Yaşamak için tutunduğunuz dal ne?

Babamın faktörüde burda oynuyor, ne kadar kızsamda bu Pazartesi beni yazılım+spor salonuna yazdıracak yani asosyal olduğumu düşünmeseler pc gitmese belki daha mutlu olurdum.
Kalp ritim bozukluğu psikolojik olduğundan dolayı daha yavaşlatmayı başaramadılar :) En hoş olanı ise bana OKB hastalığını koyan bir Türk Doktor değildir, 9. Ayımda ziyarete gelen yabancı doktordu...
Reis, öleceğiz diye yaşamayalım mı? :) Boşver be ölüm var olduğu için yaşam tatlı değil mi. Anı yaşa. (Yanlış anlama, fikirlerini goygoya almıyorum. Amacım farklı bir bakış açısı katmak.)
Düzenleme: Arkadaşlar belirtmiş zaten tedavisi de var imiş. Takma kafana.
 
Benim tutunduğum tek dal var o da "İnsanlık". Eğer bu dünyaya insan olarak gelmişsek; mutlaka birilerine insanlık etmeliyiz. İnsana yaraşır bir hayat sürmeliyiz.

Ölümü inanılmaz derecede merak eden biriyim; merakımın son bulacağı güne kadar sahip olabildiğim kadar çok bilgiye - alanımda uzmanlığa sahip olmayı hedefliyorum. Bunun bana maddi anlamda da getirisi olacak elbette; bu parayla da hem kendime hem de sevdiklerime konforlu bir hayat yaşatmayı istiyorum.

Yine de tutunduğumuz dal, dal değil; ne ara kuruyup koptuğunu anlamayacağız bile. İnsanoğlunun ömrü gerçekten çok kısa. İnsan bazen aklının kavrayamayacağı şeyleri sorgularken buluyor kendini, hayat gerçekten çok garip :)
 
Ne dalı ya, biz kuş muyuz? 🤣
Nefes alın, derin derin nefes alın, nefes alırken güzel çiçeklerin güzel kokularını da içinize çekin. Gözlerinizi kapatın, güneşin sıcaklığını yüzünüzde hissedin. Hayat dolu martı çığlıklarını, kuş seslerini dinleyin. Arıların vızıltılarını, karıncaların hayata tutunabilmek için yaptığı çabaları izleyin.
Kısaca nefes almaya devam edin, bir gün istesenizde alamayacaksınız.

Ne boş yaptım be 😁 Takılın işte kafanıza göre, sizi mutlu eden şeylere yönelin.

Millet kendinr tanrı falan arıyor lan. Ne kafalar varsa xd.
Kendimde iyi bir gelecek görüyorum.
Ama eğer olmazsa 1 saniye durmam.

Sorma ya bu konuya girdim pisikolojim bozuldu. 🤣
Yolculuk nereye? 😅
 
Herhangi bir dine mensup değilim. Semavi dinlerden birine mensup olsam iyilik ve ibadetlerimi yerine getirmek sonrasında ödüllendireleceğime olan inancım olsaydı bunun uğrunda çalışırdım fakat böyle bir inanışım yok. Peki beni ne mi bağlıyor hayata aslında milletim, milletime karşı bir sorumluluğum olduğuna inanıyorum beni var edenin milletim olduğuma inanıyorum onları çıkarları için kendimi geliştiriyorum topluam faydalı birey olmak için çabalıyorum. bir insanın sevdikleri için yaşaması bunlar anlamsız olduğunu düşünüyorum çünkü eninsde sonuntek tek kalacaksın ölecekler ama toplum başkadır toplum yaşamaya devam eder bir şekilde sen olsanda olmasanda, tabikide sevdiklerine değer vermek önemsemek iyiliklerini düşünmek en doğal haktır ve öylede yapılması gerekir. Çünkü toplumun yapıtaşı ailelerdir aile sorunları toplum sorunlarını yaratır. Arkadaşlar hayatta bir uğraş edinmelisiniz yoksa hayat gerçekten geçmiyor cevaplanması gereken çok soru aydınlatılmayı bekleyen birçok keşif, çözülecek birçok sorun var. kendinizi değersiz gördüğünüzde aklınızda şu olmalıdır ben milyonlarca yıllık evrim sürecinde oluştum ve doğdum. Bu toplum benim ihtiyaçlarımı sağladı barınma, sağlık, güvenlik, gıda yani toplum nezninde değerliyim. siz kendinize inanmasanızda size inanan milletiniz liderleriniz var. Ben bir siyasi oluşum oluşturma çabasındayım millet odaklı likayat odaklı bu uğraş beni ayakta tutuyor başaramasam bile bunun ilerideki gençlere örnek olacağı kanaatindeyim bu sebeple başaramazsam bile geri dönmeyi düşünmüyorum. kısaca toplum insanlık için uğraş edinin böylece hayata tutunursunuz.
 
İnancım, gerçekleştiremediğim hayallerim ve sevdiklerim. Şunu unutmayın sizi umursanmadığını düşündüğünüz insanlar bile öldüğünüzde yıkılabilirler. Özellikle bir yakınınsa durum daha da feci. Küçük yaşta annemi kaybettiğimden biliyorum.
 
Bir gün bu ülkeden çıkıp, aldığım eğitime ve emeğime değer verecek bir yerde veya birilerinin yanında çalışıp hayatımı rahatça yaşayıp sonra da ölüp gideceğime olan inancım veya ümidim.

Sent from my LG-H990 using Technopat mobile app
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı