Yaşlı insanlara saygı duymuyorum

Ayrımları daha net belirlememiz gerekmez mi? Diger türlü, önyargılara esir olmaz mıyız?
Bu konuda bence ayrım çok keskin bir şekilde belirlenir. Benim açımdan, Saygı duyana saygı duyar, duymayana yolun açık olsun der yollarım. Eğer benim yanımda yer almak isterlerse de evet, öyle davranmak zorundalar. Bazen isteklerim garip olabiliyor ama durum bu. En azından öznel düşüncem bu.

Eğer benim yanımda yer almak isterlerse de evet, öyle davranmak zorundalar. Bazen isteklerim garip olabiliyor ama durum bu. En azından öznel düşüncem bu.

Yalnız zannımca karşıt olduğunuz ve yaptıklarından rahatsızlık duyduğunuz kişilerin de bakış açısı yüksek ihtimalle bu. Aradaki fark sadece, müdahale veya değiştirmeye çalışma hakkına sahip olduğunu düşünmesi.

Kendim yaşamadım şahit oldum atmden para çekerken sanırım birisi para çekip gitti ve sonra ne olduysa kullanılamıyor sırada bir genç çift para çekmek istedi çekemedi benim kullandığıma geçtiler arkalarında bir teyze vardı siz bozdunuz diyip bela okuyup şerefsizler diye bağırdı ben yaşasam sanırım dayanamaz söverdim tahammülüm kalmadı artık ciddi anlamda yaşlı-genç mental kalmadı. Ne tartışmaya giriyorum ne muhabbete giriyorum mümkünse direk uzaklaşıyorum.

Dediklerinizin doğru tarafları var yanlış tarafları da sadece yaşlı insanlar değil sizden 1-2 yaş büyük biri bile bu dediklerinizi yapar. Sadece yaşlı kitle değil yani gelişmemiş beyinler her zaman sizden iyi olduğunu söyler bunu papağan gibi tekrar eder baktılar siz onun seviyesi üstündesiniz ya sizi (örnek) sağcı solcu ilan eder (bana 2 sefer yapıldı) ya da şiddete başlarlar ve sizi ortamlarına bir daha almazlar (akraba ziyareti vb.) Alırlarsa da sürekli su altından laf çarpıtıp sinir seviyenizi arttırır.

Ne yazık ki halk arasında "Yaşlıysa saygı duymak zorundayız" tarzı çok saçma bir düşünce var, bu yüzden de yaşlı insanlar kendilerini biraz daha üstte görüyorlar bence.

Senden önce doğdu diye saygı haketmek kadar saçma bir şey görmedim zaten hayatımda. Haklısın, ben de saygı duymuyorum.

Bu bakış açısıyla, sosyal çevreyle ve internet ortamında maruz kalınan içeriklerle alakalı. Ki konuda bahsettiğiniz her şey sosyal medyada sıklıkla gündem olan şeyler. İnsanların giyimine karışmayan, yaş farkını sebep bilip karşısındakine üstünlük kurmayan ve gibi şeyleri yapmayan yaşlı insanlar kimsenin dikkatini çekmez oysa bunları yapanlar çok göze batar. Sanırım insan psikolojisi bu da. Ayrıca, z kuşağı için yapılan yorumlardan da hepimiz haberdarız.

Aynı şekilde bende saygı duymuyorum kimse kusura bakmasın. Saygı benim gözümde hak edilerek kazanılır. Yani ben benim giyimime karışan, fikirlerime karışan, beni dinlemeden konuşan bir kişiye saygı duymak zorunda değilim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı