir durum. Birkaç sene önce F1 e-Sports şampiyonu Jarno Opmeer 300 derece ile yarışıyormuş okuduğum kadarıyla.

900 derece olarak satılan direksiyon lar tek yöne mi yoksa çift yöne mi öyle bilmiyorum.

Babamın kiytirik arabasında yanlış hatırlamıyorsam 1.5 tur civarı dönüyor. Tek yöne (aslında 360+90'dan kesinlikle fazla ama) 450 derece diyebiliriz.
F1 aracı ise tek yöne 270 derece dönüyor. Monaco'da defalarca göründü. Normal sürüşte olmuyor, genelde birini geçerken, ilk tur trafiğinde falan oluyor.
Örnek video. Yanlış hatırlamıyorsam Kimi idi. Kanadını bariyerlere çarpmıştı. Birkaç kere ileri geri yapmasi gerekmisti. Onu bulamadım. Onda çok daha güzel görünüyordur.
Farkli şekilde de ayarlanabilir. Hiç zor bir şey değil. Belki bazı pilotlar farklı kullanıyordur. Genelde 180 civarında dönüyorlar normal sürüşte.

Neden önemsediğinizi anlamıyorum. Hangisinde rahat ediyorsanız onu yapın. Bence asıl olay aracın tekerinin döndüğü acı. Babamın kiytirik arabası ile Mercedes aynı dönmüyor. Aks mesafeleri arasında çok fark olmamasına rağmen Mercedes'in donus yaricapi çok daha ufak.

Son düzenleme:
F1 için konuşuyorum; 270 diyen de var, 360 diyen de. Sanırım gerçek F1 araçlarında da piste göre modifiye edilebilen bir durum. Birkaç sene önce F1 e-Sports şampiyonu jarno opmeer 300 derece ile yarışıyormuş sanırım.

Gerçek derecesi sanırım değişken Porsche 911 GT3-R arabası için 486 dereceymiş öyle kullanırım sanırım.

900 derece olarak satılan direksiyonlar tek yöne mi yoksa çift yöne mi öyle bilmiyorum.

Babamın kiytirik arabasında yanlış hatırlamıyorsam 1.5 tur civarı dönüyor. Tek yöne (aslında 360+90'dan kesinlikle fazla ama) 450 derece diyebiliriz.
F1 aracı ise tek yöne 270 derece dönüyor. Monaco'da defalarca göründü. Normal sürüşte olmuyor, genelde birini geçerken, ilk tur trafiğinde falan oluyor.

Neden önemsediğinizi anlamıyorum. Hangisinde rahat ediyorsanız onu yapın. Bence asıl olay aracın tekerinin döndüğü acı. Babamın kiytirik arabası ile Mercedes aynı dönmüyor. Aks mesafeleri arasında çok fark olmamasına rağmen Mercedes'in donus yaricapi çok daha ufak.

Sanırım F1 için sürücüden sürücüye pistten piste farklı.

900 derece olarak satılan direksiyonlar tek yöne mi yoksa çift yöne mi öyle bilmiyorum.

Örnek video. yanlış hatırlamıyorsam kimi idi. Kanadını bariyerlere çarpmıştı. Birkaç kere ileri geri yapmasi gerekmisti. Onu bulamadım. Onda çok daha güzel görünüyordur.

Önemseme sebebim daha gerçekçi sürüş için genelde F1 kullanmam sim oyunlarında GT3, GTE kullanıyorum.
Sanırım buldum teşekkürler yanıtlayan herkese.

Bir araç bulup piste gitmek o kadar da zor değil. Gerçekçi sürüş istiyorsanız onu tavsiye ederim. Vücudunuzda hissetmedikten sonra direksiyon çok boş geliyor bence.

15-16 yaşımda araç bulmak kolay değil 2012'den beri motorsporlarla uğraşıyorum GO kart eğlenceli gelmiyor artık olduğum yerdeki GO kartlar güzelde değil. :(

900 derece olarak satılan direksiyon lar tek yöne mi yoksa çift yöne mi öyle bilmiyorum.

Örnek video. Yanlış hatırlamıyorsam Kimi idi. Kanadını bariyerlere çarpmıştı. Birkaç kere ileri geri yapmasi gerekmisti. Onu bulamadım. Onda çok daha güzel görünüyordur.
Farkli şekilde de ayarlanabilir. Hiç zor bir şey değil. Belki bazı pilotlar farklı kullanıyordur. Genelde 180 civarında dönüyorlar normal sürüşte.

Turdan bağımsız olarak Mercedesler'de tekerlerin dönüş çağı derecesi farklı diğer arabalara göre. Özellikle eski Mercedeslerde tam sağa veya tam sola kırılmışken ön tekerlere bakınca garip yatık durduğunu görürsün bu yüzden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı