Steam Yasaklanacak mı?

Fazla gaza gelmeye gerek yok koskoca hükümet ne de olsa kimse bir şey yapamayacağının farkında ha yapılan protestolar sonucunda iş iptal olur mu orasını bilemem ama her şey her an olabilir dediğim gibi.
Kendileri de buradan milyonlarca TL vergi alıyor. Discord bunun yanında hiçbir şey. Yapamayacaklarının kendileri de farkında. Amaçları kontrole almak kapatmak değil.

Yasaklanacaktan ziyade yasaklanmasının önü açılacak diyebiliriz. Bu kadar yasakçı olana kadar Afganistan'daki gibi internet kablolarını kessinler, içlerinin yağları erir herhalde.

Oyun yasaklama muhabbetine girecek kadar cahil olmaları gerçekten üzücü. Zaten oyunlardan vergi alıyorlar. Oyunları yasaklamaya başladıkları anda konsol satışları patlayacak, bu sefer de oradan vergi alamayacaklar. Bu yüzden devletin bu işe gerçekten gireceğini düşünmüyorum. Millet mevcut sorunlardan dolayı tepkili olduğu için gündemi değiştirmek istiyorlardı. Çözüm olarakta tansiyonu ölçmek amacıyla böyle saçma bir konuyu gündeme getirdiler. Sosyal medyada ciddi bir tepki oluştuğu için de yasaklama gibi bir kararın geleceğini sanmıyorum. Zaten vergiye bu kadar bağımlı bir devlet için her türlü zarara girilmiş olur. Ama keşke insanlar en başta Discord veya Roblox gibi platformlar yasaklandığında adam akıllı tepkisini koysaydı da bugün bunları konuşmak zorunda kalmasaydık. Maalesef millet değneğin ucu kendisine dokunana kadar sesini çıkarmıyor. Sonuç olarak da böyle saçma sapan gündemlerle uğraşıyoruz.

Bence amaçları enflasyonu düşürmeye çalışmak. 2024'te Türkiye'den oyunlara aktarılan para 695 milyon dolardı. 2025'te kur makasının artmasıyla birlikte kim bilir ne kadar olmuştur. Yaptıkları yanlış! Başımızdakiler enflasyonu ve hayat pahalılığını yurtdışından getirilen ürünleri veya dijital oyun platformlarını yasaklamakla düşüremezler. Çocukları, sağlığı falan bahane ettiklerini düşünüyorum. Hiç de azımsanamayacak sayıda çocuk et yiyemiyor, protein alamıyor, aç yatıyorlar! Samimi yöneticiler önce bunları düşünür. Hayat pahalılığı ve enflasyon ancak üretim ile düşürülebilir. Bu potansiyele ve çabaya sahip olmadıklarını düşünüyorum. Bırakın üretimi elimizdeki tarım ve hayvancılıktan dahi olduk, gıda enflasyonu Dünya'nın neredeyse tamamında düşerken bizde zirvelerde.

Ben Steam'den yaklaşık 200 oyun satın aldım ve bunların yarısından fazlasını oynamadım daha :( Hesap elimde şişmez umarım. :((

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-06 154832.png
    Ekran görüntüsü 2026-02-06 154832.png
    25,6 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Bence amaçları enflasyonu düşürmeye çalışmak. 2024'te Türkiye'den oyunlara aktarılan para 695 milyon dolardı. 2025'te kur makasının artmasıyla birlikte kim bilir ne kadar olmuştur. Yaptıkları yanlış! Başımızdakiler enflasyonu ve hayat pahalılığını yurt dışından getirilen ürünleri veya dijital oyun platformlarını yasaklamakla düşüremezler. Çocukları, sağlığı falan bahane ettiklerini düşünüyorum. Hiç de azımsanamayacak sayıda çocuk et yiyemiyor, protein alamıyor, aç yatıyorlar! Samimi yöneticiler önce bunları düşünür. Hayat pahalılığı ve enflasyon ancak üretim ile düşürülebilir. Bu potansiyele ve çabaya sahip olmadıklarını düşünüyorum. Bırakın üretimi elimizdeki tarım ve hayvancılıktan dahi olduk, gıda enflasyonu dünya'nın neredeyse tamamında düşerken bizde zirvelerde.

Ben Steam'den yaklaşık 200 oyun satın aldım ve bunların yarısından fazlasını oynamadım daha :( hesap elimde şişmez umarım. :((

DPI kullanarak girersin ama bu yasaklara bir dur demeli. Devlet çocukları düşündüğünü söylüyor ama bir bakan, bir milletvekili çıkıp demedi ki veliler neden çocuklarına gözkulak olmuyor ona kalırsa dışarıda bir ton kötülük var çocukların dışarı çıkmaması gerek. Bütün televizyon yayınlarının kısıtlanması gerek fakat dünya böyle işlemiyor aynısını zamanında Minecraft'a da yapmışlardı aman bu oyun şöyle böyle demişlerdi haber kanalları. Biri çıkıp demedi bu veli ne halt yiyor çocuğuna göz kulak olmuyor. Çocuk yaptığından sorumlu değil çünkü daha dünyayı keşfediyor ailesinin ona doğru yolu göstermesi lazım. Ara da bulasın.
( Bu dediğim olgunluk çağına girmeyen çocuklar için geçerli yoksa suç işleyen sokağa s** o***** ¢ larını savunduğum yok MANTIKLI DÜŞÜNEN HER BİREY YAPTIĞINDAN SORUMLUDUR umarım ban yemem)

Bunu şöyle özetleyebiliriz bir çocuğun vahşet içeren +18 bir film izlemesi ailesinin buna bir şey dememesi ama çocuk aynı şeyi gerçek hayatta gerçekleştirdiğinde kıyameti koparıp vay benim çocuğum şöyle iyi böyle iyi sistem kötü şirketler kötü her şeye çamur atarlar.

Son düzenleme:
( Bu dediğim olgunluk çağına girmeyen çocuklar için geçerli yoksa suç işleyen sokağa s** o***** ¢ larını savunduğum yok MANTIKLI DÜŞÜNEN HER BİREY YAPTIĞINDAN SORUMLUDUR umarım ban yemem)
Doğru söyleyeni banlayacaklarını düşünmem, eğer sana ban atacaklarsa benim de ban yemem gerekir. Sana ban atarlarsa bana da atsınlar (Yöneticileri kışkırtmaya çalışmıyorum, yanlış anlaşılmasın, potansiyel bir hatanın önüne geçmeye çalışıyorum.).

Doğru söyleyeni banlayacaklarını düşünmem, eğer sana ban atacaklarsa benim de ban yemem gerekir. Sana ban atarlarsa bana da atsınlar (Yöneticileri kışkırtmaya çalışmıyorum, yanlış anlaşılmasın, potansiyel bir hatanın önüne geçmeye çalışıyorum.).
sansürlü yazdığım şeylerden dolayı yoksa gündem konuşana neden ban atsınlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı