Yasal olan kişisel savunma araçları

solvadors

Kilopat
Herkese merhaba, tek başıma yaşıyorum ve artık günümüzde bilek gücü ile bir yere kadar savunma yapılabiliyor. Geçenlerde komşunun gürültü yapması üzerine polise şikayette bulundum ve onlar da erkek arkadaşlarını çağırdılar. 3 kişi kapıma gelip beni tehdit etmek istediler, sanıyorum ki iri yarı bir yapım olmasa dayak yiyecektim. Bu durumda polisi ara diye tavsiye vermeyin, biliyorsunuz ki polis gelene kadar neler olur neler. Önerebileceğiniz bir kişisel savunma aracı var mıdır? Tabi ki yasal olmak şartıyla. Bir de nereden temin edilebilir? Teşekkürler.

Alacağınız bir kuru sıkı koruyabilir ama eğer onlarda yasa dışı bir araç varsa onu kullanmaya tetikleyebilir. Yinede korkutmak amacıyla bulundurulabilir. Onun dışında eğer konuşma halindeyseniz ve negatif bir durum hissetiyseniz kesinlikle sırtınızı yani arkanızı boş bir yere çevirin. Arkanızdan darbe almak olası bir kavgayı baştan kaybetmektir. İri yarı bir yapım var dediniz bunu kullanmasını bilin yeri gelince tabi. 🙂

Alacağınız bir kuru sıkı koruyabilir ama eğer onlarda yasa dışı bir araç varsa onu kullanmaya tetikleyebilir. Yinede korkutmak amacıyla bulundurulabilir. Onun dışında eğer konuşma halindeyseniz ve negatif bir durum hissetiyseniz kesinlikle sırtınızı yani arkanızı boş bir yere çevirin. Arkanızdan darbe almak olası bir kavgayı baştan kaybetmektir. İri yarı bir yapım var dediniz bunu kullanmasını bilin yeri gelince tabi. 🙂
Evet, ben de korkutma amaçlı yazmıştım. Fakat onlarda yasa dışı bir araç olacağını aklıma getirmedim. Hatırlattığınız iyi olmuş.

İriliğimi kullandığım için o gün dayak yemedim :D o gün bu taktik tuttu ama başka zaman tutmayabilir. Silah sevmem, aslında demek istediğim teleskopik job tarzında şeyler, bunlar bildiğim kadarıyla suç. Ama nefsi müdafaa amaçlı kullanıldığında suç aracı olmadığı yazıyor. Tuhaf bir durum var. Bulundurmak suç ama savunmak için kullanırsan suç değil?

En mantıklısı birkaç kişi bulmak, mahalle kavgalarında hiçbir yasa dışı olay görmüyorum (Yasa dışı aletler hariç), konuşmakla olmayacağını zaten anlamışsınız eğer adam toplayamıyorsanız kurusıkı gibi birşey önerebilirim en fazla.

Dostum kapının hemen arkasına yani kapıyı açınca görülebilecek bir yere koyuyorsun bir tane av tüfeği sorun kökünden çözülüyor :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı