Yarış simülasyonu için kokpit tasarımı nasıl olmalı?

Skadi28

Centipat
Daha fazla  
Selamlar ben bir kokpit alma girişiminde bulunacağım ve kafamda bir istek mevcut. Ben o kokpitte hem günlük olarak bilgisayar oyunlarımı oynayabileceğim hem de aynı zamanda yarışlarımı yapabileceğim hibrit modülerli bir şey olmasını istiyorum. Bunun için monitörleri ileri geri hareket ettirmeyi düşünüyorum. Monitörler direksiyonun gerisinde iken yarış yapacağım, monitörleri raylı bir kızakla direksiyon veya ondan daha yakın bir pozisyona getirince de (yandan ek bir parça ile) normal bir masaüstü PC imiş gibi kullanmak istiyorum. Bu fikrin uygulanabilirliği sizce nedir veya bu olmasa bile bu amaca hizmet edecek neler yapabilirim? Kafamdaki sistemin resmini ekledim.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-07-18 224134.png
    Screenshot 2025-07-18 224134.png
    113,7 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot 2025-07-18 225646.png
    Screenshot 2025-07-18 225646.png
    13,2 KB · Görüntüleme: 22
Bence biraz saçma olmuş söyle bir öneri verebilirim uzun bir masa yapıp sol veya sağ tarafına direksiyon kokpiti koyup diğer tarafında ise normal gündelik kullanacağını şekilde yan şekilde hareket eden kayan bir sistem yapabilirsiniz monitörle için bu şekilde daha sağlıklı ve estetik duracağını düşünüyorum. Ya da farklı bir fikir 3 monitör yerine bir monitör alırsınız daha geniş ultrawide olabilir bir tane de normal kullanım için bir monitör alırsınız hiç hareket ettirmeden sistem güzelce çalışabilir.

Bence biraz saçma olmuş söyle bir öneri verebilirim uzun bir masa yapıp sol veya sağ tarafına direksiyon kokpiti koyup diğer tarafında ise normal gündelik kullanacağını şekilde yan şekilde hareket eden kayan bir sistem yapabilirsiniz monitörle için bu şekilde daha sağlıklı ve estetik duracağını düşünüyorum. Ya da farklı bir fikir 3 monitör yerine bir monitör alırsınız daha geniş ultrawide olabilir bir tane de normal kullanım için bir monitör alırsınız hiç hareket ettirmeden sistem güzelce çalışabilir.

Hareketli sistem yapma niyetim şundan ben önüme 2 3 sigma ile klavye fare için alan yaparım ancak monitörler uzak kalacakmış gibi geldi. Önerinize gelince demek istediğiniz şu mu masa çöz ardından uzun kısmına kokpit gelecek şekilde yerleştir günlük kullanıma geçince monitöleri olduğu yerde dönecek bir sistem mi olacak bu.

Yani biraz karışmış olabilir ama tek bir masa üzerinden yapılabilir demiştim ama sizin odanıza ve alanı nasıl kullanmak istediğinize göre değişir aslında zaten 3 monitörü yan yana koyduğunuzda bile çok büyük bir yer kaplayacaktır 3 tane monitörü öyle sürekli kaydırmak pek kolay olacağını düşünmüyorum aslında.

Yani biraz karışmış olabilir ama tek bir masa üzerinden yapılabilir demiştim ama sizin odanıza ve alanı nasıl kullanmak istediğinize göre değişir aslında zaten 3 monitörü yan yana koyduğunuzda bile çok büyük bir yer kaplayacaktır 3 tane monitörü öyle sürekli kaydırmak pek kolay olacağını düşünmüyorum aslında.
kokpiti ekleyince garip bir düzen oluşacak odada onunun farkındayım ilk baştaki fikrim koltuğu normalden biraz daha uzağa hareket edebilecek ekstra olarak direksiyonunda masanın altına girecek masadan bağımsız bir sistem olacaktı monitörleri hareketli tutacaklarla sabitli olacaktı sonra sadece monitörleri sabitleyip onuda hareketli hale getirme daha az uğraştırıcı ve mantıklı olacakmış gibi geldi

Ya dostum şimdi sana ne desem bilemedim yani dediğim gibi kendi odanı ve alanı nasıl kullanacağın önemli bence YouTube'da insanların kurduğu sistemleri bir incele derim en azından kafanda net bir fikir oluşabilir ayrıca 3 monitör ve tek monitör farkı nedir onları da net bir şekilde görebilirsin.

Ya dostum şimdi sana ne desem bilemedim yani dediğim gibi kendi odanı ve alanı nasıl kullanacağın önemli bence YouTube'da insanların kurduğu sistemleri bir incele derim en azından kafanda net bir fikir oluşabilir ayrıca 3 monitör ve tek monitör farkı nedir onları da net bir şekilde görebilirsin.
anladım sağolasın hocam gece gece uğraştırdık seni. umarım başka insanlarda görüpte fikir verirler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı