Yaş ilerledikçe oyundan alınan keyif azalıyor mu?

Yaşla alakası olduğunu düşünmüyorum.
Ben genç yaşta birisiyim ve genelde eski oyunlar nostaljik hislerle oynamamama rağmen daha çok keyif veriyor.

Yoksa bir tek bana mı eski oyunların bölüm tasarımları genelde yeni oyunlardan daha iyi oluyormuş gibi geliyor?

Doğru azalıyor ama yaş tek etken değildir bende eskiden internet kafede oynadığım Age of Empires, Cod2, Metin2 , Max Payne gibi oyunlardan aldığım zevki RDR2, Watch Dogs gibi yeni çıkan oyunlardan alamıyorum şöyle düşünüyorum eskiden sınırlıydı her şey bol değildi sabaha kadar PC atmak mı çok nadirdi şimdi istediğim her gün sabahlıyorum istediğim her oyunu oynuyorum. Bence sorunun asıl kaynağı bu.
Haklısın

Ya arkadaş ortamı hala keyifli ama ben Single oyunlarda bile deli gibi keyif alırdım. Kendimi oyunun içinde hissederdim. Uçuş Simulator'lerine aşırı hevesliydim misal ama imkan yoktu. Şimdi PC var, joystick aldım, mfs 2020 var ama gözüm almıyor o kadar ayrıntıyı öğrenmeyi misal. Yarım saat takılıp kapatıyorum. 1 2 GB'lik oyunlar aylarca oynatırdı kendini, şimdi PC 100+ GB oyun dolu ama ya onlar yavan ya da benden geçmiş oyun işi.

Böyle bir durum da olabilir hakikaten.

Bak Enis Kirazoğlu'na sıkılıyor mu hiç.

Ben 19 yaşındayım, büyük değilim yani ama okuma yazma bilmezken babam sayesinde oyun oynamaya başlamıştım. Zevklerim değişti evet ama güncel olan her RPG oyunu oynamaktan zevk alıyorum. 5-6 saat oynayamıyorum artık ben de ama günde 2-3 saat eğlenceli geliyor.

21 yaşında azalmadı. Bir daha da azalmaz bence. Ayrıca yaşla alakası yok.
Hevesle var. Tutkuyla var.

RPG film,kitap arıyordum o derece oyun manyağıydım. Bu sıralar azaldı oyun zevkim. Yaşla alakası yoktur bence.

Herkes için geçerli olmasa da yaşla da ilgisi var bence.
Bak Enis Kirazoğlu'na sıkılıyor mu hiç.

Ahahaha o adam gerçek hayattan çok oyunlarda yaşıyordur. Doğru bir kıyas değil. :) Ben buradaki 29+ yaşları merak ettim aynı durum var mı diye ama pek görünmüyorlar. :)

Aslında yaş ilerledikçe bazı sorumlulukların daha çok farkına varılıyor ve eskiye göre oyun oynama sürelerinde azalma yaşanıyor.
Çok doğru noktaya değindin 10 15 yaşlarında çocukken tek emelim hayatta Metin2 de metin kesmek , dolunay düşürmekti hayat hakkında tek gerçekliğimiz oyundu. Şimdi çoğumuz üniversite okuyoruz ya da meslek hayatına atıldık kimi abilerimiz kardeşlerimiz evlendi sırtına ekstra yük bindi hepimizin o yüzden oyunlara da odaklanamıyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi değil artık hayatta başka emellerimiz var eskiden hatırlıyorum güne oyunla başlayıp oyunla bitiriyordum şuan oyun oynamıyorum bilgisayarı bile açmıyorum , foruma yeni başladım açarsam da forumda takılıyorum sohbet arıyorum. Sosyalleşme gayesindeyim , eskiden 2 saat attığım League of Legends 'dan aldığım keyfi şimdi Extreme deneyimler yaşayarak anca alıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı