Yarış motoru kullanılır mı?

356463

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2020
Mesajlar
4.418
Makaleler
7
Çözümler
40
Elimde 6 adet yarış motoru var.
2.5kg itkisi var. Ben bununla 6 motorlu bir drone yapmak istiyorum. Lakin itki ağırlık oranı çok yüksek olduğundan araç çok hızlı olacak. Düşük devirlerde ise 4 motorlu denediğimde pervaneler arası devir farkı oluyor, bazen yavaşlıyorlar, bazen hızlanıyorlar hatta düşük devirde doğru düzgün çalıştıramıyorum kumandadan. Sırf çalıştıramadığımdan dolayı dört motorlu hali paramparça oldu 😅
Asıl sorum şu olacak. Ben bunları düşük devirde çalıştırabilir miyim? Yoksa ek ağırlık koyarak itki ağrılık oranını mı düşürmem gerekir?
@SideWinder @flayzeraynx
 
Oncelikle, yapmak istediginiz cihazin amaci nedir? Teknofest icin mi? 6 motor ucus stabilitesini arttirmak icin ideal ancak bu da rezonans'i arttiracagindan tuning islemi biraz zor olur.

Devir olayini nerede deniyorsunuz? Cihazin 4 motoru da ayni donecek diye bir kaide yok. Gyroscope, cihazin pozisyonuna gore eger horizon mode'da ise duzeltmek icin her motora farkli guc gonderecektir. Ancak Acro mode'da boyle bir durum yok.

Ayrica motorlar cok guclu gelse bile, betaflight'ta Throttle limit ile motorlara gidecek voltaji azaltabilirsiniz.

Ben daha once 6s 6kol ve 6" bir cihaz yapmistim, adini da 666 koymustum :) Biraz tune ettikten sonra canavar bir cihaz olmustu.

1658426423912.png


1658426485205.png
 
Son düzenleme:
Hocam devletten bütçe yardımı oluyor mu? O kadar bütçeyi nereden buluyorsunuz? Sanırım bütçe engel olacak bana.😔
Devletten bir yardım almıyorum hocam. Ağım sayesinde bulmayı başardım sponsor. Evet bütçe inanılmaz büyük bir sıkıntı. Normalde bu sene katılacaktık, rapor aşamasını geçtik, video aşamasında sadece uçuş kısmını dolduramadık üretemediğimizden dolayı. Sponsor bulduğumuzda ise ne malzemeler yetişirdi ne yetişse bile üretmemiz pek mümkün değildi. Seneye katılacağız inşallah.
Ayrıca takip etmek isterseniz üretim sürecini burada paylaşacağım üretim sürecini. Havacılık Adına!
 

Geri
Yukarı