Yasal savunma araçları

En iyisi ve güvenlisi biber gazı ama kullanırken dikkatli olmanız gerek. Bizim mahalle de ki markette bir olay yaşanmıştı dükkan sahibi biber gazını saldırgana fazla sıktığı için 3 gün dükkanı açamamışlardı. Biber gazının gücü hafife alınmamalı :).

Hocam asıl bıçakla veya silahla gezerken her şey olabilir. Burada kaçımız SAT komondosu? Adamın silahı yoktur, bıçak çekersin elindeki bıçağı alır sana takar. Trafikte veya sokakta üstünüze doğru yürüyen birisi varsa spreyi sıkıp uzaklaşıp gerekli yerlere haber vereceksiniz.
Biber gazı bana en mantıklısı geldi açıkçası. En başta dediğim gibi hiç kavga etmemiş birisiyim, asıl nedeni karşımdakine vurmaya kıyamadım şu ana kadar, bana da bir zarar vermediği için konuşup geçtim ama artık konuşmadan anlamayan tipler gümbür gümbür geliyor gibi. Bıçak alsam onu sokacak g*t ve çeviklik bende yok açıkçası. Yakın dövüş benden uzak, Allah'a yakın olsun desem yeridir.

Biber gazı bana en mantıklısı geldi açıkçası. En başta dediğim gibi hiç kavga etmemiş birisiyim, asıl nedeni karşımdakine vurmaya kıyamadım şu ana kadar, bana da bir zarar vermediği için konuşup geçtim ama artık konuşmadan anlamayan tipler gümbür gümbür geliyor gibi. Bıçak alsam onu sokacak g*t ve çeviklik bende yok açıkçası. Yakın dövüş benden uzak, Allah'a yakın olsun desem yeridir.
Hocam biber gazı size kalmış ancak iyi bir eğitmenlerden savunma sanatı öğrenmenizde iyi olur zorbalıklara karşı ve hem sağlıklı yaşam içinde.

Yasal olan tek şey sağ ve sol yumrugunuz o da milli boksör değilseniz. Ama illa bir şey taşımak istiyorum diyorsanız savunma yüzükleri vardı, iki tane çelik çentik var üzerinde ciddi can yakabilir. Onun haricinde parmak muştayi dikkat cekmesin diye boynuna asip kolye gibi taşıyanlar vardı arkadaşlarım arasında. Bir de kemer tokası şeklinde çakılar mevcut bunlarin hiçbiri tavsiye değildir. Tehlike durumunda kolluk kuvvetlerimize haber verip olay alanını terk etmeniz en doğru karar olacaktır.

Yakın dövüşte inan kendime güvenim 0. Kendime güvenim olsa inan ilk önce bir savunma sanatı öğrenirdim.

Yakın dövüş ve savunma sanatlarını yaparken özgüveniniz oluşacak ve kendinizi iyi hissedeceksiniz. Öğrenmenin zararı yok. Eğitmende işinin ehliyse ve sizinde çabanızla güzel şeyler olacaktır.

Hocam zaten önünüze gelen bıçak takmaya kalkarsanız ya çok yaşamazsınız ya da hapse girersiniz. Nefsi müdafaa bilindiği gibi kolay şartlarda oluşmuyor. Karşınızdaki size bıçak çekip bile gelse siz bıçağınızla onu öldürdüğünzde suçlu konumundasınız. Öleceğinizin %100 kesin olduğu nadir anlarda geçerli oluyor.

Hocam zaten önünüze gelen bıçak takmaya kalkarsanız ya çok yaşamazsınız ya da hapse girersiniz. Nefsi müdafaa bilindiği gibi kolay şartlarda oluşmuyor. Karşınızdaki size bıçak çekip bile gelse siz bıçağınızla onu öldürdüğünzde suçlu konumundasınız. Öleceğinizin %100 kesin olduğu nadir anlarda geçerli oluyor.
Evet bir ara araştırdığımda bu bilgileri de gördüm haklıyken haksız duruma düşürdüğü durum daha çok. Bu yüzden yasal bir arayışa girdim. Niyetim karşımdakini öldüreyim, kalıcı hasar vereyim değil zaten. Bir süre etkisiz hale gelsin ve ben oradan uzaklaşayım yeterli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı