Yaşlı insanlara saygı duymuyorum

Saygı görmek isteyen, saygı göstersin. -Tony Soprano

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlemenizi öneririm sinema tarihinin en iyi dizilerinden biri.

Bu konuya bende biraz katılıyorum biraz katılmıyorum. Öncelikle yaşlılara saygı gösterilmesinin asıl sebebi görmüş geçirmiş tecrübe edinmiş olmaları. Bu yanıyla saygı gösterilebilir olsalar da ben en fazla icraat a bakarım kaç yaşında olduğuna değil. Ona bakarsan 30 yaşında ki biri de yaptığından dolayı saygıyı hak eder. Vasfına bağlı.

Recep Baltaş'ın böyle bir konusu vardı. Bir an o sandım, 4 yılda ne oldu da tekrar aynı konuyu açtı diye

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen gün köyden dönerken otobüste 4 tane genç vardık. Bütün koltuklarda yaşlılar vardı. Ve ayakta da yaşlılar ve biz 4 genç varız. Yaşlı başka bir yaşlıdan yer istedi ben senden daha yaşlıyım diyerek. Oturan karşı gelince inene kadar laf attılar birbirlerine. Bu kadar anlayışsız kişilere kimse kusura bakmasın ama saygı gösterilmez. Zaten 65 yaş üstü bedavaya biniyor diye zevkine binip otobüsü boşuna dolduruyorlar(zevkine bindiklerini kendilerinden duydum ve gördüm). Birde böyle laf atıp rahatsız ediyorlar.
Fakat bunları haricinde çok değerli tanıdığım yaşlılar var. Onlarla konuşurken bile kalitelerini belli ediyorlar. İşte böyle kişilere saygıda kusur edilmez.

Bence saygı karşılıklı olan bir şey değil de karakter meselesi. Yanlış anlamayın size ithafen söylemiyorum. Saygı göstermeyen birine saygısızlık yapmak yerine hiç bir şey yapmamak en mantıklısı gibi duruyor bence . (Zıvanadan çıkmış kişilere tavrımızı tabi ki de gösteriyoruz) . Ek olarak yaşlılar konusunda genelleme yaptığınızı iddia edecektim fakat gerçekten istisna benim gözümde yok denecek kadar az. Bu konuda haklısınız ama yine de benim karşıma çıkarsa ben o kişiye saygsızlık yapmak yerine tamam amca, peki teyze gibi geçiştirme yollarını denerim çünkü biliyorsunuz ki bu kesim yobaz ve kendi fikirlerine o kadar bağlı ki asla doğru kaynaklardan bilgi öğrenmeye açık değiller.

Artık bende duymuyorum XD.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…