Yaşamak için hangi ülkeyi tercih ederdiniz?

Hocam 6 ay önce 1 İsveç Kron'u 1 Türk lirası idi ve asgari ücret 18500 Kron civarında. Muhtelemen oradaki mültecilerin refah düzeyi bile bizim buradakinden daha iyi durumdadır. Zaten kendi ülkemizde yabancıyız, burası daha sorunlu.
İstatistikler yoldaki her 4 kişiden birinin mülteci olduğunu söylüyor. Mülteci ve beraberindeki güvenlik sorununu ekonominin bile düzeltemeyeceği durumunda olduğunu biliyorum. Gidip gezilebilecek bir ülke ama kesinlikle uzun vadede yaşam planı yapmamanızı öneriyorum. Orda yaşayan varsa son durum hakkında bilgi verebilir kaynak paylaşabilir mi ?
 
Akdeniz akşamları bir başka olan İspanya ve Portekiz(Akdeniz kıyısı yok). Havası iyi ortamı güzel insanları ırkçı vs oranı az.
 
İstatistikler yoldaki her 4 kişiden birinin mülteci olduğunu söylüyor. Mülteci ve beraberindeki güvenlik sorununu ekonominin bile düzeltemeyeceği durumunda olduğunu biliyorum. Gidip gezilebilecek bir ülke ama kesinlikle uzun vadede yaşam planı yapmamanızı öneriyorum. Orada yaşayan varsa son durum hakkında bilgi verebilir kaynak paylaşabilir mi?

İsveç'te mülteci sorunu var mı diye sorduğumu hatırlamıyorum, İsveç'te mülteci olduğunu neden gözümüzün içine zorla sokmaya çalıştığınızı ya da buradaki mülteci sorununu göz ardı etmenizi de anlamıyorum. İstatistiksel olarak mültecilerin en çok suç işlediği ülkenin neresi olduğu belli aslında. İsveç'te uzun vadeli yaşayan tanıdıklarım var istatistiksel olarak sizin için yeterli olurlar ise iletişime geçireyim. Bu adamlar bilmiyor mu İsveç'in bu kadar kötü bir yer olduğunu da istatiksel olarak geri dönmek için çaba göstermiyorlar, yoksa kurulu düzenleri falan mı var? Bir ülke nüfusunun yarısı bile mülteci olabilir ancak bu mültecileri bir uyum sürecine sokarsın, adam mültecidir ama ülkenin diline, geleneklerine bağlı hale gelir ve mülteci olduğu ülkenin ekonomik menfaatlerine katkıda bulunur. Şahsen 80 milyonluk nüfusta gezen 6 milyon mülteciye karşılık 4 kişiden 1'inin uyum süreci geçirmiş mülteci olmasını tercih ederim. Hocam sen şu dolaptan klima yapmayı düşünen arkadaştın değil mi, kusura bakma benim hatam. Sana iyi sosyaller.
 

Geri
Yukarı